Skocz do zawartości

StG 45 w akcji!

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakąś podpuchą mi to zalatuje ,albo sie myle albo koles jest w jakiejs ,czarnej podkoszulce ;)Ktos zrobil fotke koledze ,ja podstarzyl i zaczyna wkrecać !

Bez urazy ,jesli sie myle :)

pzdr pik
Napisano
Ten stg to moze byc volksgewehr ?! Uproszczenia ,aby na ilosc robic ,nie zwracano juzuwagi jak bedzie bron wygladać ,aby strzelala ...Ale cos mi ta fotka ogolnie niepasuje ;)

pik
Napisano
Na innym forum była dyskusja na temat stg45 i wyszło na to, że wyglądał on jak połączenie mp40 z stg44. Dałbym linka, ale akurat serwer zawisł :/
Napisano
M40 - pewnie masz to na mysli: http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=98243

Towarzystwo doszlo do wniosku (i juz nie pierwszy raz dyskutujac o tej hybrydzie), ze to sciema.

Pik - to nie VG - wygladal zupelnie inaczej.

Pedro - nie robia StG 45 kulkowcow, a szkoda :D

suchy - z Axis History Forum
Napisano
Akurat do niego nie ma sie co przyczepiac - to normalny 30. nabojowy, a ten z Twojej foty to jego skrocona wersja.

Ale fakt - dziwnie wyglada ten czarny -shirt" i spory daszek - ale ten ostatni to moze byc kwestia fotki.
Napisano
Srubka... Po tym jak o niej napisales cos mnie tknelo - przeciez z tej strony jest blokada magazynka a tam jej nie widac. A ta 'srubka' normalnie jest nitem, osia, na ktorej sie trzyma caly ten mechanizm...
Napisano

panowie to totalna ściema zobaczcie sobie dokładnie stg45 na tej fotce jest kombinowane .. czyli ktoś wkleił go do zdjęcia zresztą popatrzcie sami oznaczyłem miejsca które pokazuja ze to ściema

pozdro

Napisano
Wystarczy popatrzeć na zamek" tej roni" :) Ciekawie rozwiązano także kwestię połączenia kolby z magazynkiem ... Wydaje mi się, że widziałem już taką kolbę w jakimś sklepie zabawkarskim. Rozumiem, że ta okrągła osłona na lufie przedłużona w okrągłą(?) kolbę to jakiś niemiecki wynalazek z końca wojny? Jednym słowem wolne żarty, największy z tychże żartów to ten Niemiec :)
Napisano
Zdjęcie wykonane na potrzeby IPN przez kolejnego starającego sie o rentę kombatancką za walkę z komuną.Ubrał sie w co miał dziecku zabawke podprowadził tylko nie pomyslał ze teraz powinien miec z 80 lat a nie 25.
Pozdrawiam
Napisano

pik - dobre :) I masz racje bo to Kanadyjczyk :)

lukas - sorry, ale nie masz pojecia o czym piszesz. Raczka suwadla byla z drugiej strony (a zamek w srodku, ale zakladam, ze to skrot myslowy) wiec nie moze byc na tej focie widoczna. I gdzie tu masz polaczenie kolby z magazynkiem? Zobacz na fotke ponizej to zrozumiesz jak one wygladaly naprawde

vasili - co z chwytem jest nie tak?

Szturmiki byly takie:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie