Skocz do zawartości

Wyry / dojazd

kutno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie daje głowy jeszcze ale pewnie będizie to ten pociąg:

Data: Pt, 19.05.06
Łódź Widzew - Tychy
odjazd: 19:16
przyjazd: 23:04

Detale już na priv jak przemyślę sprawę ;)
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Maszerujacego Kozaka nad Bzura jeszcze chyba faktycznie nie bylo ale polscy piechurzy od kilku lat przmierzaja juz tam historyczne szlaki w drodze do Brochowa.

Bolas - podoba mi sie Twoj pomysl i moze sie zdecyduje dolaczyc do Was zalezy o ktorej dotre na Slask.

pozdr,
Artur
Napisano
Arturze droga z Tych na miejsce inscenizacji ponoć strasznie leśista ... Piotrek Skupień mówił mi ostatnio że w 1939 pogubił się w tych lasach jakiś batalion ON :) Także warto to przemyśleć. Ale przyznam, że mam ochotę się nieco przejść - siedzenie przed kompem wzmaga wydatnie to pragnienie ;D
Napisano
O właśnie, nie ma ktoś może mapy topograficznej tych okolic (1:100tys lub bardziej dokładna) w postaci cyfrowej ?
Napisano

Trochę martwia mnie prognozy pogody, jaką widzę na

Prognoza Pogody ICM.Numeryczna prognoza pogody dla każdego miasta w Polsce i Europie"
http://meteo.icm.edu.pl/

- w piątek ma lać całą noc do godziny ok 15ej, duże zachmurzenie churami na niskim poziomie przez cały dzień ... temp. ok. 10 stopni,

- w sobotę ma też padać deszcz ciągły od rana do popołudnia tyle, że o mniejszym natężeniu niż w piątek ... zachmurzenie mniejsze. temperatura ok.10-12 stopni ...

... mokro i zimno ? :(

Napisano
Bolas:

Jeżeli chcecie iść przez las to najlepiej wysiąść na stacji Tychy - Żwaków. Stacja leży zaraz pod lasem. Obok peronu przebiega droga przez tory i wchodzi w las. Wystarczy tylko wejść drogą w las i cały czas iść tą drogą aż się dojdzie do leśniczówki w srodku lasu (ok 3-4 km). Koło leśniczówki jest skrzyżowanie leśnych dróg, na tym skrzyżowaniu prosto. pójdziecie taką ścieżką, po deszczu może być lekko podmokła. Wzdłóż ścieżki ciągnie się linia energetyczna. Po ok 2 km dojdziecie w sam środek Bitwy Wyrskiej, czyli wyjdziecie zaraz obok pomnika przy którym rozgrywać się bedzie inscenizacja. Trasa ma jakies 6-7 km.

Jeżeli pociąg nie zatrzymuje sie na stacji Tychy - Żwaków. To musicie wysiąść na stacji Tychy-Główne. I wtedy do Żwakowa możecie dojechać autobusem nr 291 (http://www.mzk.pl/rozklady/0291/0291t020.htm) to jest adres strony z rozkładem jazdy. Wysiądźcie na przystanku Żwaków-Bar i kierujcie się w kierunku stacji PKP. Droga prowadząca do stacji wchodzi w las i dalej tak jak opisałem powyżej.

Trzeci wariant trasy to iść wzdłóż torów aż do Żwakowa ( ok 5 km) ale tego wiariiantu jako bardzo hardkorowego nie polecam.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Bolas ...Bolas ...Czarnowidzu !! ;D NIE WIERZ W PROGNOZY .... bĄDŹMY POZYTYNEJ MYŚŁI ... ;D;D;D;D;D;D;D;D MYŚŁE ŻE MIMO WSZYSTKO ATMOSFERA BĘDZIE GORĄCA ....
Napisano
Upham, Wrzesień 39" jedzie wynajętym busem z Krakowa. Wyjeżdżamy w sobotę o 7.00 i wracamy w sobotę. Jeśli jesteś gotów partycypować w kosztach wynajęcia to odezwij się, to podam szczegóły:

Pozdrow
Przemek kiler"
cosmo.p@poczta.fm
Napisano
Panowie,

Sztabu Aufkl.Abt.7 życzy wszystkim udanej i szczęśliwej drogi na miejsce. Widzimy się późnym popołudniem.
Aha, no i udanej imprezy rzecz jasna.

Pozdrawiamy
Aufkl.Abt.7
Napisano
Spoko, damy radę ... jakby nie to się znajdziemy ze wschodem słońca. Piatkowy rzut pieszy to 2-3 osoby, reszta dojedzie z taborem z rana.

Potrzebowałbym tylko jakiś mały skanik mapy topograficznej rejonu bo trafianie a pałe" może zająć więcej czasu :)

Co do ew. odebrania nas ze stacji PKP w Tychach to chyba tylko wtedy to będzie potrzebne gdyby lało. Jakby co będe dzwonił.

Poratujcie dobrą mapką ;)
Napisano
Ten zapal rekrutow AA7 jest bardzo budujacy:) Panowie, macie ostatnia szanse, zeby sie wycowac. Jak juz sprobujecie bedziecie uzaleznieni po pierwszym razie;)

Pozdrawiam i do zobaczenia
Napisano

panzerjager...masz rację. Dodatkowo przesyłam fotkę przedstawiającą mój postępujący proces uzależniania" ;)

Napisano
Na dwa dni całkowicie zostałęm wyrwany z szarej rzeczywistości" ...bardzo przyjemne uczucie ;D;D;D;D;D;D

Krzyśku czy mógłbyś mi przesłąć na mail'a foty z wyr , bo przeceż Twoja żona robiła ich sporo , a ja mam nie wiele jak narazie ...

Szero.kutnowp.pl
lub
reenactor@wp.pl

Pozdrawiam całę AA7

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie