formoza58 Napisano 1 Styczeń 2023 Napisano 1 Styczeń 2023 Co do broni bialej, jak najbardziej typowa , odnosnie broni palnej ( w tym przypadku krótkiej) używanej w tym okresie . owniez. Gdybym zamieścił zdjęcie z innym typem, komentarz Twój byłby zapene taki sam Pomyślności w Nowym Roku ;-) Cytuj
Arek93 Napisano 27 Luty 2023 Napisano 27 Luty 2023 Czesć, mam pytanie. Czy ktoś posiada może zdjęcie/ ilustracje/ inforrmację jak wyglądał czaprak paradny 3PSK? Chodzi mi o krój, barwy i emblemat? przejżałem ten temat oraz ten o trebaczah w kawaleri ale niestety na zdjęciach 3PSK nie widac nic co mogło by mi pomóc. Cytuj
formoza58 Napisano 3 Maj 2023 Napisano 3 Maj 2023 Jeden z koni pułkowych zarejestrowany w PZJ w 1939 roku... Cytuj
formoza58 Napisano 17 Sierpień 2023 Napisano 17 Sierpień 2023 Koszary pułku, w latach trzydziestych. Cytuj
Dariusz Janasz Napisano 2 Październik 2023 Napisano 2 Październik 2023 Witam, Mój dziadek plut. Antoni Janasz służył w tym pułku. Zginął w Janowie Podlaskim w 1943 roku. Niestety poza paroma dokumentami niewiele wiem o jego służbie szczególnie w kampanii wrześniowej. Może przez tę stronę uda mi się dowiedzieć więcej. Cytuj
formoza58 Napisano 30 Styczeń Napisano 30 Styczeń Sylwetki żołnierzy pułku w latach 1919- 1920... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi