Gunship! Posted May 22, 2006 Author Share Posted May 22, 2006 Hej. Jak po niemiecku nazywają się wykrywacze metali? Tzn koleżanka szuka sklepów żeby nabyć pikawę dla brata a jest na stypendium w Rzeszy. Nie wie jak wytłumaczyć germańcom o co chodzi. Czy ktoś może mi pomóc?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 Tzn. jak po niemiecku jest wykrywacz (Metall-Detektor, ot banalnie)? Czy może jak nazywają się w Niemczech konkretne modele wykrywaczy znane w innych częściach świata pod innymi nazwami handlowymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 22, 2006 Author Share Posted May 22, 2006 Nie - poprostu chodzi dokładnie jak pytać ludzi o sprzęt. Np gdzie dostanę wykrywacz metali :)Dzięki Beaviso :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cplstahl Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 Jest na stypendium w Niemczech i nie potrafi się dogadać z Niemcami? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cplstahl Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 Coś mi się przypomniało z niemieckiego, np. gdzie mogę kupić wykrywacz metali - Wo kann ich kaufen Metalldetektor?pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 cplstahl: czasownik na końcu (...Metalldetektor kaufen) ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 W sklepie elektronicznym nie kupisz dobrego wykrywacza, najczęściej będą to bezużyteczne MD prod. chińskiej. Prawdziwe wykrywacze sprzedawane są w specjalistycznych slepach lub firmach, których jest kilkanaście i zazwyczaj w mniejszych miejscowościach. Poszukaj w internecie najblższy w okolicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gunship! Posted May 23, 2006 Author Share Posted May 23, 2006 No to jest mniejsza miejscowość. Jest na stypendium ale gada po angielsku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morand Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 moze niech sie zapyta o metallsuchgeräte"pozdrawiam maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.