Skocz do zawartości

JAKIE FANTY ODKOPALISCIE W WAKACJE ?????????????

Gość NINO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Śmieszy go bo...co na próg wyjdzie to Tygrys z ziemi wystaje albo Yamato z pobliskiego stawu...hahaha..:) dlatego ..smieci..:)
Napisano
- trochę blach do Halifaxa , m.inn. część.filtra paliwa , cz. klapki otworu inspekcyjnego
- przewód hydrauliczny z jakiegoś ruskiega samolotu
- 24 mkule muszkietowe (wojna siedmioletnia)
- > 30 boratynek
- kilka groszy i trojak Stanisława Augusta
- kilka monetek Augusta III (szelągi , grosze)
- guzik Napoleoński
- carska klamra oficera piechoty
- trochę podków w tym jedna średniowieczna
- 5 medalików
- kawałek szkopskiego hełmu
i takie tam inne
Napisano
Do bjar_1:
Butelki po piwie:

-Elysium
Brauerei
Stettin
Unverkauflich

-Eigenthum
der
Brauerei zum Greif
Stettin
Unverkauflich

-F.J. MAMPE
STARGARD 1/POM
Schutz Wa.........1894 Gesetz

-Stettiner Bergchloss-Brauerei
Akt.Gesellchaft

-Stadtbrauerei
A.Gellendien
Politz
Unverkauflich

Kufle wszystkie takie same:

-4/202
Skrzyżowane miecze
184/8

Kilka buteleczek:

-Wąż w kielichu i napis po gotyku ST i OA
Eingetr.
Verbandszeiche

-Bika Stuttgart

-Brothyral

-Zahncremepulver AUTOMENTH

-Schutz Marke EsG

Pzdr
Napisano
Słyszałem, że jest mniejsza od zwykłej. Ale może ktoś lepiej zoriętowany to wyjaśni.
Pozdrawiam
Napisano
Za duzo czasu to ja nie mialem na wypady ale: Po zakupie sprzetu w pierwszy dzien znalazxlem lyzwe niemiecka, podkowe a na koniec Mauser sztucer (po elektrolizie niezly stan), a podkowe z wrazenia zgubilem :)) A poza tym to kilkasetek na plazy i dwie obraczki slubne ( bilae i zolte zloto), scyzoryk , i 30 pierscionkow z chinskimi literkami(na straganie pio 10 zeta), na zdewastowanym cmentarzu niemieckim figurki z Jezusem i krzyze (zostawilem na miejscu a i tak sie tam zakopalem po hak i urwalem lusterko(chyba kara boska)heheh, 4 tony kapsli i pultabow. Ale we wrzesniu jade pod Sarbinowo i byle lotnisko niemieckie (tam chyba wylece w powietrze hahah).
Napisano
hehe,w szpitalu w ktorym pracuje buduja nowy oddzial na gorze,wiec musza rozebrac cale poddasze. Moge Wam dac troche przedwojennych butelek aptekarskich , zuzytych narzedzi chirurgicznych i innych rupieci:))
Napisano
ponoć milczenie jest złotem ... :) przecież nikt przy zdrowych zmysłach Wam się tu nie przyzna że trafił naprzykład składowisko z którego wyciagnał 20 MG i ze 100 mauserów ... albo słynną już beczkę z VISami nie mówiąc o jakiś fajniejszych rzeczach ... dlatego są same odpowiedzi w stylu: monetka, kanister itp :) ehhh ....
Napisano
Rozbawiony do łez - ja może podziękuję. W tamtym roku dobrałem się do nie otwieranej od 1939 r. apteki. Znalazłem tam takie cuda ,że szok... A ile zostało... No cóż ,przecież nie będę brał mebli i regałów :) a ile chemii" tam zostało!
bjar_1
Napisano
ja na plazy znalazlem 20gr,resoraka i scyzoryk za 10zl na straganie, kilka puszek. gdzie chodzicie po plazach ze znajdujecie kilka setek zlotoweczek. ja bylem w Kątach rybackich.
Napisano
Witam!!!

Jesli chodzi o plaze morskie to w tym roku bylem w Ustce. W porownaniu do tamtego roku tragedia :( trzy wypady po dwie godzinki i tylko 70 złotych :( Przypomne ze w tamtym roku znalazlem w tym samym czasie 200 zl i zlota obraczke wyceniona na 80 zl ale to bylo w Miedzyzdrojach :))))

Z powazaniem vonadamski
Napisano
W temacie :dzisiaj byłem na wykopkach w lesie (potyczka w '39 ,ciężkie walki w '45) właściwie to wysiedlona wieś ,która zarosła teraz lasem. Wioskę wysiedlono w 1952 r. w czasie budowy poligonu. W godzinach 8.00-14.00 znalazłem następujace fanty (oczywiście nie wszystko brałem:):

- dienieżka" Mikołaja I z 1855 r.
- reklama mosiężna f-my Bcia Zander" z Warszawy
sprzed 1914 r.
- wypalony zapalnik do 2 cm Flak z opisem:
2cm Kpf.Z.Zert.Fg.emb 74 z 1944 roku
- lufa od Mg42
- pięć szpilek od gasienicy od Pz.IV
- wrak łopaty sztychówki
- z 50 łusek i 20 pocisków 2 cm Flak
- tylko trzy łuski 7,92 x 57
- aluminiowy grzebień (samoróbka)
- 2 głowice młotka :)
- 3 siekiery
- 2 widły
- 2 pociski 75mm i 1 moździerzowy 81mm
- 2 naboje 7,62 ruskie i 1 łuska
- cały(!) magazynek do MP38/40
- 6 nakładek przeciwposlizgowych
- 1 gumowa nakładka od Kettenkrada
- pochwa niemiecka (od bagnetu :)))
- 1/2 podkowy
- zajebiście zdrowy hełm niemiecki (bez środka)
- wyrzutnik granatów karabinowych
- polska saperka (!)
- dół polskiej menażki (!)
- 2 pudełka po maskach (zgniecione)

Oprócz tego ok. 10 kg złomu miedzi ,mosiadzu i aluminium.
Nadspodziewanie dobre fanty - teren maksymalnie schodzony ,ostatnio kolesie z Kielc wyciagnęli tam 2 zwolnice od Pz.IV (tak po 150 kg) i 8 ogniw gąsienic.
Kolega znalazł karabinek Mausera (strasznie zjedzony)

pzdr
bjar_1 (zmęczony)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie