Gunship! Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Hej. Jak po niemiecku nazywają się wykrywacze metali? Tzn koleżanka szuka sklepów żeby nabyć pikawę dla brata a jest na stypendium w Rzeszy. Nie wie jak wytłumaczyć germańcom o co chodzi. Czy ktoś może mi pomóc?:)
beaviso Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Tzn. jak po niemiecku jest wykrywacz (Metall-Detektor, ot banalnie)? Czy może jak nazywają się w Niemczech konkretne modele wykrywaczy znane w innych częściach świata pod innymi nazwami handlowymi?
Gunship! Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Nie - poprostu chodzi dokładnie jak pytać ludzi o sprzęt. Np gdzie dostanę wykrywacz metali :)Dzięki Beaviso :)
cplstahl Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Jest na stypendium w Niemczech i nie potrafi się dogadać z Niemcami? pozdrawiam
cplstahl Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Coś mi się przypomniało z niemieckiego, np. gdzie mogę kupić wykrywacz metali - Wo kann ich kaufen Metalldetektor?pozdrawiam
beaviso Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 cplstahl: czasownik na końcu (...Metalldetektor kaufen) ;)
Raned Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 W sklepie elektronicznym nie kupisz dobrego wykrywacza, najczęściej będą to bezużyteczne MD prod. chińskiej. Prawdziwe wykrywacze sprzedawane są w specjalistycznych slepach lub firmach, których jest kilkanaście i zazwyczaj w mniejszych miejscowościach. Poszukaj w internecie najblższy w okolicy.
Gunship! Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 No to jest mniejsza miejscowość. Jest na stypendium ale gada po angielsku :)
Morand Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 moze niech sie zapyta o metallsuchgeräte"pozdrawiam maciej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.