Skocz do zawartości

Moja skromna kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mam nadzieję, że szanowny kolega zabezpieczył się od strony prawnej przed wymieceniem" kolekcji przez panów którzy właśnie teraz proszą administratora o kolegi personalia...
Pozdrawiam

Zreszta wszyscy piszą tylko to samo! -
...zaraz bedziesz miał smutnych panów pod drzwiami"
Mam juz pomału dosyć ukrywania czegokolwiek!
Nic niejest sprawne i w swietle ustawy nie podlega pod roń".
Oczywiście zdaje sobie sprawe z tego że to nic nieznaczy.
Ale dyskusje na ten temat były już poruszane na łamach niejednego forum.
Błędne koło-wolno/niewolno.
A ja mam tego dosyć, mapewno bez walki(prawnej) niczego nieoddam.
(i jestem do tego przygotowany)
Znam przypadki że ludzie takie sprawy wygrali, i dziś śpią spokojnie.

Pozdro.

Kolego Loslau, masz sporą kolekcję- gratulacje, i jesteś naprawdę odważny. Nikt tu nikomu nie życzy źle, ale ostatnimi czasy coś sporo było zatrzymań z udziałem panów w kominiarkach kolekcjonerów. Znam jednego kola, nie dość że zabrali złom, to jeszcze kolekcję broni białej skonfiskowali, w końcu z braku laku ciągali go już z byle pierdół żeby tylko wyjść na swoje. I tyle niepotrzebne narażanie się na kiedy nocą w drzwi załomocą".
Mnóstwo takich przypadków opisywali userzy allegro.

Sam napewno niczego nie oddasz, jak każdy właściciel ale organy bezpieczeństwa w kominiarkach mają to do siebie że się nikogo nie pytają o zdanie. I robią swoje w świetle fleszy. A potem kolejny sukces w TV......

Loslau
po pierwsze - wspaniala kolekcja, a rura od fausta WYMIATA !!! chetnie bym sie na cos za nia z toba zamienil ;) hehe

po drugie
napisales:
egóły wzajemnego uznawania (zakaz podwójnego standardu)- towary wyprodukowane i dopuszczone do obrotu w jednym państwie członkowskim mogą być wprowadzone do obrotu w innym państwie członkowskim."

i podaje przyklad, - marichuana.
czy to znaczy, ze jak moge legalnie kupic marichuane w Holandii, to moge ja rowniez posiadac w Polsce ? - nie sądze.

- indywidualną sprawą każdego państwa jest prawo do posiadania broni i amunicji. nie ma tutaj prawa ogólnoeuropejskiego. jeszcze inny przykład - USA, tam każdy ze stanów ma osobne przepisy dotyczące posiadania broni - a ty chcesz, żeby taki przepis był jednolity dla wszystkich krajów członkowskich UE. niestety broń zdeaktywowana w niemczech - nie jest w myśl obowiązującej ustawy uznawana za broń pozbawioną cech użytkowych w polsce. Co uważam jest absurdem, jak coś co nie jest bronią może byćbronia w innym państwie- lecz niestety, żeby to stwierdzić musisz wydać ok 1 tys zl, za to, że pan rusznikarz spojrzy w lufe - czy aby jest zakołkowana, i wypisze kwit.

No wiesz kolego..masz dośc ukrywania się...hm...ja bym tam się poukrywał-do mnie panowi wpadli szukając pepeszki przerdzewiałej na wylot...takiej jaką kupiłem w postaci bryły rdzy-o lufie nawet nie mogło byc mowy-o żadnym przlocie tak zjedzona byłą a mechanizm spustowy rozpadl mi sie w rekach ale to panow nie zrazilo od przeszukania...więc szykuj papiery do kontroli...
ps.ale fanty i kolekcja piękna i bardzo fajnie eksponowana...tylko jak mówienie w naszym chorym kraju takie coś prezentować...pozdrawiam i życzę zeby ominął Cię nalot:)

loslau jak sie nie myle widzialem twoja kolekcje na innym forum tz na poszukiwaniach a dokladnie na stronie niewypaly tylko ze jak wszedlem obecnie na strone kruka i oniemialem nie ma na niej w.w strony czy to cenzura albo niewygodne dla w.w osoby ale co do kolekcji to jest ok ale uwaga egzekutorzy prawa trzymaja sie twardo jak za dawnej komuny a wiec nie znasz dnia ani godziny ale podziwiam cie jestes twardym facetem pzd

Wszystko pięknie
Tylko ciekawi mnie bardzo w jaki sposób mieli by mnie namieżyć ?? Nie mieszkam już w polsce od...xlat.Nie jestem nawet w polsce zameldowany. Posiadam inne niż polskie obywatelstwo.
Co teraz?

zreszta - nie ma co bic piany, niech najpierw biegly sądowy udowodni, że ta broń nadaje się do strzału. oczywiście nie będzie tego w stanie zrobić - więc myśle, że sprawa będzie przesądzona. jakby jużdo czegośdoszło (odpukać) to na pewno dadzą ci np. rok czasu na załatwienie polskich papierów na te zabawki - tylko po to, żeby wszystko wobec polskiego prawa było OK.

tak bynajmniej miał mój znajomy - tylko on miał rok czasu na załatwienie papierów na wykopki - oczywiście nie mógł tego zrobić, bo nie można było stwierdzić pochodzenia broni - u ciebie jest inaczej, wystarczy że będziesz miał paragony ze sklepów (które są równoznaczne z umową kupna/sprzedaży) - i pochodzenie masz już udokumentowane.
pozostaje kwestia opłat rusznikarskich - które nie sa małe, a w tym przypadku rola rusznikarza sprowadzi siędo wypisanie kwitu i nabicia nowych numerów na broni (a moze i wcale nie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie