Skocz do zawartości

Now zastosowanie kultowego liljowego mohera.

Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Fiodor..... to jest to !!! 100% mocheru w mocherze.
czyli wypier....alaj ty syjonistyczny śmieciu"- cytat z babci wiek około 75)w mocherze po wyjściu z kościoła w ostatnią niedzielę (masza o 9.00 ) do kolesia który trzymał transparent o treści czy radio maryja mówi prawdę - ja śmiem niedowierzać"

to śpiewałem ja PATRON , czyli ANTYPOLSKI,LIBERALNO-SYJONISTYCZNY gnój" i jestem z tego dumny.

pzdr PATRON

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mam nadzieję, ze Opatrzność uchroni nas przed narodowo-katolicko-radykalnym rajem na ziemi. Na szczęście istnieje jeszcze coś takiego, jak narodowy zdrowy rozsądek, poczucie humoru i estetyki. Przeżylismy komunę, przeżyjemy i chłopsko - prawicowych bojówkarzy w rządzie.

...widzę, że wątek się nie zamierza skończyć.

:-)

Jestem pod wrażeniem. A zdjęcie słuchaczek RM jest masakryczne...

Jednak muszę się przyznać... raz oglądałem TV Trwam- pokazywali Przystanek WOODSTOCK (szacunek dla Jurka Owsiaka!!!). Nie dość, że posłuchałem sobie TEJ SZATAŃSKIEJ muzyki (akurat jak włączyłem chyba KSU grało) to jeszcze widziałem w telewizorni znajomych, KTÓRYCH OPĘTAŁ SZATAN. Tragedia... Mając wybierać- Radio Maryja i kółka różańcowe, a moje glany i jakiś punkfest wybieram glany punkfest, piwko, mój sztański wykrywacz (w końcu czarny jest). :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pozdrawiam, Łukasz

Wczoraj szedłem po ryneczku i za mną jakiś taki 60-latek, co wojny nie pamięta, mruczał: Zabić ..... Normalnie aż dreszcz mi po plecach przebiegł i chciało mi się odwrócić i pozdrowić jego wodza.
Radio niby katolickie, a sieje nienawiść, tak nie powinno być, powinno siać miłość, bo kto złość sieje, ten łzy zbiera.
Pozdrawiam

Sugeruję nakręcic film Qvo Vadis 2
w ostatniej scenie ojciec dyrektor wraz z moherowym sztabem pozerany przez lwy w koloseum :)
(do wiadomości kółek rożańcowych nie chce was obrażać tylko
wznieść na piedestał ,przeciez nie ma nic lepszego dla chrześcijanina jak zginąć za wiarę :) ) pozdro

Wątek bez sensu- nie pierwszy i nie ostatni:-(
Beret ze zdjęcia na początku tematu moim zdaniem nie jest z moheru, lecz z angory.
Do czego może służyć? A choćby organizowane są zawody w rzucie beretem. Co prawda z antenką, ale antenką przecież można rzucać osobno tj. zorganizować dodatkowe zawody:-)
Jednak beret miał i ma swoją symbolikę. Kiedyś stwierdzenie typu yłem w zielonych beretach" dodawało splendoru. Berecik z antenką, to symbol czasów Jasiu powiedz Panu". Teraz beret moherowy (modny za PRL-u lecz babcie z biedy i wrodzonej oszczędności noszą je nadal) jest jak sie okazuje symbolem; i nie jest smutne tak naigrywanie się z tych babć, czy ich beretów, czy nawet poglądów, jak to, że osoby wierzące przedstawia się jako głupie babcie w moherowych beretach zapatrzone w Ojca Dyrektora". Obraża to niestety uczucia innych Obywateli wierzących i praktykujących, którzy nie są babciami i nie noszą moherowego beretu :-(
Ale cóż, siła mediów jest tak wielka, że wielu to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie przyklepują to, a w skali zjawiska uznają za normalne, tak jak nikomu nie przychodzi do głowy dlaczego bajki dla dzieci na Canal+ z Królikiem Bucksem itp. nazywają się Diabelski młyn"? Proszę- ucieleśnienie zła (Diabeł) pokazuje dobro (eleganckie bajki które dzieci oglądają z otwartymi ustami).
Eh czasy...ale to już osobna bajka :-)
Osobiście jestem przeciwny temu, aby na Odkrywcy poruszać tematy wiary, ale skoro już ktoś zaczął i poleciało, i leci nadal...nikomu nie mówię nie wierzysz- uwierz, nie chodzisz do Kościoła- idź, nie słuchasz radia- posłuchaj (sam mało kiedy słucham bo nie mam czasu), ale zalecałbym pewną ostrożność słowami Józefa z Arymatei, któe wygłosił przed Sanhedrynem: Jeśli ta cała sprawa to rzecz ludzka, to rozpryśnie się szybciej jak powstała, ale jeśli to sprawa boska, baczcie abyście z samym Bogiem nie wojowali".
Chciałoby się powiedzieć jaja jak berety" no nie? :-)

nikt nie chce obrazać uczuc religijnych
ale co ma wspolnego ojciec dyrektor z wiarą? ,chyba tylko komercyjna nazwę (czy nazwanie tak radia nie obraża uczuc wiernych -czy ktoś sie nad tym zastanawiał)
czy nie jest obrazą nazywanie partii instytucji (chrześnijańska ,papieska ,boża, lub jak w przypadku radia Maryja ) tylko w celu wyciagniecia pieniedzy od państwa i od wiernych ? ,wiare człowieka oceniaja jego uczynki a nie ile daje na tacę -dlatego wyznaje zasade badz uczciwy bo trafisz do piekła a tam spotkasz cały kler ,MW. ojca dyrektora i inych oszołomów robiacych karierę za pomoca wiary :) pozdro

Spoko pedro :-)
Bardziej chodzi o to:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=316597

Pokończyły się tematy? Nic nie znaleziono, że nie ma o czym pisać na forum Odkrywca?

Czy musowo obrzucać się błotem? Czy musowo prowokować innych?

Nie jest to może pocieszeniem, ale to forum nie odbiega poziomem od innych, dlatego uważam, iż skala zjawiska jest na tyle szeroka, że powody są znacznie głębsze.
Z agresją spotykamy się na codzień, a jak dorwie się do kompa gówniarstwo" co ledwo z portek wygląda a już poucza innych...Kiedyś aby się nie zbłaźnić, każdy siedział cichutko jak myszka pod miotłą, ale teraz, kiedy jest taka wolnoamerykanka i można mieć licznik nabity postami bez treści i nie na temat...
Oczywiście już ktoś pisał, że w życiu są ludzie i klamki, i jedni myślą o drugich, że to oni są ludzie, a ci drudzy to klamki, ale po to jest Regulamin i po to są moderatorzy, że wpisy nie na temat powinno się usuwać, a przeginającym dawać jednak ostrzeżenie. Ale cóż, to widać moje wysublimowane zdanie. Inni mogą mieć inne.
Pozdro :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie