jacenty2004 Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 W puszczy kozienickiej jest za to I wojenny mosin ładnie wrośnięty ....i tak sobie zostanie :)
acer Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Fakt w Kołobrzegu jest ten fajny eksponacik karabinu w drzewie. Ale czy na pewno zwykły mauser a nie G-43 ???Nie pamiątam już dokładnie marki broni.Jest tam obok również mundur Luftwaffe jak kojarzę.
j35 Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Z tego co pamiętam w Kołobrzegu jest Suomi wyłowiony z morza.
j35 Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Teraz doczytałem resztę i myślę ,że mówicie o dwóch różnych egzemplarzach.Ta niby pepesza ,to jest suomi z morzai jest on o ile pamiętam obok szczątków foczki.
kordelek Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Suomi jest(ładnie obrośnięty-wyłowiony z morza) ale w gablocie przy szczątkach B-17(tak mi się wydaje) Focke-Wulf" leży trochę dalej luzem", później stoi armatka wyciągnięta z kanału portowego, jakaś część od V-1(chyba) i w przjściu do następnej hali ze sprzętem jeżdżącym stoi pieniek z tym MAuserem. Na pewno to Mauser-ma nawet zamek, którym można powachlować".
Cronos Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 A moze to i był Mauser ... nie pamietam bo byłem tam z 5 lat temu:) A tak na marginesie moze mi ktoś przypomni co to za armatka została tam wyłowiona z kanału??
dect Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 A to fuj! To nie bierzemy (sie za pile). Jako ciekawostke dodam, ze kolo ktory znalazl ta MGiete przeflancowal cale drzewo do siebie do ogordu i teraz ma - cwaniak ;) - niezla dekoracje :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.