Gunship! Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Nie chcę robić dla nikogo konkurencji. Odkrywca jest forum ogólnopolskim a nawet światowym a ja chcę stworzyć nasze regionalne. Mam nadzieję że się rozkręci. Początki są zawsze skromne ale oby do przodu. Pozdrawiam i zachęcam.Jeżeli ktoś chce link to niech pisze do MJ albo do mnie gg: 1794449 albo mailowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Siemanko!!Jeśli pifko bezalkoholowe :)) to chętnie się przyłączę:))Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 dam znac kiedy pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Obert jak jutro będziesz do mnie szedł , to nie zapomnij o moim guziczku :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 pamietam pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Dzięki za zrobienie guziczka :) , czym Ty to robisz???Inna sprawa , podrzucę do Ciebie jadną łuseczkę , co byś mi ją pomalował , tak na próbę , OK.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 dla ciebie wszysko tylko na czarno sie nie ubieraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 I jak już coś pomyślałeś z tymi łuskami , czy na razie dochodzisz do siebie z szoku po-urlopowego ;)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 pomyslalem zrobie to metoda tzw suchego pedzla martin czwartek piatek mam wolny sobota niedziela pracuje a potem 3 dni wolnego tak ze w swieto mozemy myknac moze jakies piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 martin przeslalem ci cos na poczte ciekawy temat do szukania pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 martin ok mozemy jechac w niedziele zadzwon tak jak sie umawialismy to dokladnie ustalimy termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Oberciku nie zapomnij o moich łuseczkach :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Obert : przypomnij mi gdzieś ty widział te tablice korkowe ?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Gdzieś w rejonie Swaderki-Jedwabne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Bronił przesmyku między jeziorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Ten na działko p.panc/chyba/Prz drodze Olsztynek-Grunwald.efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 martin w tesco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 No ładnie ładnie Jaśku, to aż tam Cię na urlop wywiało?Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Witam.Ciebie też słyszałem wywiało na West.A okolica u nas zapomniana i ciagle się trafia na coś nowego.Nie wiesz czy Austro-Węgierskie wojska operowały pod Piotrkowem w 1914?Trafiaja sie tam łuski po nich.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Powodzenia w lesie i nie tylko.efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Oczywiście, że tak nie pamiętam gdzie była granica" między Wojskami Pruskimi a Austro-Węgierskimi, na pewno nad pilicą znalezienie łuski od manlichera nie jest rzadkością. Ps Jaśku byłeś już na naszej stronie? Serdecznie zapraszam!Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 wojska austo wegierskie byly prawie pod lodzia dowiem sie czegos wiecej od stelli opowiadam mi o tym pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Myślę Obert, że przesadziłeś na pewno były pod Piotrkowem. no chyba, że uważasz, że Piotrków lezy pod Łodzią.Pozdr MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stella Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 z tego co wiem, w grudniu 1914 roku Piotrków zajęli właśnie Austriacy. Ale to cała moja wiedza na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Wg posiadanych przeze mnie informacji byli pod Łodzią, a nawet w Łodzi. W domu pewnego znajomego na obrzeżach miasta jakieś tam dowództwo zorganizowało sobie sztab/kwaterę (to z jego opowieści rodzinnych). Trochę pozostałosci z tamtych czasów, potwierdzajacych tą historię można u niego w domu jeszcze znaleźć (np. austryjacka mapa sztabowa, pudełko po cygarach i inne rarytasy...).Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.