ronin33 Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 6-osiowe platformy kolejowe, tak dla ścisłości, nie zaliczają się do wagonów przeznaczonych dla przewozów ładunków ciężkich. Bo co to dla takiego wagonu jakiś marny Pz.Kpfw.VI. Mały pryszcz. Przykładowo; cięzkie dzialo niemieckie Gustaw umieszczono na (jeżeli mnie pamięć nie myli) 20-osiowej platformie. Sam pocisk ważył 7,5 tony a waga działa to niecałe 1400 ton. Więc nic szczególnego w tych wagonach nie widzę. Do dziś PKP używa mocniejszych platform do transportu wyrobów hutniczych.Pozdrawiam.
bjar_1 Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 ronin33 - być może platforma ta nie ma strasznie wielkiej ładowności ale przy 80 t z powodzeniem spełniała zadanie trasportowania np. czołgu ciężkiego.Wiem że były różnego typu wagony specjalne ,wieloosiowe do transportu przesadnie" wielkich rzeczy typu lufa armaty kolojowej.Obecnie do przewozu ciężkich wyrobów hutniczych PKP stosuje 6-osiowe platformy serii Samms o podobnej nośności.pzdrbjar_1
Grendel Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Ronin33,Czy na pewno wiesz co piszesz?I co ze soba porownujesz?Na ile i jakiej wielkosci czesci rozbierano 80cm K (E)do transportu?A na jakich platformach je przewozono?Juz nie wspominajac o bledach w danych tego armatniego monstrum, ktore podajesz...Najciezsza z niemieckich armat kolejowych (38cm Siegfried-Kanone) transportowanych w jednym elemencie wazyla 294.000 kg i uzywala 16-tu osi (w dwu zestawach).Francuska Obusier de 520T Gl 16 wazyla (gotowa do strzelania) 260 ton i w transporcie uzywala 16-tu osi.Ale niech mi kto wytlumaczy, jak mozna porownywac WAGON z armata???Co ma do licha piernik do wiatraka???PozdrowieniaGrendel
cieciwa Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Grendel, czy mozna prosic o skany platformy SSyms ? (i jesli masz SSys?)Zaciekawilo mnie jedno, w opisie naszych PP jest wzmianka, ze wagony artyleryjskie bydowano na podwoziach nowoczesnych platform do przewozu szyn - a to wlanie nic innego jak wagony serii SS".
danieloff Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 W PKP (a konkretnie PKP CARGO S.A.)do przewozu czołgów typu LEOPARD, o wadze do 55 t. używane są wagony – platformy typu Slmmps. Są to wagony polskiej produkcji przekonstruowane z typu Smms, służą również do przewozu czołgów T-72 i PT 72 „Twardy”.
danieloff Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Niestety, PKP CARGO nie posiada własnych wagonów – platform do przewozu czołgów o wadze powyżej 65 t. (takich jak np. brytyjskich czołgów ciężkich typu CHALLENGER). Używane są do tego platformy Deutsche Bahn.
danieloff Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Są też SOK-isci, nikt nie potnie Angolom czołgów na złom.
danieloff Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Ja też czuwałem...Pozdrowionka! Mam nadzieję, Michał, ze Ci się spodobają fotki.
bjar_1 Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Jeszcze jedno zdjęcie z sześcioosiową platformą - załadowana Tygrysem" ze zdjętymi zewnętrznymi kołami jezdnymi i gąsienicami ransportowymi".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.