Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Też niedawno zdobyty niemiecki pocisk alty.kal10,5cm (stosowany np. w F.H 18 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Magazynki i troche mniejszego ammo.(wole większe kalibry :)...wszystkiego po trochu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Troche drobnicy...(pociski 37mm, ammo do mausa- nic ciekawego.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 To by było na tyle..niewiele tego, ale ciągle przybywa coś nowego :)Pozdro. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Normalnie pan wymiata aż brak mi słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Kolekcja spora, ale ja bym nie ujawniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Mam nadzieję, że szanowny kolega zabezpieczył się od strony prawnej przed wymieceniem" kolekcji przez panów którzy właśnie teraz proszą administratora o kolegi personalia... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Niestety, na wszystko mam papiery. Zresztą broń została zakupiona legalnie za granicą.Poza tym jakie mogą dostać moje personalia ????Tr które podałem? ok! :)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Legalnie za granicą można kupic różne rzeczy, natomiast gorzej z posiadaniem ich w tym zwariowanym kraju...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Zreszta wszyscy piszą tylko to samo! - ...zaraz bedziesz miał smutnych panów pod drzwiami"Mam juz pomału dosyć ukrywania czegokolwiek!Nic niejest sprawne i w swietle ustawy nie podlega pod roń".Oczywiście zdaje sobie sprawe z tego że to nic nieznaczy.Ale dyskusje na ten temat były już poruszane na łamach niejednego forum.Błędne koło-wolno/niewolno.A ja mam tego dosyć, mapewno bez walki(prawnej) niczego nieoddam.(i jestem do tego przygotowany)Znam przypadki że ludzie takie sprawy wygrali, i dziś śpią spokojnie.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Loslau ,swietna kolekcja to malo powidziane ,podziwiam i zazdroszcze.pozdro amsel44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Kolego Loslau, masz sporą kolekcję- gratulacje, i jesteś naprawdę odważny. Nikt tu nikomu nie życzy źle, ale ostatnimi czasy coś sporo było zatrzymań z udziałem panów w kominiarkach kolekcjonerów. Znam jednego kola, nie dość że zabrali złom, to jeszcze kolekcję broni białej skonfiskowali, w końcu z braku laku ciągali go już z byle pierdół żeby tylko wyjść na swoje. I tyle niepotrzebne narażanie się na kiedy nocą w drzwi załomocą".Mnóstwo takich przypadków opisywali userzy allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Sam napewno niczego nie oddasz, jak każdy właściciel ale organy bezpieczeństwa w kominiarkach mają to do siebie że się nikogo nie pytają o zdanie. I robią swoje w świetle fleszy. A potem kolejny sukces w TV...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Mój kolega miał nalot panów w niebieskich mundurach, zabrali mu przewierconego mausera, po pół roku oddali go razem z papierem!ustawa pełna sprzeczności!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Loslau po pierwsze - wspaniala kolekcja, a rura od fausta WYMIATA !!! chetnie bym sie na cos za nia z toba zamienil ;) hehepo drugienapisales: egóły wzajemnego uznawania (zakaz podwójnego standardu)- towary wyprodukowane i dopuszczone do obrotu w jednym państwie członkowskim mogą być wprowadzone do obrotu w innym państwie członkowskim."i podaje przyklad, - marichuana.czy to znaczy, ze jak moge legalnie kupic marichuane w Holandii, to moge ja rowniez posiadac w Polsce ? - nie sądze.- indywidualną sprawą każdego państwa jest prawo do posiadania broni i amunicji. nie ma tutaj prawa ogólnoeuropejskiego. jeszcze inny przykład - USA, tam każdy ze stanów ma osobne przepisy dotyczące posiadania broni - a ty chcesz, żeby taki przepis był jednolity dla wszystkich krajów członkowskich UE. niestety broń zdeaktywowana w niemczech - nie jest w myśl obowiązującej ustawy uznawana za broń pozbawioną cech użytkowych w polsce. Co uważam jest absurdem, jak coś co nie jest bronią może byćbronia w innym państwie- lecz niestety, żeby to stwierdzić musisz wydać ok 1 tys zl, za to, że pan rusznikarz spojrzy w lufe - czy aby jest zakołkowana, i wypisze kwit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 No wiesz kolego..masz dośc ukrywania się...hm...ja bym tam się poukrywał-do mnie panowi wpadli szukając pepeszki przerdzewiałej na wylot...takiej jaką kupiłem w postaci bryły rdzy-o lufie nawet nie mogło byc mowy-o żadnym przlocie tak zjedzona byłą a mechanizm spustowy rozpadl mi sie w rekach ale to panow nie zrazilo od przeszukania...więc szykuj papiery do kontroli...ps.ale fanty i kolekcja piękna i bardzo fajnie eksponowana...tylko jak mówienie w naszym chorym kraju takie coś prezentować...pozdrawiam i życzę zeby ominął Cię nalot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 loslau pikna kolekcja, ale Froz ma racje, ze ta regula i ktorej piszesz nie stosuje sie np do bronimozesz pstryknac i podeslac czesc dotyczaca StG? mam na mysli magazynek i lodkipozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajcha Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 loslau jak sie nie myle widzialem twoja kolekcje na innym forum tz na poszukiwaniach a dokladnie na stronie niewypaly tylko ze jak wszedlem obecnie na strone kruka i oniemialem nie ma na niej w.w strony czy to cenzura albo niewygodne dla w.w osoby ale co do kolekcji to jest ok ale uwaga egzekutorzy prawa trzymaja sie twardo jak za dawnej komuny a wiec nie znasz dnia ani godziny ale podziwiam cie jestes twardym facetem pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper1939 Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 Hej Loslau odezwij sie do mnie na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 Wszystko pięknieTylko ciekawi mnie bardzo w jaki sposób mieli by mnie namieżyć ?? Nie mieszkam już w polsce od...xlat.Nie jestem nawet w polsce zameldowany. Posiadam inne niż polskie obywatelstwo.Co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 teraz nic ci nie grozi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 tzn ??pytam poważnie.Cz np.jako obywatel Niemiec po konkwiscie" tej roni"w polsce miałbym wieksze szanse na odzyskanie kolekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 kurcze - sadze nawet, ze mialbys mniejsze szanse, niż mając obywatelstwo polskie. w sumie to nie wiem jakie przepisy bylyby wobec ciebie stosowane - jako do obywatela niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 zreszta - nie ma co bic piany, niech najpierw biegly sądowy udowodni, że ta broń nadaje się do strzału. oczywiście nie będzie tego w stanie zrobić - więc myśle, że sprawa będzie przesądzona. jakby jużdo czegośdoszło (odpukać) to na pewno dadzą ci np. rok czasu na załatwienie polskich papierów na te zabawki - tylko po to, żeby wszystko wobec polskiego prawa było OK.tak bynajmniej miał mój znajomy - tylko on miał rok czasu na załatwienie papierów na wykopki - oczywiście nie mógł tego zrobić, bo nie można było stwierdzić pochodzenia broni - u ciebie jest inaczej, wystarczy że będziesz miał paragony ze sklepów (które są równoznaczne z umową kupna/sprzedaży) - i pochodzenie masz już udokumentowane.pozostaje kwestia opłat rusznikarskich - które nie sa małe, a w tym przypadku rola rusznikarza sprowadzi siędo wypisanie kwitu i nabicia nowych numerów na broni (a moze i wcale nie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dojara Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 Kolekcja przezajebista jeszcze pare lat i też sie takiej dorobiePOZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.