revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 jak by przyjechał T-75 to też byśmy uzyli go jako przerywnika. TEUTONIC- Skoro jesteś taki prześwietny i bardziejszy od wszystkich to trzeba było przyjechać do Iłży-a teraz SPIERDALAJ!!!!! na pierwszej Bzurze też były wpadki-baa tam nawet nie było niemców i strzelającej broni,a my zrobiliśmy pewien skok,a nawet trzy wielkie skoki-zorganizowanie imprezy na przekór innym,zebranie funduszy od sponsorów i zgromadzenie zajebistych ludzi!!!TEUTONIC-dla mnie jesteś leszczem z którym nawet najgorszy Iłzecki lump Tadek Małpa" nie wypiłby pryty!!!.Dziwne jest to ze gdy zbieraliśmy uczestników na Iłże przez to forum nie było takiego odzewu jak teraz.Do moderatora-jeśli otrzymam żółtą kartke bede traktował ją jak nagrodę za wlakę z taką zarazą i chwastami jak TEUTONIC!!! Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Ehhh Kamilu - odwracasz kota ogonem - co ma wspólnego to, ze ten chłopak nie ma kasy z tym, że źle założył hełm i nie zgolił bródki ? Przecież nie powiedziałem nic na temat jakości jego ekwipunku i nikt nie każe Ci go skreślać. Mnie przed każdą inscenizacją strzyże na 3mm siostra maszynką z supermarketu za 25 zł (wielorazowego użytku :D). Próbujesz tłumaczyć tą bródkę realizmem: dobrze idźmy tym torem - bitwa pod Iłżą miała miejsce w dniach 8-9 września. Większość żołnierzy dojechała na miejsce transportem kolejowym, więc nie mieli za sobą parodniowych marszy, poza tym nie walczyli jeszcze wcześniej, więc raczej było to wojsko na tip top (w tym okresie często zarządzano jeszcze zbiorowe mycie i golenie, żeby podnieść morale - można się spokojnie umyć i ogolić więc wszystko na froncie jest ok). Nawet przy założeniu, że nie golili się od wybuchu wojny, co jest mało prawdopodobne, to mieli co najwyżej tygodniowy zarost a nie ładnie przyciętą bródkę. Więc moim zdaniem teza o realiźmie też upada. Co do kaprali, to przecież wcale nie chodzi o to, żebyś się wydzierał (choć to czasem pomaga - przynajmniej mnie pomogło jak dostałem porządną zjebkę" na swojej pierwszej Bzurze), np.: u nas w grupie ludzie z większym stażem po prostu doradzają młodszym i tamci przyjmują to ze zrozumieniem. Przed każdym wystąpieniem jest rozkaz poprawić się nawzajem" i każdy każdemu przesunie klamrę pasa tam gdzie trzeba czy zapnie haftkę. Nic nie przeszkadzało zarządzić coś takiego Revoltowi przed złożeniem wieńca - zwłaszcza skoro już czuł, ze go zj... na odkrywcy".Niepotrzebnie traktujesz każdą uwagę jako atak na siebie. Trzeba pogodzić się z tym, że nie ma rekonstrukcji idealnych. Istnieje coś takiego jak konstruktywna krytyka, której celem nie jest wyżywanie się na organizatorach tylko doradzanie, tak aby następnym razem było jeszcze lepiej. Zwłaszcza jeśli uchybienia można naprawdę łatwo i bezboleśnie naprawić. Chyba, że chce się tworzyć kółko wzajemnej adoracji - wtedy zakłada się własne forum i wycina wszystkie ieprawomyślne" posty ;).Byłem na reko w Lublinie i bardzo mi się podobało, za rok też chętnie powalczę dla WOŚP. Doceniam to co tam zrobiłeś. Dlatego mam nadzieję, że w Kocku poprawione będą te błędy, które były w Iłży i impreza dorówna najlepszym w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Niestety ale zmusiłeś mnie do ostatniego zabrania słowa. Kolego revolt. Nie wyobrażam sobie byś po takich słowach jakie wypowiedziałeś nie dostał żółtej kartki lub innej agrody". Sam się o nią poprosiłeś". Słowa Twoje świadczą tylko o TOBIE i Twojej kulturze. I nie tłumaczy to Twój młody wiek, ani chęci wybrukowania piekła". Nikt z nas, którzy próbowali zwrócić Tobie i innym uwagę na Wasze samozadowolenie nie używał wulgarnych słów w stosunku do Was. Będąc teraz na moment złosliwy powiem tak, jaki organizator taka ekonstrukcja". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 kolejny raz zadam ci pytanie -byłeś w Iłży?? przyjmuje krytyke lecz sensowną i od ludzi którzy na własne oczy widzieli co jest nie tak np: Gladky-gość powiedział co jest bryndzowate i co trzeba poprawic.a co do mojej kultury to jestem wielkim chamem o czym mogą poświadczyć ucestnicy Iłży 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 a wiecie co ja Wam powiem? na bzurze 2004 jeżdził kubelwagen, nie wspominając o działku plot z WP, na bzurze 2005 widziałem żołnierza z WP który nie chciał włożyć niemieckiej furażerki podczas bitwy, bo powiedział, że mu przysięga nie pozwala i włożył ją tył na przód nie mówiąc, że na anne rose" przy samej publiczności było doskonale widoczne PK =], ale nie było słów krytyki, bo atmosfera imprezy była wręcz rewelacyjna!LUDZIE! O CO WAM CHODZI!!!!!????Krytycy niech wstąpią do wojska tam wszyscy mają jednakowy sprzęt i tam będziecie mogli pokazać co potraficie!Myślicie, że organizator Iłży kompletnie nie zna się na historii? Zamiast go wesprzeć słowami pochwały, że zorganizował wszystko, a mógł przecież siedzieć przed telewizorem i popijać zimne piwo to Wy go skutecznie zniechęcacie do organizowania takich spotkań, bo jeden żołnierz miał -PHI- bródkę!!!zorganizujcie własną impreze to my sie pośmiejemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Tylko dlaczego, za każdym razem bierzecie na porównanie Bzurę? Pytanie retoryczne. Aha, po każdej Bzurze, na każdym możliwym forum SAM osobiście prosze o uwagi o imprezie, szczególnie te KRYTYCZNE. Na samozadowolenie wpływa to źle, ale na to by następna impreza była lepiej zorganizowana wpływa to znakomicie. I na nikogo nie krzyczę, wrzeszcze czy używam wyrazów powszechnie uznanych za wulgarne, a raczej każdemu dziekuje, że chciało mu się napisac kilka słow krytycznych o imprezie, nie komentując jego słów. No bo każdy pisze o tym co odczół, widział. Naprawde warto, co polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 revolt. Przeczytaj raz jeszcze wszystkie posty. Jeśli z nich nie wyciągniesz wniosków nie zrobisz nigdy nic lepszego ponad to co zrobiłeś w tym roku. I raz jeszcze - kulturalnie proszę - przeczytaj to co napisałeś obelżywego do mnie. To DYSKWALIFIKUJE Cię jako człowieka i organizatora wszelkich imprez. Ponadto wypowiadając się w ten sposób SZARGASZ honor i tradycje żołnierza wrześniowego, jak również mundur który zakładasz na siebie pragnąc być choć na parę chwil takim właśnie żołnierzem. P.S Proszę moderatora czy adminstratora o wyciagnięcie konsekwencji wobec revolta. Jak sam powiedział chwasty trzeba wyrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Akagi... polecam Tobie słowa kolegi revolta. Miej na uwadze to, że będzie zapewne na Bzurze i nosił mundur wrześniowy. Regulamin Bzury mówi o pewnych zachowaniach i jeśli takie jak powyżej pojawi się należy wtedy bezwględnie egzekwować regulamin. Wymaga tego także szacunek dla tych ku pamięci których odtwarzamy te bitwę.Akagi... szacunek dla Ciebie, tego co robisz i jak traktujesz ludzi i uwagi kierowane pod Twoim adresem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Masakra... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 honor żołnierza wrześniowego?? ...żadnego grabicy nie znam i zanć nie chce,a wasze rozkazy mam w dupie,pisz w dupie, dowódca oddziały wydzielonego WP-hubal,major."- To jest honor nie poddawać się gdy coś nie wyjdzie,przyjmowac sensowną krytyke a gwałt ,gwałtem odiciskać" mówi wam to coś? Bzura jest zawsze brana pod uwagę gdyż jest to jedna z najlepszych rekonstrukcji w Polsce. Teutonic-u a ty coś wogóle organizowałeś kiedyś, oprócz imienin??jeśli nie to zorganizuj coś. Ja odrazu mówiłem ze są niedociagnięcia z umundurowaniem a ty zaczołeś głosić mi poematy o strażach grobowych" a co do brukowania piekła-jak skończe to z przyjemnościa ci boczków podpieke"-tekst z trylogi-nie groźba karalna. dla wtajemniczonych-Jajec ma racje.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Panowie macie racje naprawdę macie rację wiem że mundur wrzesnia do czegoś zobowiazuje ,wiem że moze nie najlepiej wyszło to co organizowałem ,wiem że jeden z moich ludzi nosi brode i wiem że jest sie czego doczepić ale wiem tez że nie on jeden nosi te przeklęta brodę ,nie on jeden założył xle (zaduży )hełm i że nie on jeden miał pas na jaj..ch bo takich rekonstruktorow jest dużo ale nie byli na iłży i nie można sie do nich przyczepić dlaczego niky nie powie że jeden z ulanów ma brodę ze kilega misza ma brodę ,połowa rekonstuktorów ma brody .....jak chce to bedzie ją nosił i zmuscie go do tego żeby ją zgolił bo ja nie potrafie 9moze za mieki jestem .[Post został zmoderowany - chcecie toczyć wojny - róbcie to na privie albo załóżcie forum Pyskówki między reenactorami". Na forum ma być spokój. Każda osobista wycieczka będzie kasowana. Admin.]Post został zmieniony ostatnio przez moderatora admin 11:44 25-08-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Do moderatora-jeśli otrzymam żółtą kartke bede traktował ją jak nagrodę za wlakę z taką zarazą i chwastami jak TEUTONIC!!! Dziękuje"No to masz dwie. Za wulgarne zachowanie, brak szacunku dla innych użytkowników forum i wyjątkową butę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 do wiadomości zainteresowanych .w SEROKOMLI postaram sie poprawic błędy ilży czy lublina czy nawet Lubartowa , postaram się zrobić tą inscenizację najlepiej jak umiem i postaram sie zadowolic krytyków rekonstrukcyjnych moze nie będzie to odrazu bzura może nie dam rady tam wpiac TKSa czy nie da rady tam wyladować samolot ale napewno damy s siebie wszystko i napewno coś sie znajdzie takiego do czego ędzie można się przyczepić bo jak to powiedział jeden z was nie ma idealnych rekonstrukcji ale są idealne krytyki . kolego kiler dlaczego biore to do siebie bo jak to powiedzial kiedyś jeden czowiek cyt : o moi ludzie i ja za nich odpowiadam a jak sie komuś nie podoba to zapraszam do wyścia " to słowa Sikorskiego jeśli ktoś krytykuje mojego człowieka zresztą niedo końca słuszniee to ja za niego odpowiadam . Napewno czesc tych błędów da sie poprawić jak hełm czy pas ale broda to przesada . wiem że da sie człowieka ocenic po tym jak wyglada ale nie oceniajmy ksiazki po okładce . bo tresć moze być naprawdę wspaniała .jesli jakś krytyka czepia się ułana który może nie zdażyl przerobić munduru bo chciał przyjechac i wspomuc rekonstrukcje ,czy człowieka który brał udzial w 2 reko i nie zdażyl się dobrze ubrać i pas mu zawisł na wysokosci wiemy czego to troszkę przesada chcecie krytyki to wam powiem co tam można skrytykować i rewolt wie co to ludzi można krytykować tych co sie tak zapowiadali a nie przyjechali tych ludzi wlasnie zastąpili tzwSZOPENFELDZIARZE osoby które miały mundurki ze sztukowania i robili za statystów daleko od publiki . tyle narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 przepraszam administratora ale cześc tekstu ze zmienionego postu dotyczyła tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 teutonic szkoda że nie miałeś okazji przeczytac zmienionego postu mam nadzieje że panowie akagi ,otto33,kiler p , przeczytają to :panowie iłza byla specyficzną rekonstrukcją jako 1 w rejonie i 1 organizowana przez (2)rewolta miała wiele niedociagnieć było i wojsko majowe i ułan z niebieskimi patkami i inne nieciekawe momęty .ale nikt z panów nie postawil się na miejscu rewolta temu człowiekowi poprostu nie dopisali ludzie i jakoś ratował sytuacje ratował ją tzw SZOPENFELCIARZAMI ludzmi którzy mieli mundury kombinowane i byli za statystów .więc jedyne co zasługuje na potepieniee i krytykę to ci co sie deklarowali i robili mu nadzieje że będą a nie byli . Wiwm sa wypadki losowe nie mozna i że czasem coś wypadnie ale zeby nie ci stztyści to nawet na takim wielkim polu nie było by widac tej bitwy bo było by 15 chłopa wtedy odezwały by sie głosy że to nie bitwa tylko potyczka .Dlatego krytyka jest oki ale prawa krytyka bo kolega teutonic to jedynie portafi gawożyć o mundurach o honorze a tak naprawdęe to nawet pewnie nie miał munduru na sobie a jak miał to beret (mocherowy)(to czesc umundurowania )wiec przyjme krytykę ale jak to powiedział jeden generał (pisałem o tym w poscie co został zmieniony ) ja odpowiadam za swoich ludzi i jesli krytyka dotyczy jednego z nich to ja wiem co mam zrobić .Da sie naprawić założenie hełmu czy wyposazenia ale jak chcecie mu zgolic brodę prosze bardzo ja mu jej nie zgole bo nie mam takiego prawa i z tego co wiem wy też nie ,mozna zagrozić mu nie wystapieniem w reko ale po co z powodu brody robić taki szum .... a przecież mozna go postawic dalej od ludzi i jest git wiec krytyka oki jak najbardziej ale mądra i od ludzi co widzieli całosc a nie tylko widzieli zdjecia ,od tych co sie znają na rekonstrukcji a nie od tych co o niej czytali .A jesli chodzi o serokomlę to napewno poprawię błedy iłzy i postarmy sie jak najlepiej zorganizowac tę inscenizację i jak najwięcej naprawić niedociagnieć ale już dziś na tym forum mówie że 5 kolumna zawsze znajdzie jaieś (-) reko do czegoś sie przyczepi żeby nie wiem co to i tak coś bedzie nie tak .ale pożyjemy zobaczymy (a co do piekla panie teutonic to widział pan piekło naprawde piekło np wojny a ja widziałem wiec o pieklre mi nie mów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 legiony to żołnierska buta..." daj jeszcze jedna przynajmniej będe wiedział z kim współpracujesz-przepraszać nie zamierzam,bana się nie obawiam-bo wiem ze bedą następni którym się ten wasz układ niepodoba-polska rekonstrukcja to nietylko jedna bitwa w połowie wrzesnia ale kilkanascie innych pomijanych przez to forum,a jeśli sie ukazuje post o nich znajdują się tam same komentaże ze nie te patki i pas na jajach.To forum powoli staje się jak sejm w PRL-u,ba jak sejm w czasach stalinowskich albo siedzisz cicho lub piszesz jak panowjjjjjjee oficyjjjjjerowie" akbo kula w łeb (ban). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLONIKUS Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Dzień Dobry Wszystkim dyskutującym na tym forum. Panowie ! czytam Wasze wypowiedzi dotyczące rekonstrukcji IŁŻA 19 - 20 sierpnia 2006.Większość wypowiadających się posiada tolerancję w stosunku do organizatora tej inscenizacji,czyli REWOLTa.Czy nie widzieliście,że ten człowiek robił wszystko aby całość rekonstrukcji udała się !Czy trza być tak zaślepionym i zajadłym aby tak kąsać człowieka ? Pokąsanie przez psa tak nie boli jak bolą słowa ludzi.Z Szacunkiem dla Wszystkich ,lecz mam pytanie do trzech Panów tz. TEKAES , TEUTONIC i BJAR 1 prosze o podanie Waszych rekonstrukcji oraz dat i miejsc ich odbycia się lub kiedy będziecie Panowie inscenizować swoją rekonstrukcję ? Jestem chętny zobaczenia waszych zdolności reżysersko-inscenizacyjnych. A polemika nauki historycznej popłynie dalej.Jestem pierwszy , który wybiera Was panowie jako swoich Mentorów w rzemiośle rekonstrukcyjnym.Pod warunkiem,że zobaczę Was jako organizatorów rekonstrukcji historycznych.Mam i odnoszę wrażenie,że nimi jesteście i to w wydaniu ,, AM BESTEN ? Wstyd ! aby młody duch polski i spadkobiercy bohaterów tak zajadle sobie dokuczali.Reprezentujecie patriotyzm ! na polach rekonstrukcyjnech.Pytam , gdzie ON jest tu na Waszym forum ? Nie ma ! Kto z was panowie jest z wykształcenia aktorem lub w tej sztuce kształcony ? Nikt ! Liczy sie dobra pasja, ,,zdrowe" myslenie z godne z tokiem historycznym. Nic was panowie nie upoważnia,ani wasza mądrość,aby kogoś lub innym lub komuś drugiemu,wytyczać linię poniżenia. Szanowny Panie REWOLT ! Ja panu oddaję honor i pochwalam pańską pasję.Podziękowania ode mnie i całego grona redakcyjnego za tak wielki wkład własnej pracy.bez godnego podziękowania.Odnośnie przybyłej ludności,to bardzo się podobało, i tu Panie TEKAES i TEUTONIC trza było porozmawiać z jeszcze żywymi bohaterami z tamtych lat.To ONI Wam by powiedzieli czy Wasza krytyka jest na miejscu ? Nie teoria i szkiełko !Z Wyrazami szacunku dla Wszystkich pozytywnych rekonstruktorów inscenizacji historycznych.Z poważaniem.p.s. Panowie ! TEKAES , TEUTONIC , BJAR 1 czekam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 co do bjara ,gościowi pewnie chodziło o to co pisze tych dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 ja też sie dolanczam chce zobaczyć wasze rekonstrukcje szczeg. pan teutonic czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 rewolt masz rację!pewnie, że forum jest przede wszystkim dla ludzi, którzy mają kompleks mniejszości albo kieruje nimi przede wszystkim zazdrość, że my możemy coś zrobić, zorganizować a oni nie=]taka prawda, dlatego ja ograniczam swoją obecność na forum odkrywcy do minimum bo gdzie sie nie odezwiesz tam cie zaraz skopią. kawał hamstwa tutaj jest BARDZO JESTEM CIEKAW CZY DOSTANE ŻÓŁTĄ KARTECZKE ZA TĘ WYPOWIEDZ....??REWOLT PEŁNE POPARCIE!