formoza58 Napisano 31 Grudzień 2022 Share Napisano 31 Grudzień 2022 Z poczatku lat dwudziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 1 Styczeń 2023 Share Napisano 1 Styczeń 2023 Są dość nietypowo uzbrojeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Styczeń 2023 Share Napisano 1 Styczeń 2023 Co do broni bialej, jak najbardziej typowa , odnosnie broni palnej ( w tym przypadku krótkiej) używanej w tym okresie . owniez. Gdybym zamieścił zdjęcie z innym typem, komentarz Twój byłby zapene taki sam Pomyślności w Nowym Roku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Styczeń 2023 Share Napisano 19 Styczeń 2023 Rtm. Korzon z żoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Z archiwum Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek93 Napisano 27 Luty 2023 Share Napisano 27 Luty 2023 Czesć, mam pytanie. Czy ktoś posiada może zdjęcie/ ilustracje/ inforrmację jak wyglądał czaprak paradny 3PSK? Chodzi mi o krój, barwy i emblemat? przejżałem ten temat oraz ten o trebaczah w kawaleri ale niestety na zdjęciach 3PSK nie widac nic co mogło by mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Marzec 2023 Share Napisano 30 Marzec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Maj 2023 Share Napisano 3 Maj 2023 Jeden z koni pułkowych zarejestrowany w PZJ w 1939 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Maj 2023 Share Napisano 3 Maj 2023 Strzelec konny pułku na przepustce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Czerwiec 2023 Share Napisano 10 Czerwiec 2023 Jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 Koszary pułku, w latach trzydziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Wrzesień 2023 Share Napisano 7 Wrzesień 2023 W koszarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 29 Wrzesień 2023 Share Napisano 29 Wrzesień 2023 Z 1932 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Janasz Napisano 2 Październik 2023 Share Napisano 2 Październik 2023 Witam, Mój dziadek plut. Antoni Janasz służył w tym pułku. Zginął w Janowie Podlaskim w 1943 roku. Niestety poza paroma dokumentami niewiele wiem o jego służbie szczególnie w kampanii wrześniowej. Może przez tę stronę uda mi się dowiedzieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Październik 2023 Share Napisano 28 Październik 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 14 Grudzień 2023 Share Napisano 14 Grudzień 2023 Z archiwum Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń Sylwetki żołnierzy pułku w latach 1919- 1920... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Marzec Share Napisano 11 Marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 9 Kwiecień Share Napisano 9 Kwiecień Płk. Leopold Michalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Czerwiec Share Napisano 17 Czerwiec Sylwetki strzelców konnych pułku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Czerwiec Share Napisano 17 Czerwiec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Czerwiec Share Napisano 17 Czerwiec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Czerwiec Share Napisano 17 Czerwiec Rotmistrz pułku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Lipiec Share Napisano 16 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi