bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Panowie potrzebuję wszelkich zdjęć tego wagonu - dokładniej chodzi o 6-osiową platforme kolejową o dużej nośności kolei Deutsche Reichsbahn. Platformy tego typu służyły m.in. do transportu ciężkich czołgów Pz.Kpfw.VI.Ściślej - chodzi mi o ich sposób malowania...Czy na załączonym zdjęciu jest własnie platforma tego typu (seria SSyms numer 14556) czy jest to wagon 4-osiowy?bjar_1
dect Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Moze sie przyda http://www.belcherbits.com/ssyms%20with%20tiger.jpgTe cudaki juz byly tu chyba kiedys omawiane - panthera z wieza od IV i tiger na podwoziu ferdynanda(?) - nie myle sie?
acer Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 To raczej Tiger konstrukcji z napędem spalinowo-elektrycznym konstrukcji Porschego.
dect Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Znaczy sie ekologiczny naped hybrydowy? ;) Wiadomo cos wiecej o tych konstrukcjach?
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Czyli seria Ssyms to sześcioosiówki.Dect - dokładnie mi o to chodzi, chociaż jakieś za skromne napisy eksploatacyjne chyba są na tym modelu...A oznaczenia malowane na prawej części boku platformy?W międzyczasie znalazłem na płytach jeszcze 2 zdjęcia platformy SSyms - z Ferdynandem"
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 i Pz.Kpfw.VI Tiger" załadowany na SSyms.Macie może jakieś dane tego wagonu - długość ,masa własna ,nośność itp.?
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Bjar,Malowanie standardowe DR.Platforma na zdjeciu ciekawa, bo wyglada na 50-cio tonowke, a oznaczona SSyms", jak szescioosiowka (80 ton).50-tonner'y nosily Gattungs zeichen - SSym".Dolaczam skan planu 80-cio tonowki.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Na wycinku bedzie lepiej widac.W porzadnej rozdzielczosci sie niestety wstawic nie da.PozdrowieniaGrendel
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Ooo! Dzięki Grendel! Masz może skan tego planu platformy SSyms w dobrej rozdzielczości i mógłbyś mi podrzucić na skrzynkę?4 osiowe 50-tonówki nosiły serię SSys ,nie SSym - chyba popełniłeś błąd.pozdrawiambjar_1
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Bjar,Oczywiscie - SSys !Dziekuje za poprawke :)Tiff juz wysylam.Mam nadzieje, ze jakosc Ci wystarczy ;o)A Famo ma a pace", co Sd.Kfz. 9/1 tam mialy, czyli Drehkran 6t. ;o)PozdrowieniaGrendel
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Grendel = dzięki wielkie za rysunek!Oczywiście w dalszym ciągu proszę o zdjęcia z epoki na których są platformy SSyms z załadowanym na nie sprzętem pancernym lub bez :)pozdrawiam!
acer Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 DectTiger Porschego /VK.4501(P)/Miał silniki : spalinowe po 200 km każdy /gaźnikowe/ i elektryczny. Silnik spalinowy przez agregat prądotwórczy dawał prąd dla silnika elektrycznego który przez odpowiednią przekładnię napędzał koła napędowe / z tyłu czołgu/Napęd był bardzo zawodny i miał ograniczone własności manewrowe. Zbudowano tylko cztery egzemplarze jak podaje literatura.
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Bjar,Cala przyjemnosc po mojej stronie:)Mam nadzieje, ze sie przydadza.Inne zdjecia mam albo w ksiazkach, albo gdzies w stercie cd - w zasadzie bez intensywnych (i czasochlonnych) poszukiwan niemozliwe jest znalezienie tam czegokolwiek...Nie mam kiedy zabrac sie by to wszystko skatalogowac...PozdrowieniaGrendel
acer Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Platformy to ciekawostka istotna bo Tiger na normalnych gąsiennicach przekraczał skrajnie wagonową i zakładano wtedy gąsiennice transportowe. Ale widziałem też foty Tigera z gąsiennicami standardowymi na platformach - wystającymi poza obrys platformy.Na jednej z fot ostatnich Grendela widać to o czym pisze.
bjar_1 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Tak w ogóle to kolega prosił mnie o założenie tego tematu, ale mam nadzieję że mu się przydadzą. A co do czasochłonnych poszukiwań pojedynczych zdjęć na zawalonych nimi CD to... skąd ja to znam ;) Jesteś rozgrzeszony ;)pozdrawiam
Grendel Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Bjar,Mnostwo zdjec jest w dwuksiagu Schneider'a o Tygrysach.Acer,Do dalekiego transportu zawsze demontowano zewnetrzne kola jezdne, blotniki i zmieniano gasienice.Byla to kwestia dopuszczalnej szerokosci ladunku (mosty, tunele, przejazdy, mijanki, slupy, znaki itp.).Na krotkich trasach, gdy trakcja na to pozwalala niepotrzebnie nie komplikowano sobie zycia.PozdrowieniaGrendel
Rso Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Witam. W czasopiśmie Model Hobby nr3 2003r. jest spory artykuł o tych platfwormach kolejowych i jest troche zdjeć. Są też rysunki boczne w skali 1:87 i 1:35. Pozdrawiam.
kutno Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 a tak poza tym ...ta fota musiałabyć zrobiona chybajuż w okresie gdy niemiaszki zapychali dziury wszelakim sprzętem jaki tylko był w magazynach ;D W końcu po co innego łądowaliby takie odzynki" na lawety ...... no chyba że na testy ;] PZDR
bjar_1 Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 Pantera" z wieżą IV-ki i Tiger" (P) używane były o ile dobrze pamiętam w 653 sHPzJägAbt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.