lisek68 Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 Głupota i brak dobrego wychowania czy nowe oblicze ultra lewicy.http://ww6.tvp.pl/1689,20060518343865.strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 to jest nowe oblicze prawicy ultrkatolickiej-ksiązki na stosach też będą niedługo płonąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Ale tak odchodząc od ematów prawicowo - lewicowych", to bezsensowne zupełnie te eksponaty, wykonane chyba tylko po to, żeby dymu narobić dla reklamy wystawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 W tym kraju jak koś nie ma pomysłu na sztukę to promuje się takim g..nem.W cywilizowanych krajach gdzie mieszkają w większości protestanci dostał by po mordzie i zamknęli by tą wystawę z urzędu .I nikt by do tego nie mieszał polityki jak w Polsce.A u nas zaraz trzeba szukać podtekstów politycznych .Są pewne granice przyzwoitości których nie można przekraczać ze względów społecznych. W tak na marginesie w Iranie za obrazę Jezusa jest czapa ,porządny muzułmański kraj.Pozdr.Oksio- wychowany na styku trzech kultur i religi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Tylko dlaczego zamiast się obrażać" i powoływać na religię, politykę, moralność i Bóg jeszcze wie co, nikt nie powie, że te dzieła sztuki" są po prostu GŁUPIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Jak dla mnie chamskie i niesmaczne. Ale to w Polsce typowe, im większy skandal tym furca" wyżej wypłynie, bo niby taki odważny" czu oryginalny". I naprawdę nie ma tu co wplatać antagonizmów prawicowo-lewicowych (jak już zauważył danieloff). Szkoda że w modzie są wulgarne pomysły a sensowni twórcy kultury znani są w dużej mierze głównie lokalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 Zdaje się ,że ostatnio POLSAT zapłacił mega kare finansową za wyemitowany program z udziałem ultra lewicowej działaczki Szczuki . Sprawa dotyczyła drwin jakich dopuściła się Szczuka wobec osoby niepełnosprawnej ,oddanej sprawie krzewienia wiary katolickiej wśród dzieci. Dziwi mnie fakt że Kuba Wojewódzki dał się wpuścić w taki syf". Może należałoby ukarać podobną karą finansową i takie wybryki aby na przyszłość nie znalazły naśladowców , niezalwżnie od tego z jakich symboli religijnych robi się jaja". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Oksio zgadzam sie. np.aż strach pomysleć co by było gdyby w podobny sposób obrażono uczucia np. wyznawców judaizmu.....Cały hollywood by ruszył.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Lisek ,tez dales przykład :)Madzia ,z radia maryja nie jest zadnym symbolem religijnym ,to kpina nie symbol ,do tego ten tandetny ,przeslodzony głosik :\\ Ale starcom z RM sie podoba ,wiec trzeba to uszanować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_k Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Pik78 z tą kpiną to chyba sobie troche przegiąłeś. Nie wiem czy miałeś kiedyś okazje spotkać się z Magdą. Dla mnie osobiście nie jest ona symbolem ale pewnego rodzaju autorytetem. Ma duży wpływ na ludzi i to nie tylko tych co słuchają RM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Cały ten Pikuś78 to przegięcie.Ja jako starzec słuchający RM (mam 25 lat) też uważam że dla wielu ludzi jest autorytetem.A dla dzieci napewno.A jeżeli chodzi o temat postu to czego tu sie spodziewać po tych ludziach.Toż to banda arodowo i moralnie niepewna" jak powiedział o nich Płk.Bohun",d-ca Brygady Świętokrzyskiej NSZ.PzdrGrand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 A to ten Grand ,z watku o moherowych beretach :\\ To przykre ,że w Twoim wieku już słuchasz tego radia ...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 I przychodzi mi ma myśl taka refleksja...Dużo ludzi nam Narodowcom zarzuca brak tolerancji.A pomyślcie gdyby taka wystawa odbyła się np. w Iraku i dotyczyła ich wiary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 A slucham Piku,nieregularnie ale słucham.Szczególnie Rozmowy niedokończone" gdzie każdy Polak może zadzwonić i powiedzieć co myśli,czuje,wyrazić swoje lęki baz obawy że zostanie wycięty"Do RM dzwoni dużo kombatantów z AK,NSZ...A a'propos kombatantów,ostatnio byłem na spotkaniu byłych żołnierzy NSZ i jeden człowiek w stopniu kapitana powiedział takLiberalizm jest gorszy od komuny,gdyby w 1945 r. do władzy dorwali się ludzie pokroju dzisiejszej PO to do tej pory byśmy odbudowywali Warszawe"Coś w tym jest...Przepraszam że troszke nie na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Aha ,to ja tez trochę odejdę od tematu ! Powiedz ,mi Grand czemu tak sie zaczyna dziać ,w naszym pieknym kraju ,ze kazdy kto np nie chce sie modlić na pokaz ,widzi to zakłamanie ,inaczej interpretuje historię jest uwazany za zdrajcę ,odszczepienca...pzdr pik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 PIKuś , ten wątek nie został założony z myślą o pacjentach z Lubiąża. Po drugie nie oczekuje odpowiedzi a każdy niech sam oceni takie postępowanie w zgodzie z własnym sumienem. A prywatnie to mam wrażenie że możesz zabierać głos ale w kwesti wyższości KRÓWEK nad TOFFI lub odwrotnnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Dobre ;))))),napisz cos jescze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 WitamPiku,to nie chodzi o modlenie na pokaz.Wierz mi,ja tego nie robie a Ci starsi ludzie mnie szanują.A jeżeli chodzi o inne interpretowanie historii to prosze daj przykład.Powiem Ci jedną historie,Obok mnie mieszka pewna starsza Pani słuchaczka RM notabene w czasie wojny łączniczka AK,dwukrotnie ranna.Ma ona dwóch synów i córke którzy po tych wstrętnych liberalnych przemianach stracili prace.Ci synowie też mają dzieci też zwolnionych w czasie tych ich złodziejskich strukturyzacji.Jeden zakład upadł całkowicie a w drugim nowy właściciel (Niemiec) zwolnił 85% stanu załogi.Kiedyś powiewdziała mi tak:Ja z tymi szwabami walczyłam cztery lata a oni panoszą się w mojej Ojczyżnie i pozbawiają moich synów pracy."Zgadzam się z Nią w 100% i zawsze sercem będe z Nią.I PRAKTYCZNIE CAŁA RODZINA ŻYJE Z JEJ EMERYTYRY!Nie wstydze się że jestem Narodowcem i zawsze będe dumny z tego że jestem Polakiem.I żaden Niemiec,Żyd nie bedzie mi że sie tak brzydko wyraże podskakiwał" w moim własnym kraju za który moja rodzina i bliscy przelewali krew!!!!!A teraz jade na wykopki troszke się odstresować.PzdrGrand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 PIKuś , Twoje posty pasują , do prawie każdego wątku, jak ŚWINI SIODŁO . Ponad to nie życze sobie aby taki szczeniak szargał ani mojej osoby ani innych użytkowników tego FORUM. Odkrywca to nie jest miejsce dla znerwicowanych anarchistów a mówiąc wprost dla politycznych chuliganów . Ps Wątek zamykam i przepraszam że go przeciągam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Aha ,cos jeszcze napisz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Panowie, male sprostowanie w sprawie monstrancji.jest taki bank >INSTITUTO PER LE OPERE DI RELIGIONE" ,ten bank WATYKANSKI ma akcje firmy SERONO. spytacie co to ma wspolnego ? . otoz ma bo ta firma sprzedaje PIGULKI ANTYKONCEPCYJNE (I PREZERWATYWY). MOTYW UMIESZCZENIA WIEC TYCH 2 ATRYBUTOW JST WIEC JASNY >>>> PIETNOWANIE ZAKLAMANIA KOSCIOLA !!!!.(HIPOKRYZJA !!!)poczytajcie sobie o machinacjach kleru i o zamordowanym ankierze boga !! >>>SINDONA > OTRUTY W WIEZIENIU DORADCA BANKU WATYKANSKIEGO I FINANSISTA MAFII. !a KOLORATKA I SS > hans lilje, biskup krajowy i zastepca przew.rady kosciola ewang.niemiec, pisze : w pismie pod tytulem -"wojna jako zadanie duchowe(der krieg als geistige leistung') napisal (1943r):nie tylko na klamrach pasow zolnierskich , ale tez w sercach i sumieniach winno byc wyryte : Z BOGIEM ! I TYLKO W IMIENIU BOGA MOZNA USPRAWIEDLIWIC TE OFIARE"> masowe mordy .(symbioza tronu i oltarza.)pozdrawiam amsel44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Panie amsel44 moim zdaniem lepsze teorie spisku są w Kodzie Leonarda da Vinci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Grand, ocknij się! Największymi złodziejami i bezdusznymi sk.....nami w tym Kraju są własnie Polacy. Nie Niemcy, Rosjanie czy Żydzi tylko zadeklarowani, 100% katolicy", którzy za gówniane 2 zł gotowi są sprzedać swoją Matkę! Cały tydzień kradna, kłamia, chleją i biją rodziny a w niedzielę ubrani odświętnie walą do Kościoła. I lewica i prawica i centrum to jedno i to samo. Same afery finansowe, korupcje i układy. Jedni kradna miliony (i sa skazywani na 3 lata w zawieszeniu albo w ogóle nie) a inni zabijaja za 5 zł w biały dzień na ulicy (przeciez maja trudne dzieciństwo). Kościół takze juz od dawna nie jest żadnym autorytetem-afery, kasa itp. Niestety, w tym Kraju najprościej jest zwalać wine na innych (nie chodzi mi tu akurat o Ciebie Grand)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Benny,a ogladales film ? , jeszcze inaczej slyszales cos o apokryfach ?.a wracajac do mojej wypowiedzi to niestety beny sa fakty !>nie spiski .wystarczy troszke poczytac o historii kosciola .oczywiscie wg. ciebie kosciol np. w czasie 2-giej wojenki byl ok" ?. wybacz ale teoria (teologia) i praktyka kosciola to bardzo odlegle sfery !>jeszcze dosadniej to kler lizal dupe hitlerowi" ot co !pozdro.amsel44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 Cześć .AKMS i AMSEL być może macie racje i trudno jest nie zgodzić się z niektórymi argumentami .Ale nie to jest istotą tego wątku !!! Czy autor tego linku TVP WROCŁAW wykorzystała te skandaliczne, moim zdaniem ,tzw dzieła do walki z lewicą" NIE,NIE ,NIE. A pretekst jest wprost idealny wręcz podany na tacy . Osąd pozostawiono czytelnikom .Wy natomiast poszliście bez ogródek na wojenke z KOŚCIOŁEM" . Jeszcze raz powtórze ,Wasze argumenty są mocne i trudno z niektórymi się nie zgodzić .Ale nie odpowiadacie na zasadnoicze pytanie !!! Czy można tolerować takie wybryki i naruszać uczucia religijne w sposób tak skandaliczny. Ja odpowiem krótko :GŁUPOTA I BRAK DOBREGO WYCHOWANIA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.