oskarxyz Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Mam problem moze ktos mi podpowie jak i czym najlepiej wypolerować rysy na bagnecie . Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Najlepiej polerką (tarcza zwyle filcowa + pasta), zastanów się jenak czy polerować. Co to za bagnet?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 to jest perkun ma drobne rysy ,dlatego chcę sie ich pozbyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 jeśli ryski bardzo delikatne to pasta zielona wystarczy ... jeśli nie to papierek wodny 2000 lub drobniejszy , potem polerowanie zwykłym papierem z zeszytu (robiłem tak aluminiowe lustro - efekt doskonały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 czy możesz mi powiedzieć gdzie można kupic te pasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 NIE poleruj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Pasty dostaniesz nawet w hipermarketach tam gdzie materjały ścierne. Perkuna bym nie ruszał, zostaw orginalny stan.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek88 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 TIX zastanów się papierek wodny 2000 lub drobniejszy aluminium to nie stal jeśli już trzeba zacząć od 600 następnie 800, 1000, 1200 itd. Jeśli powierzchnia zostanie wyszlifowana w ten sposów można wziąść kawałek szmatki paste najlepiej Automax do lakieru, i ładnie się poleruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Nie poleruj! bedzie po polerce łapał rdzę ,a jezeli juz chcesz to na pewno nie pasta z supermarketu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Wcale go nie poleruj no ewentualnie jak już kupiłeś te polerki i pasty to przeleć wszystkie sztućce w kuchni i stołowym a bagnet zostaw tak jak jest!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Jak czyszczę wykopy, to w celu wyrównania wszelkich odcieni lekko poleruję ręcznie pastą do zaworów. W ogóle polerowanie jest kontrowersyjne dla mnie, a skracanie w celu wyrównania wżerów jest moim zdaniem niedozwolone.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarxyz Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 100-krotne DZIEKI WSZYSTKIM.Pozostawię go takim jaki jest.Miło ,że na moje pytanie otrzymałem tyle rad.Mam nadzieję , że może ja pomogę radą komuś. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 ja tylko odpowiem wojtkowi - papierek 2000 jest moim zdaniem bezpieczniejszy bo masz kontrole nad obróbką - każdy grubszy papier moze spowodować nieodwracalne zniszczenia :) ale fakt faktem - każda rysa to historia - ja bym zostawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.