Skocz do zawartości

Demet

radulwaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ciekawy jestem kto z forumowiczów był na tym zlocie, Otwarte Mistrzostwa Polski w Eksploracji, podczas XIX Zlotu Miłośników Eksploracji w Nowej Wiosce, ciekawy jestem jakie inne wykrywacze rywalizowały z Demetami?
Napisano
Zdaje się że na pow. około 2 hektarów rozsypuje się 80 blaszek (ŻETONÓW) i uczestnicy szukają. Kto odszuka najwięcej przy pomocy detektora - zwycięża.

Czyli w sumie nie tyle jest tu istotny sprzęt (choć też), co szczęście.

Może w tym roku na zlocie w Jedlinku pojawi się ktoś z Demetu"?
Napisano
Gdyby tak naprawdę było, to co drugi wykrywacz byłby Demetu. A tak się składa, że tak nie jest....

A może by się tak Demet zaprezentował na najbliższym Zlocie w Jedlince? Choć wątpię, bo mogłoby się okazać, że zamiast 37 cm ma monetce ma 17.
Napisano
Jacek P - piszę to z niedowierzaniem:-) I według mnie jak wynika z opisu i dalsze zbliżanie przedmiotu do sondy nie powoduje już zwiększenia poziomu dźwięku w głośniku. " te wyśrubowane 37cm wychodzi przy trybie statycznym (o czywiście w powietrzu ) i zapewne daje jakiś tam mikro-dzwięk. Ale nie widziałem tej wykrywki w działaniu i nie chcę niczego wyrokować. Chociaż same zdjęcia przestawiają urządzenie jak dla mnie z lekka nędznie (te rurki od namiotu...) i nie odważyłbym się kupić od tak" po reklamie na stronie.
Napisano
Witam.Nie jestem znawcą wykrywek ale kumpel ma własnie demeta impulsówke kupionego w 2002 roku i przy mnie wykopał krążek metalowy wielkości 5 zł z głębokości ok 50 cm bo sam się śmiałem, że rył tyle za taką popierdułką, natomiast łuski od TT wychodziły mu z 30cm.
Napisano
Ja akurat wierzę. Dla impulsowego jest to jak najbardziej prawdopodobne.

Tylko co z tego??? Czy ten zasięg przekłada się na znaleziska?

Jeśli ktoś tak myśli, to gdy wykopie 100 odłamków na głębokości średnio 0,5 metra, to mu przejdzie fascynacja długością. Ooops, zasięgiem.

Dla VLF-a też nie jest wielkim problemem wyśrubowanie zasięgu.

Problem pojawia się z gruntem, bo przy dużej mocy nadajnika i dużym wzmocnieniu sygnał od gruntu też jest silny. Wówczas pojawiają się wszelkie niestabilności, uciekający sygnał, nieoczekiwane straty zasięgu itd.

Pisze to w oderwaniu od wyrobów Demeta, które znam tylko ze zdjęć (akurat wygląd jest wystarczająco odstręczający, jak dla mnie).

Konstruktorzy zachodni" już dawno odpuścili wyścigi na maksymalne zasięgi. Postawili na skuteczność" czyli ilość znalezisk, które da się uzyskać w określonym przedziale czasu. Zauważcie, że zasięgów zachodni producenci już nie podają. Nie robią tego od co najmniej kilkunastu lat. I tyle w tyle jesteś my za nimi.

proscan
Napisano
Proscan to co doradzasz kupić? Solarisa czy Ace250 ???
A może coś innego...
Już sam nie wiem co mam kupić... :( Szkoda kaski na coś z czego człowiek nie będzie zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie