tomdar Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Napisano 12 Czerwiec 2006 witam. Mam nietypową prośbę. Potrzebuję zdjęcia pocisku z działa Dora. Pocisk ten znajduje się w Warszawie w MWP na ekspozycji plenerowej niedaleko wejscia. Jako że mam do Wawy daleko zwracam się o to z prośbą tutaj.Jeśli ktoś posiada takowe, lub zechciałby się tam pofattygować po nie byłbym niezmiernie szczęśliwym człowiekiem.mój mail: mctomek@poczta.fmpozdrawiam z Darłowa.
Rumburak Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 JA też poszukuję pewnego zdjęcia i informacji. Gdzie znajdę dość popularne zdjęcie WIELBŁĄDA, który z Armią Czerwoną wkroczył do Lublina w 1944? Mimo poszukiwań na forum nie mogę znaleźć tej foty, a jestem prawie pewien że była na forum Odkrywcy. Czy tych wielbłądów było więcej? Czy brały udział w zdobywaniu Berlina? Proszę o pomoc!
sadyk Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Rumburak.Dwa zdjecia wielbłądów - wykonane przez Józefa Rybickiego (4 dp) - znajdujące się w zbiorach Muzeum Niepodległości w Warszawie i Muzeum Regionalnego w Tomaszowie Lubelskim zamieściło Archiwum II wojny światowej" (Warszawa 2002)
imperorr Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 link do dziala Dorahttp://www.waffenhq.de/index1280.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.