Skocz do zawartości

Na trzy, cztery wszyscy się ślinimy

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.ssd-weapon.com/produkte/bd44/bd44.htm - MP 38, 44 i 3008 (szwabska wersja Stena) już są, niedługo dojdzie Mkb 42(H). Deko, nie deko, sportowe, myśliwskie, do wyboru do koloru. Wszystko nówki sztuki, ceny jeszcze do przełknięcia.

Jak widać, w niektórych krajach władza ufa obywatelom, że jak dostaną coś takiego do ręki to nie zaczną się mordować na ulicach i zaopatrywać al kajdy...
Napisano
Wiem, sam się podle czuję jak to czytam ;) Przepraszam za to i korzystając z okazji od razu za inne linki jakich nie omieszkam podać w przyszłości ;P
Napisano
jedyne co zrozumiałęm ...i co do mnie jakoś tak szybko dotarło ...to nazwa i cena ...w szczególności cena ;]

nie wiem jak Wy Panowie ..ale wydaje mi sie że taniej będzie się okłamywać ....że wykopie ładną eplike" w jakimś lesie ;]
A tak poza tym ...wolałbym Mg'te ;]

pzdr
Napisano
Nie róbcie off-topiców proszę.

To nowa niemiecka produkcja od podstaw - cena (jak na tamte warunki i rodzaj fantu) jest znośna - podobny poziom osiągają takie zabawki na serwisach aukcyjnych.

Ja w każdym bądź razie w takich sytuacjach momentami tęsknię, że nie mieszkam w Niemczech...
Napisano
te zabawki to repliki na oryginalna amunicje - czyli repliki strzelajace!
Specjalnie dla mysliwych, kolekcjonerow itd posiadajacych zezwolenie na bron sportowa czy mysliwska.
Jedyna zmiana to ze sa skonstruowane jako jednostrzaly - czyli zamek po strzale zostaje w pozycji napietej!
Ze wzgledu na prawo, wolno stosowac tylko zmienionemagazynki na dwa naboje! Stosujac inny magazynek popelniasz przestepstwo!
poz Fall
Napisano
Fall, a co z tym fragmentem? Sami określają jaki magazynek dla konkretnych uprawnień posiadacza?

Im Lieferumfang der BD 44 enthalten:
Ein Magazin, der Magazininhalt ist abhängig von der Erwerbsberechtigung des Käufers:
2-Schuß-Magazin für Jäger
10-Schuß-Magazin für Sportschützen
30-Schuß-Magazin für Waffensammler"
Napisano
obie były świetne ;] sturm jest oki ...tylko przy rekonstrukcjach w niewielu momentach może się przydać ... mg40 byłoby bardziej uniwersalne ...ale to jest już tylko moja osobista opinia ...jak kto lubi ... i jka nie ma co robić z hajsem ;]

PZDR
Napisano
dect,

W Polsce przepisy PZŁ określają że w broni myśliwskiej automatycznej mogą być tylko dwa naboje w magazynku.
Napisano
acer, popraw mnie jeżeli się mylę, ale czy to znaczy, że można by go używać jako broni do polowań w Polsce?
Napisano
MP 40 nie sądzę, natomiast MP44 tak, ale tylko z 2 nabojami i tylko z ogniem pojedynczym.

Broń automatyczna w łowiectwie to nie jest nic niezwykłego,
---> Browning FN, albo słynne polskie Huntery.
Ktoś kiedyś pokazywał tu na forum przerobionego G-43.
Ale jak piszą 2 naboje w magazynku.
Tu chodziło żeby nie dawać przewagi nad innymi uzbrojonymi w dubeltówki i boki, które jak wiadomo są ładowane 2 nabojami.
Napisano
Czyli summa summarum wniosek taki, że można by zarejestrować szturma jako swoją broń łowiecką? Zaczyna mi się to podobać :D
Napisano
Ogólnie tak, ale :

Trzeba być myśliwym-członkiem PZŁ, mieć zdany egzamin łowiecki, itd.,

Trzeba mieć pozwolenie na broń,

Trzeba kupić teraz wymarzonego Szturmika" - broń spełniającą warunki i wymogi przepisów w pełni legalnie, z rejestracją.

Trzeba mieć trochę więcej PLN.

I tylko tyle brakuje do szczęścia.

Swoją drogą to chyba twoja jedyna broń. :)

Jeżeli do celów łowieckich jak już z broni niemieckiej automatycznej - wybrałbym osobiście G-43.

No ale jedni wolą kwas chlebowy a inni koniak.
Kwestia gustu.
Napisano
Można też namówić kogoś kto już ma papiery na kupno i potem dekowanie :D Jak już kiedyś nie będę miał co robić z $$ to pomyslę nad tym ;)

Co do cen replik to masz rację, ale można mieć za mniej zaczynając od takiego zestawu http://allegro.pl/show_item.php?item=105037988 i dokupując resztę.
  • 7 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie