Skocz do zawartości

Zostawmy coś dla młodszych pokoleń

Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Drodzy Koledzy i Koleżanki Poszukiwacze! Ostatniej nocy przyszedł mi do głowy pewien dziwny jednak może pomysł z przyszlością". Rozmyślając o ostatnich 4 nieudanych wypadach przyszło mi na myśl, co będą mogli wykopać kopidoły za jakiś czas, gdy z ziemi znikną wykopane przez nas antyczne monety, Mausery, bagnety itd. ? Zrobiło mi się ich trochę żal. Ceny na gieładach staroci nieustannie rosną... za 10 lat chcąc kupić średnio zachowany hełmik niemiecki trzeba będzie wyłożyć pół portfela :( Dlatego, postanowilem, iż od tej pory do kazdego dołka, z którego coś zabiorę wrzucę np. PRLowską monetkę. Co Wy na to? Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
A potem staniesz się obiektem wulgaryzmów innych poszukiwaczy, którzy się tam zjawią :)))

A może by tak kolejną wojnę? To najlepszy sposób na ponowne nasycenie ziemi złomem.
Napisano
Lepiej tego nie rób- a jak za tysiąc lat archeologowie będą mieli problem ze zrozumieniem czemu starożytni" zakopywali pojedyńcze monety w lasach?!? :-)

Pozdrawiam Magach7
Napisano
Łukasz. Starzy rolnicy mówią, że kamienie same wychodzą z głębi ziemi na powierzchnię. Może fanty też ? W takim razie asze potomki" będą znajdować fanty wczesno-średniowieczne a może starsze. ((((((:
Napisano
Witam ponownie! A może i macie rację... faktycznie nie chciałbym trafić na pole pełne PRLowskiego bilonu :))) hmmm wykopać coś z wczesnego średniowiecza :) dla mnie bomba :))) może nie będzie im tak źle :))) Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
A może trochę ambicji naukowych? Znaczna część exploratoróe pretenduje we własnym mniemaniu (tylko bez uogólnień proszę!) do miana badaczy - a w archeologii przyjęta jest np. zasada pozostawiania na stanowisku tzw. świadków. Może coś na tej zasadzie? :-D
Napisano
Tak sobie teraz myśle: po co zostawiać coś dla przyszłych pokoleń? Rzeczy które teraz wykopujesie nikt nie zostawiał z myślą o poszukiwaczach. Każdy coś gubi to następni będą mieli ciekawe fanty:)
Napisano
Hehe! Zależy jeszcze jakich monet celowo pozostawionych :))) jakbys wykopał schowany niegdyś garnek złotych rublówek pewnie byś tak nie mówił :))) Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie