Grand Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 WitamZnalazłe krzyż żelazny (niestety nie mam aparatu) ale ramka jest zdrowa a środek jedna rdza.Macie Państwo jakieś pomysły jak go oczyścić.Na elektrolize troche nie mam warunków.Wymoczyć w czymś?Bardzo prosze o pomoc...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 jak to nie masz warunków? słoik,woda,sól,zasilacz... założyłem kiedyś temat o czyszceniu krzyża z fotkami itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Krzycho.To napisz jak możesz jak mam przeprowadzić tą elektrolize.Krok po kroczku jeżeli nie sprawi to kłopotu.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Zapraszam do wyszukiwarki. Elektroliza jak i czyszczenie samego odznaczenia były dokładnie opisane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Nie ryzykowałbym elektrolizy. Moim zdaniem Środek po elektrolizie będzie wyglądał tragicznie. Rozmontowałbym Krzyż i środek zataninował, ramkę wyczyścił normalnie, tak jak czyści się srebro, a potem zmontował.PozdrawiamKRzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 krzyz przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 krzyz po elektrolizie, wyglada tragicznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 mam jeszcze kilka przykładów skutków dziaania elektrolizy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 to pokaż te przykłady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 odznaka DRL w środku stalowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 wydaje sie bardzo słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmsim Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 jedno pytanko-jak zrobic elektrolize każdy wie a kto niewie to sobie znajdzie w histori ale interesuje mnie co zrobić np z mocno skorodowanym środkiem krzyża żel. po elektrolizie czy jakoś wyskrobałeś tą rdze bo przecież samo to nie odpadło..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 zapałką lub wykalaczką a jak ciezko to szpilką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.