blaszak Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Napisano 27 Kwiecień 2006 Cześć!w ten weekend zamierzam się wybrać na pierwsze w życiu wykopki.Kupiłem wykrywacz,mam kilka pomysłów gdzie jechać.Kwestia tego co zabrać.Na pewno są tu osoby które już długo się tym zajmują i poradzą coś konkretnego.A może jest ktoś z Łodzi lub okolic kto miałby ochotę wybrać się gdzieś w teren??
palacz Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 fajki, wode, rekawiczki do kopania, cos do jedzenia, woreczek na fanty no i saperke i wykrywke.
Foster73 Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Wodę, wodę. Nie wodę tylko piwko na poprawę humoru jeśli nic ciekawego się nie trafi ;-) Obowiązkowo zapasowe baterie - nie ma chyba nic gorszego jak padnięte baterie z dala od domu.pozdr. Foster73
jaca2003 Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Zabierz mydło i ręcznik bo gdybyś g... znalazł to jak raz się przyda.Pozdrawiam
palacz Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 woda mozna umyc rece lub twarz ewentualnie przeplukac znalezione zlote monetki. piwo nie dosc ze sie klei to na dodatek go szkoda :P
rav79 Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Co zabrać na wykopki??? Dziwne pytanie ;)Aż się chce napisać: TYLKO NIE ZABIERAJ CZASEM WYKRYWACZA!!! ON NA WYKOPKACH TYLKO PRZESZKADZA!!! Zresztą podobnie jak saperka, prowiant, mapy i tego typu nieprzydatne duperele... Ja bym wziął leżak, kapelusz sombrero, krem do opalania i damskie czasopisma, ewentualnie te z programem TV i koniecznie papier toaletowy (z tym to akurat nie żart bo śmierć i sranie to gdzie zastanie :)))Powodzenia i efektów życzę
bigi Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Wyjrywacz sie przydaje zeby sie oprzec jak juz czlowiek za duzo wypije i nie bedzie mogl ustac na nogach :)
Martin Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Oprócz wykrywacza , saperki , zapasowych baterii no i piwa :), weż jeszcze przynajmniej parę torebek foliowych , przydadzą się na wykopane śmieci + nie zaskoczy Cię przelotny deszczyk.Jaki sprzęt zakupiłeś?szukacz@poczta.onet.pl Po długim weekendzie możemy się spotkać. Poznasz Grupę Łódź , zasiądziemy przy wodzie mineralnej ;), pogadamy , a i może gdzieś pojedziemy.Pozdrawiam
ubenfurer Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 zawsze zabieraj papier toaletowy . Ja jak jade na kopanko to musze przynajmniej jednego kloca postawić.Nauczyłem się niezapominać o papierze bo już miałem dotyć liści:)
vaz Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 zabierz też preparat przeciw komarom/kleszczom , które czasem potrafią przegonić z lasu szybciej niż straż leśna ;-)
Kowal7 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Wykrywacz, saperkę, rękawice, napoje wg upodobań, fajki, baterie, papier toalet., coś na owady...Jezeli już bierzesz fajki, to najlepiej z 2 zapalniczki, bo jak jedna padnie to brak ognia i nikotyny potrafi człowieka wykończyć nerwowo...- to tak z mojego doświadczenia..., babe też zostaw w domu, bo raczej nie pomoze ci się skupić na tym robisz i nie wesprze twoich zainteresowań, chociaż podobno są wyjątki...No i komórkę, bo gdybyś wykopał Tygrysa, to sam go z lasu nie wytargasz :)Pozdrawiam!
czabak1 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Zabierz jeszcze aparat,żebyś mógł wrzucić fotki z wyprawy na forum.
Darek419 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Witaj.Parę złotych ,kompas,kartkę i długopis,parasol,suchy prowiant i mokre picie.pozdro.
Martin Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Tomekk napisał: Ja jeszcze proponuje gaz na psy. Bo ostatnio miałem spotkanie z paroma bezpańskimi psami i to tak od siebie." - odpowiedż przeniesiona z tematu Czym kopać" .
obert8 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 wez ze soba wiedze gdzie kopac pzdr i zycze powodzenia
sloneczny Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Wiedza swoją drogą, proponuję zabrać SZCZĘŚCIE :DNajlepiej DUUUUŻO SZCZĘŚCIA
Aguś Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 WitamNa pierwsze wykopki proponuje zabrać;Napewno wykrywke,saperke,kawe,coś przeciwdeszczowego i coś na ząb.PozdrawiamAga
Horst Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Ubenfuhrer, to przez takich jak Ty człowiek jedzie na wykopki i g...o znajduje!:o)
andczub Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Oprócz wykryfki i łopaty zabierz liny łańcuchy i ciągnik URSUS najlepiej z dwoma napędami bo jeżeli już coś znajdziesz to trzeba to czymś przytargać np.z autostrady pozdro życzę wyników .
ładziak111 Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 woda jest bardzo ważna ,staraj się w miarę możliwości jeżdzić z kimś no i coś do jedzenia jak na dłużej powodzenia !!!!!!!!!
andrus4 Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Ja oprócz tego wszystkiego na pierwsze wykopki wziąłem... szwagra, przynajmniej miał kto kopać:)
tosh Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 witamz mojego doswiadczenia na wykopki warto zabrac szczoteczke do zebow (twarda) do obczyszczania fantow, szczoteczke mosiezna (niektore wynalazki sa tak zabrudzone ze ciezko bez tego cos zobaczyc...). czasem sie przydaje mala lopatka ogrodnicza do przesadzania kwiatkow...pozdrawiam
fakker Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 no i na dodatek proponowałbym wziaść jakąś niewiastę.Pomogłaby kopać i nieść pożniej woreczek z fantami jakbys coś znalazł a jak nic nie znajdziesz zawsze ta niewiasta na cos sie przyda.hehe :-)pozdro fakker
k-szela Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Wykrywka, mapy, coś do picia i do zjedzenia, saperka, papier toaletowy ( też już zabieram liście są różne, i słabo chłoną ) browar w bagażniku dla tubylca ( ów ) jakieś opatrunki, nóż i siekierka w bagażniku już raz jechałem 20km po ten sprzęt by coś wyciągnąć z korzenia. Dobra rzecz to GPS nie trzeba się skupiać gdzie się idzie... ale to Z czasem ( dodatkowe koszty często w kwocie dobrej wykrywki ) Najważniejsze to zabrać ze sobą trochę zdrowego rozsądku bo o tragedię nie tak trudno...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.