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 kiler p chce coś ci przytoczyć 9to nie jest złosliwie ani nie żebym sie kłucił tylko chce żebyś wiedział )cyt ciebie ;bitwa pod Iłżą miała miejsce w dniach 8-9 września. Większość żołnierzy dojechała na miejsce transportem kolejowym, więc nie mieli za sobą parodniowych marszy, poza tym nie walczyli jeszcze wcześniej, więc raczej było to wojsko na tip top (w tym okresie często zarządzano jeszcze zbiorowe mycie i golenie, żeby podnieść morale - można się spokojnie umyć i ogolić więc wszystko na froncie jest ok i tu sie mylisz a dokładnie w tych słowach cyt:Większość żołnierzy dojechała na miejsce transportem kolejowym, więc nie mieli za sobą parodniowych marszy, poza tym nie walczyli jeszcze wcześniejz tego co wiem o 8ppleg z lublina byli w marszu i to od kilku dni i walczyli wcześniej pod TRĘBOWCEM DUŻYM,7 WRZEŚNIA.SUCHOBNIEW SUBINA ,ODROWĄŻ 6 WRZEŚNIA A TREAZ IŁŻA DOW pułkownik Cebulski ze sztabem i 1 baonem oraz batreia altylerii wyruszyl w kierunku iłży około 22.00 zatrzymal się koło iłzy i czekał na 2 baon po pewnym czasie gdy baon nie nadszedł i nie nadesłano zadnego meldunku Cebulski polecił odszukac baon i sciągnac go POŚPIESZNYM MARSZEM POOD IŁŻĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 no i pewnie tak byłoale pan kiler p pewnie wie lepiej i zaraz podzieli się z nami swoją wiedzą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Może podzieliłby się, ale widzę, że to nie ma sensu, bo Kamil chyba dalej nie rozumie o co mi chodzi. Więc niech Wam będzie - wszystko było super, byliście idealni, nic nie trzeba poprawiać i dzięki, że wyprowadziliście mnie z błędu. Na wrzesień zapuszczam dredy i bokobrody - przecież to nic ważnego i nikt nie każe mi to zgolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 nie, wiesz co nas wkur....a??takie bezsensowne dogadywanie! Ludzie Twojego pokroju zamiescili wycinek z gazety z dnia dziecka żeby zrobić afere i nas zgnoic zamiast wesprzeć, następnym razem zamiast mówić, że reko było do dupy i rekonstruktorzy to pajace spojrz wpierw na siebie i jezeli masz mówić o kimś źle, NIE MOW WCALE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 około 23.00 odnaleziono baon 2 o przekazano rozkazy dowódcy Cebulskiego .Nastepnie w marszu 2 baon dołączył do Cebulskiego jednak nie było plutonu CKM który pozostał na skrzydle 6 komp.Nieprzyjaciel prowadził nekajacy ogien altyleryjski wzdłuż trasy MARSZU Zabudowania iłzy płoneły a drogi były zapchane taborami i wojskiem .2Baon ZMECZONY CAŁOJOCNYM MARSZEM W TRUDNYCH WARUNKACH BEZ SNU I POŻYWIENIA DOTARL DO IŁZY 9 września przed switem .Kolumna 8pleg weszła około 9 .oo do płonacej iłzy zaraz po wyjściu z miasta dostała się pod ogień nieprzyjaciela .(..)polacy pożucili sprzet i wycofali się po ciezkich walkach w stronę ku wisle (..)A pociag był a ja ale to było tak : Zgodnie z wyznaczonym rejonem koncentracji 8ppleg został załadowany na pociąg w Lublinie 2 wrzesnia i ruszył w stronę radomia jednak z powodów atakow bombowych transport wyładowano w Jażebiu pierwsze walki i marsz zaczą się 5 wrzesnia od tej pory żołnierze nekani atakami i przebijaniem sie maszerowali i bili i tak na zmianę (polecam bardzo dobre opracowanie na ten temat pana żelewskiego o 8ppleg )to nie po złosci ale nie mów ze przyjechali sobie pociagiem i nie bili się wcześniej bo tak nie było pozdrawiam i życze miłej lektóry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.