dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 http://www.ssd-weapon.com/produkte/bd44/bd44.htm - MP 38, 44 i 3008 (szwabska wersja Stena) już są, niedługo dojdzie Mkb 42(H). Deko, nie deko, sportowe, myśliwskie, do wyboru do koloru. Wszystko nówki sztuki, ceny jeszcze do przełknięcia.Jak widać, w niektórych krajach władza ufa obywatelom, że jak dostaną coś takiego do ręki to nie zaczną się mordować na ulicach i zaopatrywać al kajdy...
Podziemny_Kosmos Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Coż, nasz rząd jest po prostu świadom że byłby pierwszy do odstrzału ;)
huk 100 Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 dect- jesteś podły pokazując nam to -hehe-pozdro
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Wiem, sam się podle czuję jak to czytam ;) Przepraszam za to i korzystając z okazji od razu za inne linki jakich nie omieszkam podać w przyszłości ;P
kutno Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 jedyne co zrozumiałęm ...i co do mnie jakoś tak szybko dotarło ...to nazwa i cena ...w szczególności cena ;] nie wiem jak Wy Panowie ..ale wydaje mi sie że taniej będzie się okłamywać ....że wykopie ładną eplike" w jakimś lesie ;] A tak poza tym ...wolałbym Mg'te ;] pzdr
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Nie róbcie off-topiców proszę.To nowa niemiecka produkcja od podstaw - cena (jak na tamte warunki i rodzaj fantu) jest znośna - podobny poziom osiągają takie zabawki na serwisach aukcyjnych.Ja w każdym bądź razie w takich sytuacjach momentami tęsknię, że nie mieszkam w Niemczech...
Fall Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 te zabawki to repliki na oryginalna amunicje - czyli repliki strzelajace!Specjalnie dla mysliwych, kolekcjonerow itd posiadajacych zezwolenie na bron sportowa czy mysliwska.Jedyna zmiana to ze sa skonstruowane jako jednostrzaly - czyli zamek po strzale zostaje w pozycji napietej!Ze wzgledu na prawo, wolno stosowac tylko zmienionemagazynki na dwa naboje! Stosujac inny magazynek popelniasz przestepstwo!poz Fall
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Fall, a co z tym fragmentem? Sami określają jaki magazynek dla konkretnych uprawnień posiadacza?Im Lieferumfang der BD 44 enthalten: Ein Magazin, der Magazininhalt ist abhängig von der Erwerbsberechtigung des Käufers:2-Schuß-Magazin für Jäger10-Schuß-Magazin für Sportschützen30-Schuß-Magazin für Waffensammler"
kutno Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 obie były świetne ;] sturm jest oki ...tylko przy rekonstrukcjach w niewielu momentach może się przydać ... mg40 byłoby bardziej uniwersalne ...ale to jest już tylko moja osobista opinia ...jak kto lubi ... i jka nie ma co robić z hajsem ;]PZDR
Peter Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 http://replicagunsswords.com/weapons_gallery/home.php?cat=85
acer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 dect,W Polsce przepisy PZŁ określają że w broni myśliwskiej automatycznej mogą być tylko dwa naboje w magazynku.
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 acer, popraw mnie jeżeli się mylę, ale czy to znaczy, że można by go używać jako broni do polowań w Polsce?
acer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 MP 40 nie sądzę, natomiast MP44 tak, ale tylko z 2 nabojami i tylko z ogniem pojedynczym.Broń automatyczna w łowiectwie to nie jest nic niezwykłego, ---> Browning FN, albo słynne polskie Huntery.Ktoś kiedyś pokazywał tu na forum przerobionego G-43.Ale jak piszą 2 naboje w magazynku. Tu chodziło żeby nie dawać przewagi nad innymi uzbrojonymi w dubeltówki i boki, które jak wiadomo są ładowane 2 nabojami.
acer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Zresztą nabój też musi mieć odpowiednio minimalną moc.A naboi pistoletowych nie używa się na polowaniach.
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Czyli summa summarum wniosek taki, że można by zarejestrować szturma jako swoją broń łowiecką? Zaczyna mi się to podobać :D
acer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Ogólnie tak, ale :Trzeba być myśliwym-członkiem PZŁ, mieć zdany egzamin łowiecki, itd.,Trzeba mieć pozwolenie na broń,Trzeba kupić teraz wymarzonego Szturmika" - broń spełniającą warunki i wymogi przepisów w pełni legalnie, z rejestracją.Trzeba mieć trochę więcej PLN.I tylko tyle brakuje do szczęścia.Swoją drogą to chyba twoja jedyna broń. :)Jeżeli do celów łowieckich jak już z broni niemieckiej automatycznej - wybrałbym osobiście G-43.No ale jedni wolą kwas chlebowy a inni koniak.Kwestia gustu.
acer Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Natomiast sam zawsze chciałem replikę metalowo-bakielitową empika. Ale trzeba by dać z 1500 zł :(
dect Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Można też namówić kogoś kto już ma papiery na kupno i potem dekowanie :D Jak już kiedyś nie będę miał co robić z $$ to pomyslę nad tym ;)Co do cen replik to masz rację, ale można mieć za mniej zaczynając od takiego zestawu http://allegro.pl/show_item.php?item=105037988 i dokupując resztę.
Hansdekawka Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 Ciekawe,on piszą,że te empiki będą miały wafki jak oryginały,a części zamienne (pasujące do orygimalnych 38 i 40)będzie mozna nabyć netem bez problemu.
dect Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 http://www.waffen-technik-withum.de/mp44-22-1-e.html - i możemy ślinić się dalej...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.