snajper-s1 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Posiadam kilka rzeczy, które znalazłem w oolicy wykopania gąsienicy od T-34 i nakładki na nią. Czy te przedmioty pochodzą z tego czołgu? Może ktoś rozpozna jakąś część.
strazakwaffe Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 NEBELWERFERÓW-troche wykopałem a raczej to co znich zostało -moge dać fotke dla zaineresowanych-ale juz gzdieś tu dawalem -ale nigdy nie mów nigdy -pozdro
snajper-s1 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Posiadam kilka rzeczy, które znalazłem w oolicy wykopania gąsienicy od T-34 i nakładki na nią. Czy te przedmioty pochodzą z tego czołgu? Może ktoś rozpozna jakąś część.
Loslau Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 To na pierwszej fotce wygląda mi na częć niemieckiego pocisku rakietowego typu NEBELWERFER.(zmajdowaliśmy identyczne kawałki na terenie poniemieckichmagaz.amunicyjmych gdzie wysadzali takie pociski )A to na drugiej bardziej wygląda na środek głowicy od panzerfausta.(widąć wkładke kumulacyjną)Ale oczywiście moge się mylić.Pozdro.
pająk Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 Hm... a mi się pierwsza fotka kojarzy z ruskim magazynkiem, tylko nie pamiętam - PPSz czy Diegtiariew. Raczej to drugie tylko chyba w odmianie Awiacjonnyj (nie Tankowyj). Przepraszam, jeśli coś namieszam tą sugestią ale dawno temu właśnie taki magazynek znalazłem i jak pamiętam to tak właśnie go zidentyfikowałem. Od spodu powinien być osiowo umieszczony aluminiowy element prowadzący. Trzecia fotka to faktycznie koszyk od łożyska.
Domino(*) Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 Na drugim zdjęciu wkładka kumulacyjna od Panzerfausta 60.
Pytanie
snajper-s1
Posiadam kilka rzeczy, które znalazłem w oolicy wykopania gąsienicy od T-34 i nakładki na nią. Czy te przedmioty pochodzą z tego czołgu? Może ktoś rozpozna jakąś część.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.