Sasza Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 Czy w tym roku planowana jest rekonstrukcja walk powstańczych tak jak w latach ubiegłych?Proszę o info.Pozdrawiam
jazlowiak Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 31 lipca atak na PWPW S.A. - grupa Radosław
MORRO Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Trochę OT ...Szczegółowy opis zdobycia PWPW znajduje sie w książce Juliusza Kuleszy TASIEMKĄ NA CZOŁGI".Pozdrawiam
Hartmann Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Tylko zanim weźmiecie udział , a wcześniej ktoś Wam obieca kase , to spiszcie umowe z Gminą Wola , a zwłaszcza z Panem L..Hart
MAB Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Dokładnie!!!Niech wyraźnie określi co, za co i za ile żeby potem się nie wycofał w ostatniej chwili...
Hartmann Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Ale wszędzie jest pełno cwaniaków , którzy chcą wykiwać naiwnych.Gminy maja kasę i jak chcą atrakcje niech płacą.Hart
akagi Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Tak, w zeszłym roku było to ardzo zabawne", szczegolnie, że chcieli sie wycofać z obiecnaego placenia dwie godziny przed imprezą......
Steiner7 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 AA7 do tej pory nie dostał kasy za udział w imprezie, na szczęście tę imprezę organizuje inna ekipa. Tam zadziałał doskonale sprawdzony mechanizm produkcji filmowych: jeśli coś zaiskrzyło, są kłopoty i wykonawcy grożą odejściem na dwie godziny przed przedstawieniem, to należy obiecać wszystko i każdemu, tak, aby zamknąć dziób niezadowolonym. Impreza się odbyła, wszyscy rozjechali sie do domów i co... Pisz Pan na Berdyczów! Działa bez pudła!
kuczor Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 WitamNie będę tutaj mówił, jak, co, gdzie, kiedy. Lecz wydaje się kilka wyjaśnień.Jeżeli byłem jednym z organizatorów Woli 1944 to stety poczuwam się do istotnej odpowiedzialności. A co za tym idzie: Dzielnica Wola nie jest tak jak to się pisze ludźmi, którzy chcą naciągnąć biednych „uczestników” na kasę. Złożyło się tak, że płatności rozciągnęły się w czasie. Część pieniędzy została już oddana. Lecz część będzie oddana do sierpnia, i takie zobowiązanie na piśmie parę miesięcy temu otrzymałem jak i przesłane zostało do przedstawicieli grup. Sprawa oczywiście została potraktowana nie poważnie. Lecz jak i jedna i druga strona musi być prawnie przygotowana na owe przedsięwzięcia. Bo nikt z p. Kowalskim nie podpisze umowy. Podsumowując, jeżeli macie ścigać kogoś za pieniądze to ścigajcie mnie.;)Jeżeli chodzi o podział administracyjny Warszawy. Warszawa dzieli się na dzielnice. Bemowo, Białołęka, Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Północ, Praga Południe, Rembertów, Śródmieście, Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz.I każda z tych dzielnic / nie gmin / „rządzi” się własnymi prawami i każda ma Biuro Promocji Dzielnicy uzależnione od Biura Promocji Miasta. Projektów na widowiska jest sporo, myślę, że byłoby, w czym wybierać. Lecz z jedna podstawową rzeczą musze się zgodzić. Wszystko zależy od pieniędzy jak danej organizacji.
t sarna Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 W zeszlym roku, zaraz po inscenizacji przy Okopowej, najczesciej wymieniano Czerniakow jako miejsce reko2006.W roku biezacym urzednicy K. i L. zapalali miloscia do gipsowego modelu bunkra wartowniczego i ochrzcili swoj pomysl Nordwache/Atak.Teraz z kolei pojawia sie PWPW; blisko skarpy, Szwedzi w Warszawie" juz nie raz atakowali... moze tu mury runa" i nadejdzie lepszy klimat dla rekonstrukcji?
Hartmann Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Winny jest Pan L. z Urzędu - byłem przy tym i kreska - ludzie całkowicie niepoważni - o reszcie szkoda wspominać.Hart
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.