Skocz do zawartości
  • 0

coś z września??ładownica/pokrowiec/futerał??

tg13

Pytanie

Napisano

Po dokładniejszych oględzianach zobaczyłem resztki starego szwu- zaznaczone na czerwono- był to najprawdopodobniej mocowanie do pasa które został odprute. Jakieś pomysły o przeznaczeniu lub pochodzeniu tego pokrowca/futerału/ładownicy????

Dokładne wymiary:
szerokość - 10 cm
długość z zapięta klapką-25 cm
grubość"- 4 cm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
PATRON - a można jeszcze fotkę, lub nammiar na informacje o tym???
przyznam się że to chyba najmniej spodziewane przeze mnie rozwiązanie:)
Napisano
Witam!!
to oczym myślisz to uniwersalna ładownica brytyjska- i akurat z tym przedmiotem poza kształtem niewiele wspólnego.

pozdro
Napisano

pewnie tak Tomku:)

Napewno używano w 1939 nożyc które pozostały po pierwszej wojnie- przykład na fotce obok-wykopek z gościńca gdzie było mnóstwo polskiego sprzętu- jeśli się nie myle nożyce produkcji austryjackiej.

Napisano
jest to odmiana pokrowca bez kieszonek na zapasowe świeczki 2 lub 1 sztukę ....
prosze tylko o info czy przypadkiem nie kupiłeś tego w Warszawie ???? bo jeśli tak to jest to kopia .... jednak jeśli jest to pozyskane ze strychu lub inaczej to fant jest super .....

PZDR PATRON
Napisano
Tak naprawdę na pieczatce może być MS WOJSK ale nie musi -za bardzo stargana przez czas.Chociaż rozkład literek by pasował...

Co do jej orginalności, zakład że nie kombinowana-bo i po co??

Ale zapytam mojego znajomego rolnika czy ma wycięta w ziemniaku taką pieczatke i nie znakuje przypadkiem wszytskiego,łacznie z miską psa i psem, co mu w łapki wpadnie:)
Napisano
Z wymiarami również- wymiary podałem powyżej- spróbuj w ten pokrowiec/ładownicę wcisnąć magazynki do brena.

Brytyjska łądownica a mój pokrowiec to naprawdę dwie osobne rzeczy.

Brytyjski ekwipunek jest sygnowany kultową strzałką", datą i producentem- to tak w dużym uproszczeniu .Przykład masz na tej stronie do której podałeś link- fotka na prawo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie