bolas Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Nie daje głowy jeszcze ale pewnie będizie to ten pociąg:Data: Pt, 19.05.06Łódź Widzew - Tychyodjazd: 19:16 przyjazd: 23:04 Detale już na priv jak przemyślę sprawę ;)
ArturSz Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Maszerujacego Kozaka nad Bzura jeszcze chyba faktycznie nie bylo ale polscy piechurzy od kilku lat przmierzaja juz tam historyczne szlaki w drodze do Brochowa.Bolas - podoba mi sie Twoj pomysl i moze sie zdecyduje dolaczyc do Was zalezy o ktorej dotre na Slask.pozdr,Artur
bolas Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Arturze droga z Tych na miejsce inscenizacji ponoć strasznie leśista ... Piotrek Skupień mówił mi ostatnio że w 1939 pogubił się w tych lasach jakiś batalion ON :) Także warto to przemyśleć. Ale przyznam, że mam ochotę się nieco przejść - siedzenie przed kompem wzmaga wydatnie to pragnienie ;D
bolas Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 O właśnie, nie ma ktoś może mapy topograficznej tych okolic (1:100tys lub bardziej dokładna) w postaci cyfrowej ?
bolas Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Trochę martwia mnie prognozy pogody, jaką widzę na Prognoza Pogody ICM.Numeryczna prognoza pogody dla każdego miasta w Polsce i Europie" http://meteo.icm.edu.pl/- w piątek ma lać całą noc do godziny ok 15ej, duże zachmurzenie churami na niskim poziomie przez cały dzień ... temp. ok. 10 stopni,- w sobotę ma też padać deszcz ciągły od rana do popołudnia tyle, że o mniejszym natężeniu niż w piątek ... zachmurzenie mniejsze. temperatura ok.10-12 stopni ...... mokro i zimno ? :(
d007 Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Bolas:Jeżeli chcecie iść przez las to najlepiej wysiąść na stacji Tychy - Żwaków. Stacja leży zaraz pod lasem. Obok peronu przebiega droga przez tory i wchodzi w las. Wystarczy tylko wejść drogą w las i cały czas iść tą drogą aż się dojdzie do leśniczówki w srodku lasu (ok 3-4 km). Koło leśniczówki jest skrzyżowanie leśnych dróg, na tym skrzyżowaniu prosto. pójdziecie taką ścieżką, po deszczu może być lekko podmokła. Wzdłóż ścieżki ciągnie się linia energetyczna. Po ok 2 km dojdziecie w sam środek Bitwy Wyrskiej, czyli wyjdziecie zaraz obok pomnika przy którym rozgrywać się bedzie inscenizacja. Trasa ma jakies 6-7 km.Jeżeli pociąg nie zatrzymuje sie na stacji Tychy - Żwaków. To musicie wysiąść na stacji Tychy-Główne. I wtedy do Żwakowa możecie dojechać autobusem nr 291 (http://www.mzk.pl/rozklady/0291/0291t020.htm) to jest adres strony z rozkładem jazdy. Wysiądźcie na przystanku Żwaków-Bar i kierujcie się w kierunku stacji PKP. Droga prowadząca do stacji wchodzi w las i dalej tak jak opisałem powyżej. Trzeci wariant trasy to iść wzdłóż torów aż do Żwakowa ( ok 5 km) ale tego wiariiantu jako bardzo hardkorowego nie polecam.Pozdrawiam d007
kutno Napisano 18 Maj 2006 Autor Napisano 18 Maj 2006 Bolas ...Bolas ...Czarnowidzu !! ;D NIE WIERZ W PROGNOZY .... bĄDŹMY POZYTYNEJ MYŚŁI ... ;D;D;D;D;D;D;D;D MYŚŁE ŻE MIMO WSZYSTKO ATMOSFERA BĘDZIE GORĄCA ....
kiler p Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Upham, Wrzesień 39" jedzie wynajętym busem z Krakowa. Wyjeżdżamy w sobotę o 7.00 i wracamy w sobotę. Jeśli jesteś gotów partycypować w kosztach wynajęcia to odezwij się, to podam szczegóły:PozdrowPrzemek kiler"cosmo.p@poczta.fm
aklog Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 w sobotę mój debiut w AA7 - pozdrawiam wszystkich i do jutraKrzysiek
okejos Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 poprawia sie pogodahttp://weather.icm.edu.pl/gpp/meteogram.php
willi Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Panowie,Sztabu Aufkl.Abt.7 życzy wszystkim udanej i szczęśliwej drogi na miejsce. Widzimy się późnym popołudniem.Aha, no i udanej imprezy rzecz jasna.PozdrawiamyAufkl.Abt.7
bolas Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Spoko, damy radę ... jakby nie to się znajdziemy ze wschodem słońca. Piatkowy rzut pieszy to 2-3 osoby, reszta dojedzie z taborem z rana.Potrzebowałbym tylko jakiś mały skanik mapy topograficznej rejonu bo trafianie a pałe" może zająć więcej czasu :)Co do ew. odebrania nas ze stacji PKP w Tychach to chyba tylko wtedy to będzie potrzebne gdyby lało. Jakby co będe dzwonił. Poratujcie dobrą mapką ;)
upham18 Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Kiler ile mniej wiecej wyniosą koszty tej podróży?Pozdrawiam
panzerjager Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Ten zapal rekrutow AA7 jest bardzo budujacy:) Panowie, macie ostatnia szanse, zeby sie wycowac. Jak juz sprobujecie bedziecie uzaleznieni po pierwszym razie;) Pozdrawiam i do zobaczenia
Towarzysz Iwan Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Upham - jak wczoraj liczyłem to wyszło około 25zł. Za dojazd rano i powrót wieczorem
aklog Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 panzerjager...masz rację. Dodatkowo przesyłam fotkę przedstawiającą mój postępujący proces uzależniania" ;)
kutno Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Na dwa dni całkowicie zostałęm wyrwany z szarej rzeczywistości" ...bardzo przyjemne uczucie ;D;D;D;D;D;DKrzyśku czy mógłbyś mi przesłąć na mail'a foty z wyr , bo przeceż Twoja żona robiła ich sporo , a ja mam nie wiele jak narazie ... Szero.kutnowp.pllub reenactor@wp.plPozdrawiam całę AA7
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.