Skocz do zawartości

Rekonstrukcja Powstania Warszawskiego - 2006

Sasza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy w tym roku planowana jest rekonstrukcja walk powstańczych tak jak w latach ubiegłych?
Proszę o info.
Pozdrawiam
Napisano
Trochę OT ...
Szczegółowy opis zdobycia PWPW znajduje sie w książce Juliusza Kuleszy  TASIEMKĄ NA CZOŁGI".
Pozdrawiam
Napisano
Tak, w zeszłym roku było to ardzo zabawne", szczegolnie, że chcieli sie wycofać z obiecnaego placenia dwie godziny przed imprezą......
Napisano
AA7 do tej pory nie dostał kasy za udział w imprezie, na szczęście tę imprezę organizuje inna ekipa. Tam zadziałał doskonale sprawdzony mechanizm produkcji filmowych: jeśli coś zaiskrzyło, są kłopoty i wykonawcy grożą odejściem na dwie godziny przed przedstawieniem, to należy obiecać wszystko i każdemu, tak, aby zamknąć dziób niezadowolonym. Impreza się odbyła, wszyscy rozjechali sie do domów i co... Pisz Pan na Berdyczów! Działa bez pudła!
Napisano
Witam

Nie będę tutaj mówił, jak, co, gdzie, kiedy. Lecz wydaje się kilka wyjaśnień.
Jeżeli byłem jednym z organizatorów Woli 1944 to stety poczuwam się do istotnej odpowiedzialności. A co za tym idzie: Dzielnica Wola nie jest tak jak to się pisze ludźmi, którzy chcą naciągnąć biednych „uczestników” na kasę. Złożyło się tak, że płatności rozciągnęły się w czasie. Część pieniędzy została już oddana. Lecz część będzie oddana do sierpnia, i takie zobowiązanie na piśmie parę miesięcy temu otrzymałem jak i przesłane zostało do przedstawicieli grup. Sprawa oczywiście została potraktowana nie poważnie. Lecz jak i jedna i druga strona musi być prawnie przygotowana na owe przedsięwzięcia. Bo nikt z p. Kowalskim nie podpisze umowy.
Podsumowując, jeżeli macie ścigać kogoś za pieniądze to ścigajcie mnie.;)

Jeżeli chodzi o podział administracyjny Warszawy.
Warszawa dzieli się na dzielnice. Bemowo, Białołęka, Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Północ, Praga Południe, Rembertów, Śródmieście, Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz.
I każda z tych dzielnic / nie gmin / „rządzi” się własnymi prawami i każda ma Biuro Promocji Dzielnicy uzależnione od Biura Promocji Miasta.
Projektów na widowiska jest sporo, myślę, że byłoby, w czym wybierać. Lecz z jedna podstawową rzeczą musze się zgodzić. Wszystko zależy od pieniędzy jak danej organizacji.
Napisano
W zeszlym roku, zaraz po inscenizacji przy Okopowej, najczesciej wymieniano Czerniakow jako miejsce reko2006.

W roku biezacym urzednicy K. i L. zapalali miloscia do gipsowego modelu bunkra wartowniczego i ochrzcili swoj pomysl Nordwache/Atak.

Teraz z kolei pojawia sie PWPW; blisko skarpy, Szwedzi w Warszawie" juz nie raz atakowali... moze tu mury runa" i nadejdzie lepszy klimat dla rekonstrukcji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie