bjar_1 Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 Ech ,Kigen! szkoda apelować o zaniechanie wybuchowego hobby". 98% osób na tym forum nie rusza takich rzeczy (tak mi się przynajmniej wydaje) ,a pozostałe 2% i tak nie posłuchają... Ale może to i lepiej... taka naturalna selekcja... Zawsze jakis idiota będzie chciał zobaczyć co jest w środku - wiadomo jak się to kończy... Na przykład sprawdź tego sapera" z postu powyżej - jemu już nic nie pomoże. Poprostu żyje jeszcze dlatego ,że ma szczęście... i apel: jak jesteś psychiczny i chcesz się rozpieprzyć to weź sobie to żelastwo i idź w głąb lasu ,tam sobie możesz stukać. Poprostu odejdź od siedzib ludzkich ,niech przez twoja głupotę nikomu innemu nie stanie się krzywda!pzdr bjar_1Szacunek dla tych ,co nie są samobójcami!!!
Gość Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 Niestety to prawda. Zajrzyjcie na http://info.onet.pl/783612,11,item.html , kto jest w temacie bedzie wiedział o kogo chodzi. Piszcie więcej na tym forum, a wszyscy umoczą.
Gość Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Jeżeli sprawa odnośnie niewypałów jest z góry przesądzona to dlaczego wogóle zaczynacie poruszać ten temat. Znam konstrukcje zapalników granatów możdzierzowych,granatów ręcznych, pocisków artyleryjskich i.t.p. Ludzie zajmujących się tym z prawdziwego punktu widzenia nigdy nierozbrajają ich przy obecności osób postronnych a samo rozbrojenie nie wygląda na rozpiłowywaniu fleksem zapalnika wprost na materiał wybuchowy inicjujący znajdujący się w spłonce, czy waleniu w czepiec balistyczny młotem pneumatycznym pocisku z wkręconym zapalnikiem uderzeniowym lub bezwładościowy - denny. Materiału wybuchowego nie zbieram interesuje mnie wyłącznie konstrukcja i znakowanie wewnętrzne amunicji.Amunicji małokalibrowej rosyjskiej ani też ręcznych uzbrojonych granatów p.panc nie ruszam (RPG 40).Nikogo oczywiście nie namawiam na tego typu zainteresowania,zaznaczam że tacy ludzie mojego pokroju istnieją czy chcecie tego czy nie, i czy nazywacie nas debilami to już wasze prywatne zdanie.
dago Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Tak, tacy ludzie istnieli, istnieją i będą pojawiać się nowi (w miarę wykruszania" się starej gwardii) jednak nie zmienia to niczego w tej dyskusji. A tak nawiasem mówiąc, prawdziwi profesjonaliści (znam byłego sapera z grup operacyjnych) nigdy nie biorą się za rozbrajanie starych niewypałów, oni je bezpiecznie detonują, nie są samobójcami.
Gość Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Nic dodać nic ująć, mój zapas (głównie TNT) to około 500 kg.Jednak faktycznie pod reką mam zawsze tylko od 1,5 do 5 kg, reszta jest w niewypuchach i niewypałach w tylko mi wiadomym miejscu -w terenie, poza miastem. Na składzie mam między innymi 3 bomby lotnicze, każda o masie 100kg. Niestety bomby te wypełnione są mieszaniną trotylu, z innym słapszym materiałem wybuchowym, ale nigdy nie odważył bym się przywlec mego składu do miasta, w pobliże czyjegoś domu, a materiał wytapiam z niewybuchów tylko wtedy gdy jest naprawde mi potrzebny.PS:Przecinanie ręczną piłką do metalu, było na wioskach nagminna metodą otwierania korpusów pocisków, jednakże po wprowadzeniu szlifierek katowych te drugie stały się modniejsze. TNT znajdujacy się w pociskach artyleryjskich, jest trudny do pobudzenia, szczególnie piłką ręczną gdzie temperatura i energia pochłonięta jest stosunkowo niska. Jednak przy cięciu przysłowiowa flexą, mamy 12000 obr/min, przy nacisku kilka kG na miejsce cięcia, to dość sporo energi, no i temperatura w miejscu cięcia przekracza często 400 st. Celcjusza. To w zupełności wystarczy by trotyl detonował.
bjar_1 Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Właśnie Dago prawdziwi profesjonalisci ,a nie ludzie ,którzy tylko myślą ,że cos umieją...owszem tego rodzaju typów jest sporo ,sam znam paru. Ale w końcu trafią na coś ,co będą rozbrajali po raz pierwszy i pa pa. Amenbjar_1
Gość Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Należy oddać, że ci co posiadali ów składzik na pewno byli fachowcami i na składzie mieli wiecej panzerfaustów, pocisków i materiału wybuchowego, niż jest wstanie przerobić w ciągu kilku lat nie jeden patrol saperski.
Gość Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Jakies 2 miesiace temu dzieciaki znalazly pocis od mozdieza podczas wywozenia ziemi ze stawu na szczescie nic sie nie stalo ( dzieciaki go nosily).Kombinatorow polecam wsadzic na bombe 100tke wywiesc w pole dac mu mlotek i niech se puka jesli chce emocji.Kieds widzialem idjote ktory walil pociskiem o ziemie na szczescie nie wylecial"nawiasem mowiac pocisk znalazl na terenie jednostki wojskowej i wcale nie na poligonie i tam zostal pozdrawiam prawdziwych pasjonatow
mac Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Do Saperuf. Nie profanujcie słowa saper" bo nie macie z nimi nic wspólnego.http://encyklopedia.pwn.pl/66049_1.htmlhesaperzy jego mać.......
merlin Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 A mnie się zawsze wydawało,że normą jest ogół a nie margines Pozdrawiam Merlin
lorakl Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Witam!Jestem tzw. wierzacym niepraktykujacym i to wlasnie z powodu tego, ze panicznie boje sie wszelkich rozrywek. Powod, widzialem faceta, ktory zaraz po wojnie z 2 kolegami bawil sie w sapera. Efekt, to dwa trupy i on, twarz cala w bliznach, jedno oko szklane, klatka jak po przepuszczeniu przez maszynke do miesa i dwie raczki urwane w lokciach, tak ze nawet wylac nie mogl sie bez czyjejs pomocy... Pozdrawiam milosnikow protez, ja wole byc zywym tchorzem niz martwym bohaterem :(Zycze fajnych fantow o ktorych z przyjemnoscia poczytam :)PSMoze jednak kiedys BARDZO OSTROZNIE sprobuje...Pozdro
Bocian Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Ktoś w niedawno założonym wątku postulował o ujawnianie i ściganie ludzi piszących na forum pod paroma loginami.Dopóki jest to niegroźne lub śmieszne to każdego prawo. Jeżeli zaczyna się robić nieprzyjemnie to będzie to bezwzględnie ścigane.W tym wątku (i nie tylko) mamy kolejny przykład takiej działalności:Kolega o nicku vvv podaje nam linka do informacji na onecie, a następnie zaraz za jednym dodaje drugi post kierujący poprzez naiwne pytanie podejrzenia na konkretną osobę. (post ten został usunięty ze względów regulaminowych),śledźmy dalej:Post z nickiem Glok o posiadaniu 500 kg TNT - ta sama osoba, (głupota czy działanie samobójcze?) No i kolejna seria rozmów sam ze sobą. Nicki: Glock, no login. Nie wiem co to wszystko miało na celu ale napewno nie konsolidację środowiska.Przy okazji inny wątek, I znowu ujeto groznych bandytow", znowu ta sama osoba tym razem pisząca pod nickami: Glok, dydek, Gonzo. A teraz podaje jej wszystkie loginy dotychczas użyte w serwisie. Mc, MCAron, Włodek, P.Z., Zelmer, Von Schreck, lee, UNDERGROUND, Piotruś( to dla pamietajacych vrille w hipotezach i na forum), xxx, Scuter, Wjesiek, Krzysztof Cz., MC, MHD, Michał. P., MCc, xxxxxxx, fazi, ŚM, Markus, Krol, Weck, Manta, NZNZNZN, AW, Tron, MCCaffe, vvv, Gonzo, acord, Glok, Glock, dydek, no login i nawet raz podpisał się jako Witkowski w wątku Kopalnia Wacław"Jak ktoś ma dużo czasu to może prześledzić drogę ku prawdzie tej osoby. W przypadku kolejnych tego typu działań będę dążył do zablokowania tej osobie dostępu do forum. Podaję tylko fakty nie domysły.Specjalnie podałem tu tylko nicki a nie żadne dane osobowe bo takiego prawa nie posiadam i posiadać nie chcę.
akagi Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Bocian, ja sie dziwię, że jeszcze nie zablokowałes kretyna.
Burnum Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 ...jeśli ci , którzy giną mają poniżej osiemnastu lat to znaczy , że byli dziećmi i dyskusja ma sens bo ktos musi brać za nich odpowiedzialność, ale jeśli oni w chwili śmierci byli pełnoletni to nie nasza sprawa co robią ze swoim życiem , czy przecinaja pociski szlifierkami czy własnymi zębami. Na głupotę nic się nie pomoże, a natura sama eliminuje genetycznych idiotów i ich dzieci ( żal tylko tych dzieci), które po takim wypadku nie będą miały szans na normalną przyszłość. To zawdzięczą swoim tatusiom...
past Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 sam nie raz z lenistwa piszę nie logując się, ale czytając wypociny kilku osób(przypuszczam że poza wymienionym przez Bociana osobnikiem ruch iezalogowanych" piszących głupoty generują 2-3 osoby) jestem za propozycją jaka padła kilka miesięcy temu by wpisów dokonywać mogły tylko osoby zalogowane!!!!! Wystarczy że ktoś spoza środowiska" przejrzy forum i nie daj boże będzie z Super Expresu albo TVN to pozamykają nas wszystkich jako największą grupę mafijną w Polsce :-(((((((
Gość Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Forum jest po to aby wymienić się poglądami, ale jeżeli parę osób uważa się za ich właścicielami no to proszę kasować,na co jeszcze czekacie. Jest temat są oczywiście różni ludzie o różnym uosobieniu , poglądach i zrozumcie jeżeli ktoś ma inne zdanie na określony temat,mają trochę odmienne interesowania niż zbieranie muszelek czy odznaczeń to będzie się starał swoje osobiste zdanie wypowiadał z pewnością poprostu nie będę siedział na dupie i przytakiwał ogółowi.
past Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 nie chodzi mi o cenzurę tylko po ch...... dyskutować z samym soba , albo podgrzewać dyskusję jakimiś pierdołami . Jak ktośchce wymieniać się sposobami rozbrajania niewypałów lub innymi metodami samobójstwa moze zrobić to gdzie indziej , a co jak jakiś narwaniec podjara się i zacznie się bawić???? Chcesz mieć czyjeś życie na sumieniu? Dlaczego nie zalogujesz się ? boisz się że jednak piszesz głupoty i dostaniesz bloka? pamiętaj że nawet łącząc się modemem nie jesteś anonimowy
merlin Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Do Pasta !!!Nie pisząc o temacie niewypały" nie znaczy, że ten temat sam zniknie.Zwróć uwagę na to, że jeszcze kilka/ kilkanaście miesięcy temu na temat niewypałów pisano na forum znacznie mniej niż obecnie. Teraz mam wrażenie ,że pozyskiwanie niewypałów staje się dla znacznej czesci ludzi podstawowym celem poszukiwań. Mówiłem, mówię i będę mówił, ze jest to paranoja na skalę europejską. I jeszcze jedno, albo mi sie wydaje ,albo spośród starych forumowiczów" temat niewypałów wywołują cały czas te same osoby.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.