tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 AKMS porównaj sobie zasobność i poziom demokraji w Państwach wyzwolonych przez zachodnich aliantów a w Państwach wyzwolonych przez czerwonych pobratynców ... lumper demokracja lumper gospodarka :)
Parowóz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witajcie - to ja dawny Lokomotywa -wrocilem z urlopu i padł mi system teraz nazywam się Parowóz tadziu80 - Pan Lokomtywoparowóz nigdy nie był towarzyszem - wiec smrodu doszukuj sie we własnej rodzince znajdziesz go tam napewno - no bo gdzie do diabła podziali sie dawni towarzysze uczestnicy pochodów pierwszomajowych ,zebrań partyjnych itpJA NIGDY NIE UCZESTNICZYŁEM W POCHODZIE PIERWSZOMAJOWYM - mimo ze byłem zawodowym wojskowym- nikt nie obiecywal mi kiełbasy jak pójdę ani nikt nie chciał mnie szykanować nawet w szkole bo wtedy też nie chodzilem
Parowóz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 z okazji Dnia ZwycięstwaChwała wszystkim poległym żołnierzom bohaterskiej Armii rosyjskiej , Armi amerykańskiej,francuskiej,angielskiej,kanadyjskiej itp
Duncam Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Oj, asia, nie pisz nieprawdziwych informacji.Gen. Jodl NIE BYŁ w niewoli alianckiej! Następnie nie godziny później" tylko dwa dni później! Następnie Keitel NIE BYŁ głównodowodzącym wojskami niemieckimi! Następnie podpis Jodla był prawomocny, bo był wysłannikiem Donitza!Podałaś aż cztery nieprawdziwe informacje. Następnym razem najpierw pomyśl i sprawdź, potem coś pisz...
Duncam Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Tak dla ścisłości, staliśmy się narodem należącym do koalicji, która zwyciężyła III Rzeszę. Jako II Rzeczypospolita wojnę natomiast przegraliśmy, państwo to przestało ostatecznie istnieć w lipcu 1945 r. gdy alianci cofnęli uznanie rządowi w Londynie. Natomiast naród przetrwał - pod rządami Berlina (Ostplan) byłoby to wątpliwe. Uratowaliśmy więc skórę za cenę uzależnienia od Moskwy jako państwo wasalne.
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Parowóz mydła w naszej rodzinie nie brak, więc raczej nikt u nas nie śmierdzi ... dziadek 1Dyw Panc., .2 wujków II Korpus i jeszcze kilków w AK, dwóch członków rodziny w mundurze przypłaciło to życiem. Nikt nie rozdawał na wybrzeżu w latach-70 tych lizaków czy balonów, więc nie ma za kogo wstydzić. Liczę, że Lokomotywa wróci :)
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Podobno wygraliśmy. Ostatnio widziałem naszych na paradzie w Moskwie (to znaczy poczet sztandarowy) na filmie kolorowym z 1945.
fitter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Z tego co czytam na temat Dnia Zwycięstwa to koledzy za mało czytają książek .Los jaki spotkał Polskę po '45 to zasługa w dużej mierze państw zachodnich.Dla nich byliśmy i jesteśmy niewygodnym państwem w środku Europy.Co tyczy się katastrofy w Lesie Kabackim - wadą w silnikach IŁ-62 był źle wytoczony wał turbiny.Gdy coś takiego się urywa ,to wszystkie łopatki turbiny a potem sprężarki wylatują przez obudowę i tną wszystko na swej drodze plus rozgrzane łopatki turbiny, to pewny pożar paliwa lub bagażu.
Parowóz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 tadek80- jeżeli mydła ci u was dostatek to doskonale rozumiem zawsze na czasie aktualną ideologie (sic)tak długo powtarzaną aż sie w nią uwierzylo najpierwpierw kiełbaska ,mydełko, za pochodzik pierwszomajowypózniej serek i mydełko z plebani za stanu wojennego i zawsze tego mydełka wystarcza by znów sie wslizgnąc Pozdrawiam Lokomotywa
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 parowóz gdzie byłeś w stanie wojennym chyba nie jechałeś w kolumnie pancernej z wrocławia, która chciała obalić generała. Lokomotywy wszystkich krajów łączcie się.
Parowóz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 wiec dokladnie to w grudniu 81 i styczniu 1983 waliłem co 48 godzin słuzby oficera dyzurnego garnizonu we Wrocławiu na ulicy Sztabowej i wstydzic sie nie mam czego
czabak1 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Fitter,kolego nie rozpędzaj się.Obejrzałeś w TV spekulacje nt.katastrofy IŁA,zobaczyłeś i zrozumiałeś tyle,ile chcieli żebyś zrozumiał.Gdybyś miał chociaż mgliste pojęcie o budowie i pracy silnika odrzutowego to nie pisałbyś takich bzdur.Jestem mech.lotniczym i dosyć długo pracowałem w zakładach rem.przy demontarzu silnikow.Widziałem silniki rozwalone przez pęknięte łożyska,zassane z pasa kamienie i piasek,zgubione na montażu nakretki i nawet jeden załatwiony przez ptaszynę.Dlatego twierdzę że w materiałach podawanych opinii,przepraszam za wyrażenie,publicznej,nie ma nawet połowy prawdy na temat przyczyn katastrofy.Pzdr.Zbyszek.
Parowóz Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 i chociażby dlatego wielu ludzi chciałoby mi zamknąc gębę na zawsze , bo stoje jak zadra w tyłku niektorym ojownikom o wolnośc" a nie potrzebuje do tego listy Widsteina- ja tych listowiczów widziałem na żywo w mundurkach ORMO ROMO ZOMO czy nawet o zgrozo w wojskowych- tak jak teraz widze ich troche starszych rozmodlonych organizujacych straz papieska - nad wyraz prawicowych - I DLATEGO TAKA GORLIWOSC jest zawsze dla mnie podejrzana Ale wracaj odrabiać lekcje tadek 80
fitter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Kolego Czabak też mam doczynienia z silikami i widziałem jak w czasie próby po przeglądzie rozsypała się turbina.Na szczęście byłem 5 metrów od płaszczyzny rozrzutu odłamków.Pozdrawiam Fitter.
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 A towarzysz Lokomotywa ciąglę o tym samym co mam poradzić, że generał o was zapomniał, co ja zrobię że historia zatoczyła koło i teraz LWP to zapluty karzeł reakcji przedtem było nim AK. Lekcje już odrobiłem 7 lat temu.
wars98 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Kolega Czabak1 napisał:Dlatego twierdzę że w materiałach podawanych opinii,przepraszam za wyrażenie,publicznej,nie ma nawet połowy prawdy na temat przyczyn katastrofy".Czy kolega mógłby rozwinąć swą myśl? To interesujące co kolega napisał. Bardzo bym prosił o rozwinięcie.Pozdr. wars98
Traper7 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Jest też inny 9 maja 1945 roku. Otóż w tym dniu w niektórych miejscowościach Polski miały miejsca ataki oddziałów AK i NSZ na posterunki UB. Tak było np. w Grajewie, gdzie oddziały akowskie pod dowództwem majora Bruzdy" Jana Tabortowskiego opanowały więzienie, siedzibę UB oraz komendę MO, uwalniając wielu aresztowanych żołnierzy AK i NSZ.Dla tych ludzi 9 maja nie jest i nigdy nie będzie dniem zwycięstwa, bowiem jak wskazują liczby, w niektórych wschodnich okręgach Polski, Armia Krajowa straciła więcej zabitych na skutek działań sowietów i rodzimych zdrajców spod znaku PPR niż w walce z niemcami.
czabak1 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Fitter czy mógłbyś powiedzieć co to był za silnik,co było przyczyną awarii i gdzie był robiony? Z tego co się orientuję silnik po przeglądzie międzyresursowym,jest sprawdzany na hamowni,a tam nie każdy może wejść i NAPEWNO przebywa sie dużo dalej niż 5m.No chyba że to była turbina parowa :DWars,mogę rozwinąć swoją myśl,niestety ze względu na żrodło , nie na forum.Z tego co sie orientuję jesteśmy dosć bliskimi sąsiadami,może kiedyś pogadamy na żywo?
zukuri Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Wercyngetoryks" napisał:Prawica zawsze była elitą a lewica hołotą strajkującą i biegajacą po ulicach z tarnsparentami, kamieniami....." Chciałbym ci zakomunikować, że ten eżim komunistyczny" obalili ci, których tu nazwałeś strajkującą hołotą. To dzięki nim możesz tu popisywać się modnym dziś światopoglądem. Wtedy, gdy hołota strajkowała i biegała po ulicach tacy patriotyczni panicze" jak ty- pod łóżkiem się ukrywali. żegnam - bez odbioru.
Magach7 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Zgadza się Patron- miałem wtedy dokładnie 1 rok :-) Kiepski prezent na urodzinki.. A Ty wars98 już opuściłeś tamte rejony?Pozdrawiam
krzychuna5 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 panie Zakuri wyjaśnij o co Ci chodzi, bo nie rozumiem. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.