Skocz do zawartości

Skandal

kolas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Pewnie że skandal!!!
Pewnie że się panoszą w RP.Zaczyna to przybierac ogromne rozmiary.ANTYSEMITAMI SĄ CI KOGO NIE LUBIĄ ŻYDZI.Taka jest prawda.Panoszą się,jątrzą i pluja na Nas.Bardzo szkoda że nasz rząd nie potrafi odpowiednio radykalnie zareagować na te żydowskie brednie!!!!!!

Pzdr
Grand

Mówiąc pluje" mam na myśli NASZA OJCZYZNE.A może plują na Ciebie tyko mówisz że deszcz pada?A zresztą nie gadam z Tobą bo nie chce aby ten temat skonczył się tak czyt.pyskówa jak prawie każdy wątek w którym bierzesz udział piku netowy napinaczu

Panowie, proponuje spokój
Na mnie nie napluli ale napluli na wszystkich polskich obywateli, którzy zginęli w tym obozie – dlatego powinni sprostować i przeprosić Polaków. ,,Plucie” to skrót, chodzi tutaj o zwykłą prostacką prowokację tych środowisk. Przecież tylko czekają na bluzgi z Polski, żeby pokazać jakimi jesteśmy antysemitami i rozpocząć kampanię nacisków. Sytuacja polityczna Polski też nie jest szczególna, a wręcz powiedziałbym idealna do walki o te 60 mld.
Dla nich to interes, a My powinniśmy skończyć z kłamstwami o polskich obozach i wpisać w UNESCO rozszerzoną nazwę.

Środowiska żydowskie zawsze znajdują argumenty jak dowodzi historia III RP. I tak jakoś robią, że wychodzi na ich korzyść. Stanowczość jest zatem potrzebna.
Chyba że znowu chcemy się dać pogrążyć jak przy historii z Jedwabnym kiedy Urząd Prezydencki chadzał w jarmułce wraz z innymi Żydami w czapkach po Pałacu, a do Polaków chlapnięto błotkiem morderców czychających na żydowskich sąsiadów z nożami w zębach :(

Czy napisano coś tu szczególnie chamskiego" ?
A Jedwabne zapodałem jako przykład jak się stawia tezę, udowadnia się ją, i powala na kolano niemałe państwo.
I jego obywateli. Tam byli sąsiedzi a tu są mieszkańcy okolicznych wiosek. Nie wiem jak ty Fiodor, ale ja uważam że to jest chamskie. Znowu podobne do Jedwabieńskich mechanizmy.

Ciekawe jak oficjalne czynniki rządowe zareagują i czy zareagują. Czy tylko radio toruńskie wykorzysta to i będzie robić reakcję ?

A ja - cóż niemoc szarego obywatela na żadnym istotnym stanowisku. Nie, przepraszam, uderzyłem ręką w stół i użyłem przekleństwa.

Rzeczywiście Fiodor, kilka gorących głów od razu się pojawiło i ewidentnie pracują na niekorzyść.
Jestem za inteligentną reakcją na te kłamstwa, bo jak nie będziemy interweniować, to w końcu się okaże że my rozpętaliśmy wojnę, atakując radiostacje w Gliwicach a Niemcy się tylko bronili, Żydów też my wymordowaliśmy od Oświęcimia po Majdanek, akcja Wisła to morderstwo na Ukraińcach, nie mówiąc o biednych Niemcach wygnanych z ,,rdzennych ziem niemieckich” i innych bredniach tego pokroju. Na to trzeba reagować, żądać sprostowania i nie dać się wpędzać w kompleksy że coś nie wypada – zawsze wypada walczyć o swoje interesy.

Acer dla mnie lewica nigdy nie reprezentowała i nie reprezentuje interesów polskich. Chociaż stwierdzam z bólem, że prawicy potrzebna jest większa przebiegłość w ich reprezentowaniu – bo metodom sierpa i młota, to tylko można je skompromitować, a to jest gorszy grzech niż nie dbanie.
Acer, tak wracając do Jedwabnego znam gorsze opowieści i jestem w stanie uwierzyć w historie mordów (powiem szczerze Ukraińcy lepiej radzili sobie z problemem współpracy z okupantem radzieckim), ale rzeczywiście szopka z Jedwabnym była za wielka – od tego jest dyplomacja, żeby takie fakty zablokować i skierować do wyjaśnienia, a nie z góry przepraszać bez wyjaśnienia prawdy.
Nie wiem dlaczego do tej pory nie ma badań, rozprawy naukowej na temat składu narodowościowego służb UB. Swoją drogą na książkę ,,Sąsiedzi”, powinna powstać książka, oparta na faktach i dokumentach, o współpracy Żydów z administracją NKWD na tych terenach. Jednak podstawa to zablokowanie żądań finansowych Kongresu, uleganie im to jak dolewanie benzyny do ognia – fundamentem powinno być to że majątek obywateli polskich żydowskiego pochodzenia jest własnością spadkobierców albo państwa polskiego a nie jakiejś Światowej Organizacji Żydów.

Acer, E-mail, bezpośredni środek demokracji powszechnej :)

Kolas przyznaję rację. Napiszę e-maile.

Ale ta książka sąsiedzi to wyprowadziła z równowagi.

Dalej, z UB popieram. Czy szacowne IPN - znamienici historycy - Dudek, Paczkowski, Roszkowski, środowiska akademickie zamierza zmierzyć się z tym problemem do szpiku kości, tak od podstaw ?
Podejrzewam że będzie się bronić przed takim opracowaniem tezą o szerzeniu antysemityzmu i niszczeniem stosunków z wiadomymi środowiskami i wiadomym krajem.

reakcji ze strony naszych oficjeli nie będzię! w końcu żyd żydowi oka nie wykole". bez nazwisk, ale kto zatwierdził projekt budowy muzeum żydostwa w stolicy, nieporównywalnie większy od muzeum Powstania Warszawskiego? kwa kwa kwa! eee ha ha ha!
p.s.
a zaorać to proponuje izrael! w całej linii neguje nazizm ale adolf miał racje, żydostwo jest jak mikroby, zrzera świat od środka!
pzdr
Bar_Naba

Nie jestem nacjonalistą i generalnie wisi mi to, czy w autobusie obok mnie jedzie żyd, murzyn czy inny eskimos", jednak w pełni zgadzam się z przedmówcami, że to jak sobie żydzi poczyniają w naszym kraju, to lekka przesada. I bardzo nie podoba mi się to, co nasz kraj zrobił odnośnie Jedwabnego i z jaką skruchą pozwalał po sobie jeździć. I tak samo szlag mnie trafia gdy widzę jak wręcz sami bierzemy na siebie winę i odpowiedzialność za obozy koncentracyjne.
Jak angielskie i amerykańskie gazety napisały o polskich obozach śmierci", to nasi tylko złożyli protest, co spowodowało, że tylki niektóre a tych wydawnictw to sprostowały, a taki New York Times nadal tkwi przy swoim (informacja z zeszłotygodniowego jakiegoś programu informacyjnego w TV). A gdyby to tak ktoś napisał o amerykanach, to afera by była na cały świat. A zresztą to co robią i jak traktują więźniów w Iraku, uchodzi im to na sucho i w głębokim poważaniu mają to co sądzą o tym inni.
Niestety, polacy nie potrafią dbać o swoje dobro i swoją godność, i jak nam ktoś wymierza policzek, to uśmiechamy się i nadstawiamy drugi...

A ja proponuję spalić wszystkich Żydów i zjeść, a w miejscu Izraela kośćiół postawić i polskie flagi, bo tak uczył Jezus Chrystus, Bóg, który nauczał miłości do bliźnich - no ale Żyd nie legitymuje się orełkiem z koroną więc to nie bliźni tylko ch...

Panowie Patryoci! Dzięki Waszym yntelygentnym tekstom, kazy, powatarzam - KAŻDY, kto będzie chciał wyrobić sobie pogląd na tę sprawę, wcześniej nie mając o tym wielkiej wiedzy (czyt. cały Zachód), dojdzie do wniosku, że to całkiem możliwe, że mordowali Polacy - bo skąd tyle chamstwa i agresji?
Robicie naszemu krajowi świetną reklamę i wkładacie broń do ręki ludziom takim jak Stern - no ale cóż, moża to jakaś specjalna strategia, nie mnie to oceniać.

Miały być spokojne e-maile na miarę dorosłych, inteligentnych ludzi, są pomysły jak z zebrania Combat 18, MW, Blut und Ehre i tym podobnych.

W ciągu setek lat historii na przemian my robiliśmy Żydom pogromy, oni witali czołgi ZSRR kwiatami itp. Nie twierdzę, że robili to wszyscy - generalizacja jest błędem niewybaczalnym, bo pozbawionym podstaw. Nie tweirdzę również, że kiedykolwiek był przymus państwowy (w Polsce), aby Żydów mordować/szykanować (poza okupacją niemiecką i paroma akcjami PRLu). Żadna ze stron nie ma czystych rąk, a rozgrzebywanie tego tematu jest bezsensowne, chyba, że chcecie pogadać o słaniu Żydom mikrofalówek i paleniu. W takim razie - krzyżyk na drogę, (nie)przyjaciele!

PS. Mówcie mi Mosze Ibrahim, bo moja wypowiedź niezbicie dowodzi, że muszę być UB z obrzeanym penisem", mikrobem zżerającym świat od środka" itp.

Pozdrawiam tych, którzy będać patriotami, nie są nacjonalistycznymi oszołomami.
Iwan

Witam!
A ja proponuję uspokoić się. Walenie pięścią w stół i używanie wulgaryzmów jest oznaką braku wychowania.
Dalej. Wypowiedź przedstawiciela Światowej Rady Żydów była skandaliczna. Bez dwóch zdań. Polacy byli bowiem obok Żydów jedną z zasadniczych grup narodowościowych przeznaczonych do likwidacji i likwidowaną. Polacy byli pierwszymi więźniami obozu w Oświęcimiu. Tego nie można negować. To są FAKTY. Jeśli ten człowiek głosi coś takiego, to znaczy, że nie zna historii. Widocznie nigdy nie był na tej lekcji co trzeba lub nie był w Oświęcimiu. Inaczej nie można tego wytłumaczyć. A nazwę obozu w papierach UNESCO trzeba poprawić. W pełni zgadzam się tu z działaniami rządu polskiego. Czas skończyć z dodawaniem przez różne pisma i organizacje przedrostka polskie" przed obozy śmierci.
Jesli idzie o Jedwabne i inne podobne miejsca to też należy zachować spokój i jak to w skeczu o hydrauliku mówił Kobuszewski godność osobistą". Są tacy którzy liczą na wyskoki z naszej strony. A tu trzeba spokojnie wyliczać i wskazywać błędy w pokrętnej argumentacji przeciwnika i w ten sposób go pokonać.
A więc lód na głowy Panowie i więcej rozwagi!
Pozdrawiam
wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie