Skocz do zawartości

Niemcy w Mszczonowie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano
Trudno mi sie dogrzebac jakie oddzialy niemieckie staly w Mszczonowie gdy spadl na nie 11/9 poranny atak 31pp pulk Wnuka."

Polecam ten wątek na forum dws:

http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=94&t=119424&p=1301082&hilit=Mszczon%C3%B3w#p1301082

Btw - w Mszczonowie 11 września zginął przynajmniej jeden wyższy oficer niemiecki (kapitan):

Hauptmann Friedrich Albrecht z 4. Dywizji Pancernej.

Niestety nie mam pojęcia czym on dowodził w tej dywizji.
Napisano
Patrzcie co znalazłem! Fragment filmu z Mszczonowa (4:33 - 4:40):

http://www.youtube.com/watch?v=ZZPGu7dwUOM&feature=related

Może istnieje gdzieś pełna wersja?!
Napisano
Domen 123 - dzieki. Niestety moj firmowy 'policjant' nie wpuszcza mnie na to forum. Czy moglbys na szybciutko strescic o co chodzi?

Jeszcze raz dzieki
Napisano
To co wskazał Domen123 plus jeszcze trochę jest w Polen in Feldzug. Kolejne filmowe fragmenty z Mszczonowa znalazł też Bodzio, ale póki co nie mogę otworzyć przesłanej przez niego płytki, więc o szczegółach niech opowie sam. ;)))
  • 2 weeks later...
Napisano
Bodziu, sprawdzam na bieżąco ;) W ostatnich nie ma nic z Mszczonowa. Porządkuję natomiuast teraz stare uinki" z tego wątku i mam już pare nowych ujęć miasta, których wcześniej nie byliśmy w stanie zidentyfikować. Jak tylko skończę pracę wkleję je wszystkie.
Jeszcze raz dzięki za pomoc. ;)
  • 2 weeks later...
Napisano
Ciekawa perspektywa. Pomijając fiacika", którego raczej tutaj nie widać, wydaje się, że oprócz czwórki" może być jeszcze widocznych kilka innych wraków. Jeden po prawej, dwa (?) po lewej i jeszcze jeden prawie na samym horyzoncie. Można je zidentyfikować na podstawie innych zdjęć?
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie