Skocz do zawartości

Palmtop+GPS - seria pytań do użytkowników

kocur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !

Nabyłem drogą kupna taki oto palmtop :

http://allegro.pl/item108272728_sony_clie_33_mhz_16_ram_ms_8_mb.html

Niestety już po tym jak zakupiłem to urządzenie zorientowałem się, ze nie bardzo wiem jak maksymalnie wykorzystać jego ( co prawda skromne) możliwości.;-) Myślę o zakupieniu doatkowej memory stick 1 GB. Pytanie moje ma związek właśnie z aplikacjami GPS: czy procesorek ogarnie temat? , skąd wziąć mapy ?, rozumiem że trzeba dokupić jeszcze odbiornik GPS, no i oczywiście prosiłbym o ogólne przybliżenie możliwości wykorzystania tego zestawu w terenie.
Po prostu jak sie do tego zabrać.

Za wszelkie porady dziękuję i pozdrawiam !

^ ^
>-<
kocur
Napisano
Jeżeli chodzi o GPS do niego to tylko na kabelku, co do programów to jest trochę freewaru ale bez map co do map to do kalibrowanych Fugawi na Palm OS i chyba będzie coś z Cartella ( miałem kiedyś podłaczonego żółtka Garmina eTrexa do palma m130 wszystko chodziło super ), jeżeli chodzi o nawigację na wykopkach tylko cos z outdorowych konstrukcji garmina lub innej firmy. Najlepiej sprawdzał mi się na wykopkach garmin foretrex 101 miałem go ze stanów za 450 zł, zmieniłem na legenda CX i teraz trochę żałuję ( ale wreście mogę wgrać sobie mapki i jest kolorowy )bo jednak na ręku to jest wygoda przy kopaniu chyba kupię sobie drugi raz foretrexa??? będzie na wykopki.
Napisano
Memory stick chcę włożyć do palmtopa. Myślałęm o takim układzie palmtop z programem GPS'owym + antena GPS .
Ale chyba błądzę .....

pozdro !

^ ^
>-<
Napisano
Były anteny do tego sonego cos więcej dowiesz się w www.nawigatornia.pl będą coś wiedzieć??? lub www.gps-y.pl myślę że nie grzeszę dając te linki, chcem tylko pomóc.
Napisano
Dzięki Panowie !

W zasadzie musiałem zwrócic przesyłkę bo była uszkodzona. I tak sprawa poczeka ....

pozdrawiam !

^ ^
>-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie