Skocz do zawartości

co zabrać na pierwsze wykopki??

blaszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć!
w ten weekend zamierzam się wybrać na pierwsze w życiu wykopki.Kupiłem wykrywacz,mam kilka pomysłów gdzie jechać.
Kwestia tego co zabrać.Na pewno są tu osoby które już długo się tym zajmują i poradzą coś konkretnego.
A może jest ktoś z Łodzi lub okolic kto miałby ochotę wybrać się gdzieś w teren??
Napisano
Wodę, wodę. Nie wodę tylko piwko na poprawę humoru jeśli nic ciekawego się nie trafi ;-)
Obowiązkowo zapasowe baterie - nie ma chyba nic gorszego jak padnięte baterie z dala od domu.

pozdr. Foster73
Napisano
Co zabrać na wykopki??? Dziwne pytanie ;)
Aż się chce napisać: TYLKO NIE ZABIERAJ CZASEM WYKRYWACZA!!! ON NA WYKOPKACH TYLKO PRZESZKADZA!!! Zresztą podobnie jak saperka, prowiant, mapy i tego typu nieprzydatne duperele... Ja bym wziął leżak, kapelusz sombrero, krem do opalania i damskie czasopisma, ewentualnie te z programem TV i koniecznie papier toaletowy (z tym to akurat nie żart bo śmierć i sranie to gdzie zastanie :)))
Powodzenia i efektów życzę
Napisano
Oprócz wykrywacza , saperki , zapasowych baterii no i piwa :), weż jeszcze przynajmniej parę torebek foliowych , przydadzą się na wykopane śmieci + nie zaskoczy Cię przelotny deszczyk.

Jaki sprzęt zakupiłeś?

szukacz@poczta.onet.pl Po długim weekendzie możemy się spotkać. Poznasz Grupę Łódź , zasiądziemy przy wodzie mineralnej ;), pogadamy , a i może gdzieś pojedziemy.

Pozdrawiam
Napisano
zawsze zabieraj papier toaletowy .
Ja jak jade na kopanko to musze przynajmniej jednego kloca postawić.
Nauczyłem się niezapominać o papierze bo już miałem dotyć liści:)
Napisano
zabierz też preparat przeciw komarom/kleszczom , które czasem potrafią przegonić z lasu szybciej niż straż leśna ;-)
Napisano
Wykrywacz, saperkę, rękawice, napoje wg upodobań, fajki, baterie, papier toalet., coś na owady...Jezeli już bierzesz fajki, to najlepiej z 2 zapalniczki, bo jak jedna padnie to brak ognia i nikotyny potrafi człowieka wykończyć nerwowo...- to tak z mojego doświadczenia..., babe też zostaw w domu, bo raczej nie pomoze ci się skupić na tym robisz i nie wesprze twoich zainteresowań, chociaż podobno są wyjątki...
No i komórkę, bo gdybyś wykopał Tygrysa, to sam go z lasu nie wytargasz :)
Pozdrawiam!
Napisano
Tomekk napisał: Ja jeszcze proponuje gaz na psy. Bo ostatnio miałem spotkanie z paroma bezpańskimi psami i to tak od siebie." - odpowiedż przeniesiona z tematu Czym kopać" .
Napisano
Witam
Na pierwsze wykopki proponuje zabrać;
Napewno wykrywke,saperke,kawe,coś przeciwdeszczowego i coś na ząb.
Pozdrawiam
Aga
Napisano
Oprócz wykryfki i łopaty zabierz liny łańcuchy i ciągnik URSUS najlepiej z dwoma napędami bo jeżeli już coś znajdziesz to trzeba to czymś przytargać np.z autostrady pozdro życzę wyników .
  • 1 month later...
Napisano
witam
z mojego doswiadczenia na wykopki warto zabrac szczoteczke do zebow (twarda) do obczyszczania fantow, szczoteczke mosiezna (niektore wynalazki sa tak zabrudzone ze ciezko bez tego cos zobaczyc...). czasem sie przydaje mala lopatka ogrodnicza do przesadzania kwiatkow...
pozdrawiam
Napisano
no i na dodatek proponowałbym wziaść jakąś niewiastę.Pomogłaby kopać i nieść pożniej woreczek z fantami jakbys coś znalazł a jak nic nie znajdziesz zawsze ta niewiasta na cos sie przyda.

hehe :-)
pozdro fakker
Napisano
Wykrywka, mapy, coś do picia i do zjedzenia, saperka, papier toaletowy ( też już zabieram liście są różne, i słabo chłoną ) browar w bagażniku dla tubylca ( ów ) jakieś opatrunki, nóż i siekierka w bagażniku już raz jechałem 20km po ten sprzęt by coś wyciągnąć z korzenia. Dobra rzecz to GPS nie trzeba się skupiać gdzie się idzie... ale to Z czasem ( dodatkowe koszty często w kwocie dobrej wykrywki ) Najważniejsze to zabrać ze sobą trochę zdrowego rozsądku bo o tragedię nie tak trudno...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie