Skocz do zawartości
  • 0

jakiś pomysł co to może być ?

pavelock

Pytanie

Napisano

Podczas prac instalacyjnych ,na terenie zrujnowanej chałupy znalazłem kilka różnych fantów . Między innymi takie blachy (zdjecia) , a pod blachami but wartowniczy i resztkę chlebaka WH . Do czego mogły służyć te blachy ? grubość to ok 3,5mm .
Dodam jeszcze że teren obfituje w znaleziska wojenne i 39,i 45 roku .

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wozu już nie ma . Miejsce zakopania ammo ma mi wskazać w najbliższych dniach . Co do rkm-u z wozu to świadek nie pamięta co z nim zrobili . Ale wydaje mi się że muszę go jeszcze podpytać .
Napisano
oznaczenia słabo widoczne , można odczytać tylko 1943. A blachy myślę że jednak nie od samolotu , a od jakiejś taczanki może ciężarówki lub coś w tym rodzaju . obok leży sporo mniejszych fragmentów , które są postrzelane . Na jednej z blach pozostała reszta kamuflażu zimowego . Zastanawia mnie tylko niewielka grubość blach od 3,5 do 5,5 mm .
Napisano
5,5 mm to nie jest nieduża grubość.

A jak by to miało być cieńsze to te skrzelowate wloty powietrza kojarzą mi się z blachami maski jednego większego niemieckiego samochodu terenowego. Horch 4x4.
Ale może mi się tylko tak wydawać. Może faktycznie od samolotu.
Napisano

Podczas prac instalacyjnych ,na terenie zrujnowanej chałupy znalazłem kilka różnych fantów . Między innymi takie blachy (zdjecia) , a pod blachami but wartowniczy i resztkę chlebaka WH . Do czego mogły służyć te blachy ? grubość to ok 3,5mm .
Dodam jeszcze że teren obfituje w znaleziska wojenne i 39,i 45 roku .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie