Skocz do zawartości
  • 0

Napisy w bunkierku???

k-szela

Pytanie

Napisano

Tak jak w temacie??? Wiem co znaczy ten boczy napis ale do czego mógł służyć ten kabel. Poniżej wygląd bunkra przy wejściach są otwory strzelnicze.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
szkoda ,wielka szkoda i tak będą niszczały aż znikną,
mogliby takie schrony przypisać indywidualnym osobom - to wtedy byśmy się nimi zaopiekowali a wtedy napewno by przetrwały,
Może kiedyś się przepisy zmienią ale pewnie będzie za późno,
Jak mówi stara maxyma POLAK MĄDRY PO SZKODZIE" - NO COMENT sprawdzone w różnych dziedzinach życia społecznego a przede wszystkim --politycznego--
Napisano
Bunkierek stoi obok śluzy przy zbiorniku zaporowym chyba miał za zadanie jej ochrone lub elektrowni tam znajdującej się. Na wprost obu wejść są okienka strzelnicze jedno jeszcze do dziś zamknięte:)
Napisano
NIE JESTEM PEWIEN -ale to może być coś o świetle,
wydaje mi sie ze -
swiatło zapala sie przez pociągnięcie szarfy-
tylko tak mogłem to przetłumaczyć nie znam niemieckiego za bardzo ,może ktoś z forumowiczów będzie miał lepszy pomysł,
a jaka to miejscowość tego bunkra??
Napisano
szkoda że tak słabo widoczny ten napis
Licht ....n im Stand nur bei geschlossener Scharf.." ?
światło .. w tej pozycji (stanie) tylko przy zamknietej.. ? nie łapię kontekstu.. :(
Napisano
Dokładnie, fajne są warto zwiedzić:D
Po zejściu z wału zbiornika otmuchowskiego przy elektrowni jest to na lewym brzegu nysy kłodzkiej jeden jest na drodze prosto wzdłuż rzeki drugi tuż po zejściu lekko na lewo.
Napisano

Tak jak w temacie??? Wiem co znaczy ten boczy napis ale do czego mógł służyć ten kabel. Poniżej wygląd bunkra przy wejściach są otwory strzelnicze.

Napisano

Tu szedł kabel ale jaki??? Do czego służył ten bunkierek??? Jakieś sto metrów dalej jest drugi ale juz typowo bojowy z płytą pancerną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie