acer Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Teraz to już nic nie wiem jako postronny widz i forumowicz.Niby coś znaleźli ale w zasadzie nic nie wiadomo. Czyli nic oficjalnie nie znaleźli.Plątanie się w wyjasnieniach - czy czasem to się nie nazywa m a t a c z e n i e ???
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Yoony święte słowa z każda firmą trzeba rozmawiać jak z przyjacielem bo kilku mądrych dziennikarzy już narobiło trzody . Nikt im nie chce narobić w papiery .I trzeba cierpliwie poczekać na ich odpowiedz .Pozdr.Oksio.Ps. Co do betonowania czołgów to znam tylko jeden zalany kilka lat temu i mi to wystarczy :-(
tadek80 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 jak tak alej pójdzie to z acerem i warsem powołuje komisje sledzcza do wyjasnienia tego wątku na przewodniczącego proponuje towarzysza cicuchiep.s a tak na serio bedzie tam ktos w pobliżu w tym tygodniu.
proteus Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Do Wars98Jak rozumiem sugerujesz ze wiem co zostalo znalezione! niestety nie wiem !Natomiast jesli chodzi o ustawe o ochronie zabytkow o ktorej tak Lubi pisac Wars 98. to oczywiscie ze nie zabrania ona wystepowania innym podmiota o pozwolenie na poszukiwania. Jenak takie wystapienie nie ma sensu bo konserwator nie moze wydac pozwolenia na poszukiwanie czegos co jest znalezione. Byc moze miales na mysli pozwolenie na wydobycie obiektu zabytkowego? Ale to zupelnie inna sprawa i o takie pozwolenie najpierw trzeba wystapic do wlasciciela terenu a nie do konserwatora.a tak wogole Panie Wars98 to bardzo czesto wypowiadasz sie na temat prawa, jego przestrzegania i jak mozna przeczytac w tym watku skladasz doniesienia na ludzi ktorzy wg ciebie prawo lamia. Dlaczego wiec nie odpowiedziales na zadane w watku dotyczacym szczeliny pytanie czy jestes absolwentem prawa UW czy podszywasz sie pod prawnika? Przeciez to proste pytanie wiec moze bylo by ladnie na nie odpowiedziec?
jaca2003 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 A może by tak czołg w Rusocinie zrobic"pod patronatem Ojca Derektora?Załozę się ze wyjdzie sam z ziemi i to pomalowany i na chodzie i na lawetę sam wjedzie?no przeciez nikt mu nie odmówi bo.....Pozdrawiam
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 I jeszcze jedno są dwie wersje tego zdarzenia.1. Znaleziono na trasie gdzie prowadzone są prace oczyszczające .2. Ludzie z wioski powiedzieli ze w bagienku obok budowy jest zatopiony czołg.W pierwszej wersji odpada zezwolenie na poszukiwania a tylko na wydobycie.Zaś w drugiej potrzebne jest zezwolenie lub wspólne badania pod okiem WKZ.Pozdr.OksioPs. Dalej obstawiam siewnik:-)
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Proteus.W Odkrywcy napisali Absolwent Prawa UW.Przecież by nie kłamali co ? ;-)pozdr.Oksio
proteus Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 mysle ze tak pisza bo tak wars98 sie przedstawia. ja nie mam powodow mu nie wierzyc ale ludzie ze stolicy mowia co innego wiec go wprost pytam by nie bylo niejasnosci.
wars98 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Witam!Drogi Proteusie! O tym komu i na jakie pytania będę odpowiadał decyduję sam.Jeśli można to mam takie małe pytanie do Ciebie. Piszesz: ludzie ze stolicy mówia co innego". Można wiedzieć co to za ludzie? Mają oni jakieś nazwiska? Bo ja nie występuję jako anonim.Pozdrawiamwars98
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 A ja myślę ze tak piszą bo zadzwonili i sprawdzili .Tego wymaga rzetelność dziennikarska tak mi zawsze wbijał do głowy naczelny .Pozdr.Oksiops. Kończmy to OT bo nas zbanują :-)
proteus Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Do wars98czyli nie udzielisz odpowiedzi?piszac o ludziach ze stolicy mialem na mysli watek : szczelina gdzie zadano ci to pytanie i podwazono twoje prawo do okreslania sie prawnikiem.Jestem gleboko zaskoczony ze jako czlowiek ktory mieni sie obronca zasad i prawa nie chcesz udzielic odpowiedzi na takie proste pytanie. Tak wiec jeszcze raz cie prosze o odpowiedz na nie. nalegam gdyz z naszego forum korzysta bardzo wiele osob nie majacych doswiadczen prawniczych i szukajacych tu porady. wielu z nich czyta twoje opinie prawne w dobrej wierze i na ich podstawie ksztaltuje swoje zachowanie. Jesli jednak okazalo by sie( nie dopuszaczam takiej mysli) ze nie posiadasz prawa do tytulowania sie prawnikiem to stawia twoja dzialalnosc w zupelnie innym swietle i podwaza opinie ktore wydales.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora proteus 23:12 03-05-2006
wars98 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Proteus. Ponieważ tak bardzo prosisz to piszę. Jestem absolwentem Wydziału Prawa Uniwersytetu Warszawskiego. Koniec.Pozdrawiamwars98
jaca2003 Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 fajnie jak zwykle towazystwo se nawkładało do czwartego pokolenia wstecz i tylko jakoś zapomnieliscie o najwazniejszym:1- Siewnik(główna nagroda przypada Oksiowi)2- Czołg (nagroda będzie wycieczka zagraniczna do wybranego kraju na zachód od Odry (dla czołgu oczywiscie))3- zmiana daty w kalendarzu na 1 kwiecieńPozdrawiam
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Do Wrasa i Proteusa .Ja bym na tym forum nie podał nr obuwia jak by mnie pytano .Bo i po co dla czyjejś satysfakcji.Jak by nie był prawnikiem z wykształcenia to musiał by być szalony by się tego co mi przygotował nauczyć.Wszystkie kwity przez Warsa przygotowane przyjęli mi konserwatorzy.To co mam do niego mówić Geniuszu czy Absolwencie ? :-)pozdr.Oksio
proteus Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 do warsa98ok. dziekuje za odpowiedz teraz nie bedzie watpliwosci.
oksio Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Jaca druga flaszka się mrozi (za siewnik)Ale ja kocha te ich OT są słodkie .A teraz do łopat i na A1 marsz.Pozdr.Oksio
jazlowiak Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Wars 98: Proteus. Ponieważ tak bardzo prosisz to piszę. Jestem absolwentem Wydziału Prawa Uniwersytetu Warszawskiego. Koniec.Pozdrawiamwars98"Ja kończyłem w Warszawie Wydział Prawa i ADMINISTRACJI w roku pańskim 1993. Takiego Wydziału jak Ty podałeś nie znam. To tak poza tematem, za co Admina przepraszam:-)
wars98 Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Ja tam kończyłem prawo. Administrację zostawiam innym. Choć fakt, że pełna nazwa to WPiA UW. ;)Kurczę, jak ja nie mogę się doczekać decyzji konserwatora...
igok Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 witam czytam i nie moge wyjsc z podziwu jak ladnie sie obrzucacie a wszyscy chyba zapomnielismy o temacie wrzuce tez swoje 1/pracuje w odleglosci 500-800m /z ludzmi z Rusocina/ od znaleziska po pracy chodze patrzec czy cos drgneło w temacie 2/nikt nie wywiezie za duzo ludzi w dzien i w nocy 3/jutro najdalej pojutrze cos bede wiedzial od konkretnych osób to wam wrzuce 4/ludzie z Rusocina mowili mi juz dawno ze jechał czolg i nie przejechal nie potrafili okrslic jaki i dokladnie w kturym miejscu /nie posiadam ramy do przebadania terenu a wykrywka za słaba :(/5/ludziska jeszcze mowia o zlomowisku sprzetu ciezkiego w okolicy ale to pozostawie dla siebie /narazie brak konkretów /pzdr Igok
jahooo Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Ja w sprawie człeka z muzeum WP w wawce- mógłby się ktoś do mnie na priva odezwać? Mam pewne niesprawdzone informacje i chciałbym je skonfrontować. Oficjalnie przez muzeum sprawa utknęła, od 4 miesięcy nie potrafią mapy dziesiątki tego terenu znaleźć !!!
klamerka Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 jahooo nie martw sie ja na odpowiedz z muzeum czekam juz ponad rok i nic , moze jak bede mial kolo 70-ki to odpowiedza pozdrawiam
michalczewski Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 To moze lepiej zadzwonic. Moze naprzyklad maja problem ze skrzynka mailowa, to sie w poslkich instytucjach zdaza dosc czesto.
janusz204 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 To co się tu dzieje to juz chyba kabaret!!!Gdzie się podział wątek:naleziono pojazd jiakis przy budowie autostrady"?! Administratorzy,tak się odgrażacie że plewy będziecie usuwac............
beaviso Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Generale W., na tym odcinku faktycznie mogły walczyć przynajmniej 3 Jagdpanthery z 3./PR35. Kronika 4.PzDiv o tym nie wspomina wprost, ale tak było. To jest ten sam oddział co walczył wcześniej pod Grabowem. Na pewno były w walce kilka km od Rusocina, mniej więcej ok. 18.03.pozdr, M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.