dago Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Śmieszy go bo...co na próg wyjdzie to Tygrys z ziemi wystaje albo Yamato z pobliskiego stawu...hahaha..:) dlatego ..smieci..:)
bjar_1 Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Ano! Pewnie w wakacje trafił Tygrysa,Panterę i Ferdynanda ,dlatego trofea innych powodują rozbawienie do łez...:))))
Netcom Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Kilkaset PLN w bilonie. No pewnie że na plaży...
Netcom Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Do tego łańcuszki, bransoletki i pierścionki (zero złota) natychmiast skonfiskowane przez żonę.
Gość Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 - trochę blach do Halifaxa , m.inn. część.filtra paliwa , cz. klapki otworu inspekcyjnego- przewód hydrauliczny z jakiegoś ruskiega samolotu- 24 mkule muszkietowe (wojna siedmioletnia)- > 30 boratynek- kilka groszy i trojak Stanisława Augusta- kilka monetek Augusta III (szelągi , grosze)- guzik Napoleoński- carska klamra oficera piechoty- trochę podków w tym jedna średniowieczna- 5 medalików- kawałek szkopskiego hełmui takie tam inne
Domino(*) Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Do bjar_1:Butelki po piwie:-Elysium Brauerei StettinUnverkauflich-Eigenthum derBrauerei zum Greif StettinUnverkauflich-F.J. MAMPESTARGARD 1/POMSchutz Wa.........1894 Gesetz-Stettiner Bergchloss-Brauerei Akt.Gesellchaft-Stadtbrauerei A.Gellendien Politz UnverkauflichKufle wszystkie takie same:-4/202 Skrzyżowane miecze 184/8Kilka buteleczek:-Wąż w kielichu i napis po gotyku ST i OA Eingetr. Verbandszeiche-Bika Stuttgart-Brothyral-Zahncremepulver AUTOMENTH-Schutz Marke EsG Pzdr
merlin Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Łącznie około 50 monet z tego ponad połowa sprzed 1945 roku.
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Jak wygląda carska klamra oficerska?Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Słyszałem, że jest mniejsza od zwykłej. Ale może ktoś lepiej zoriętowany to wyjaśni.Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Za duzo czasu to ja nie mialem na wypady ale: Po zakupie sprzetu w pierwszy dzien znalazxlem lyzwe niemiecka, podkowe a na koniec Mauser sztucer (po elektrolizie niezly stan), a podkowe z wrazenia zgubilem :)) A poza tym to kilkasetek na plazy i dwie obraczki slubne ( bilae i zolte zloto), scyzoryk , i 30 pierscionkow z chinskimi literkami(na straganie pio 10 zeta), na zdewastowanym cmentarzu niemieckim figurki z Jezusem i krzyze (zostawilem na miejscu a i tak sie tam zakopalem po hak i urwalem lusterko(chyba kara boska)heheh, 4 tony kapsli i pultabow. Ale we wrzesniu jade pod Sarbinowo i byle lotnisko niemieckie (tam chyba wylece w powietrze hahah).
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 hehe,w szpitalu w ktorym pracuje buduja nowy oddzial na gorze,wiec musza rozebrac cale poddasze. Moge Wam dac troche przedwojennych butelek aptekarskich , zuzytych narzedzi chirurgicznych i innych rupieci:))
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 ponoć milczenie jest złotem ... :) przecież nikt przy zdrowych zmysłach Wam się tu nie przyzna że trafił naprzykład składowisko z którego wyciagnał 20 MG i ze 100 mauserów ... albo słynną już beczkę z VISami nie mówiąc o jakiś fajniejszych rzeczach ... dlatego są same odpowiedzi w stylu: monetka, kanister itp :) ehhh ....
bjar_1 Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Rozbawiony do łez - ja może podziękuję. W tamtym roku dobrałem się do nie otwieranej od 1939 r. apteki. Znalazłem tam takie cuda ,że szok... A ile zostało... No cóż ,przecież nie będę brał mebli i regałów :) a ile chemii" tam zostało!bjar_1
onufry Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 ja na plazy znalazlem 20gr,resoraka i scyzoryk za 10zl na straganie, kilka puszek. gdzie chodzicie po plazach ze znajdujecie kilka setek zlotoweczek. ja bylem w Kątach rybackich.
Netcom Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 Onufry- A gdzie te Kąty Rybackie- w górach są? Nad morze trzeba jeździć na plażę.:)
woyta Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 sorry, ale teraz wlazło zdjątko :)pzdr woyta
pono0 Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 te zdjęcie jusz widziałem na jakiejś ruskiej stronie
vonadamski Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 Witam!!!Jesli chodzi o plaze morskie to w tym roku bylem w Ustce. W porownaniu do tamtego roku tragedia :( trzy wypady po dwie godzinki i tylko 70 złotych :( Przypomne ze w tamtym roku znalazlem w tym samym czasie 200 zl i zlota obraczke wyceniona na 80 zl ale to bylo w Miedzyzdrojach :))))Z powazaniem vonadamski
bjar_1 Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 W temacie :dzisiaj byłem na wykopkach w lesie (potyczka w '39 ,ciężkie walki w '45) właściwie to wysiedlona wieś ,która zarosła teraz lasem. Wioskę wysiedlono w 1952 r. w czasie budowy poligonu. W godzinach 8.00-14.00 znalazłem następujace fanty (oczywiście nie wszystko brałem:):- dienieżka" Mikołaja I z 1855 r.- reklama mosiężna f-my Bcia Zander" z Warszawy sprzed 1914 r.- wypalony zapalnik do 2 cm Flak z opisem: 2cm Kpf.Z.Zert.Fg.emb 74 z 1944 roku- lufa od Mg42- pięć szpilek od gasienicy od Pz.IV- wrak łopaty sztychówki- z 50 łusek i 20 pocisków 2 cm Flak- tylko trzy łuski 7,92 x 57- aluminiowy grzebień (samoróbka)- 2 głowice młotka :)- 3 siekiery- 2 widły- 2 pociski 75mm i 1 moździerzowy 81mm- 2 naboje 7,62 ruskie i 1 łuska- cały(!) magazynek do MP38/40- 6 nakładek przeciwposlizgowych- 1 gumowa nakładka od Kettenkrada- pochwa niemiecka (od bagnetu :)))- 1/2 podkowy- zajebiście zdrowy hełm niemiecki (bez środka)- wyrzutnik granatów karabinowych- polska saperka (!)- dół polskiej menażki (!)- 2 pudełka po maskach (zgniecione)Oprócz tego ok. 10 kg złomu miedzi ,mosiadzu i aluminium.Nadspodziewanie dobre fanty - teren maksymalnie schodzony ,ostatnio kolesie z Kielc wyciagnęli tam 2 zwolnice od Pz.IV (tak po 150 kg) i 8 ogniw gąsienic.Kolega znalazł karabinek Mausera (strasznie zjedzony)pzdrbjar_1 (zmęczony)
Frozzer Napisano 22 Sierpień 2003 Napisano 22 Sierpień 2003 no gratuluje a byly jakies lluski od flaka mosiezne?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.