Skocz do zawartości

Wróg u bram

Wercyngetoryks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie bardzo rozumiem po co pytasz, jeżeli tobie sie podobał to nie musisz pytać o pozwolenie. Moim zdaniem sprawnie zrobione widowisko wojenne. Jak ktoś bardzo pragnie znależć dziurę w całym to ją znajdzie. Realizatorzy zawsze posiadają jakieś ograniczenia, czy to sprzetowe, czy nie dokonca kompetentny konsultant. Osobiście lubię wracać do swojej kopii filmu. Działalnośc oddziałow zaporowych" NKWD przedstawiona została zgodnie z prawdą historyczną, to rzeczywiście najlepiej im wychodziło, całkiem sprawnie wyręczali Niemców
Napisano
dekoracje, szczególnie dom towarowy extra.
nalot z wysokości 100m kicha.
opowieśc o tym jak SS zwiazała po 2 osoby na moście i dla oszczedności ammo zabiła jedną i taka parę wrzucała do wody jest głupkowata.
chruszczoe mówiacy po angielsku troche śmiesznawy.
Napisano
Fajny film. Kilka bzdur da sie znalezc w kazdym filmie, ale wedlug mnie jest to film warty obejrzenia.
Call of Duty zerzniety z tego filmu to fakt.

Moj kolega z Berlina mial okazje odwiedzic plan filmowy.
Przeslal mi fotki.
Jak ktos mi wytlumaczy jak je zamiescic w galerii to to zrobie.
Pozdr
scapa flow
Napisano
gdy dodajesz post u góry widzisz przeglądaj" przejrzyj swój dysk w poszukiwaniu odpowiednich fotek ,potem ząładuj zdjęcie:" i gotowe. Nie umieszczaj najpierw textu bo zniknie, dopiero po załadowaniu obrazka Pozdro
Napisano
Miałem na myśli, wierność prawdzie historycznej w sprzęcie i wydarznieniach...Jaki macie ideał filmu spełniający kryterium wiarygodności prawdy historycznej i wierności realiom w sprzecie?
Napisano
Film powstał na podstawie powieści Davida Robbinsa pt. Wojna szczurów", z tąże powieścią niewiele ma jednak wspólnego. Historia pojedynku snajperów jest ponoć prawdziwa. Piszę ponoć", bo poza wspomnieniami Wasilija Czujkowa i książką samego Zajcewa jakoś trudno znaleźć potwierdzenie, że istniał taki niemiecki supersnajper, którego Zajcew zabił (zresztą w w/w powieści nazywa się on Thorwald - Koenig to nazwisko z pamiętników Czujkowa).

Pozdrawiam
Leuthen
Napisano
Ja czytałem że Zajcew został wysłany do nauczania w szkole snajperskiej i nie pozwolono mu ustrzelić 150 szkopa. Po wojnie został zakonnikiem. I że byli lepsi sovieci od niego tylko jak już propaganda zainwestowała w niego to nie odpusciła.
Napisano
ajcew strzelał z otwartego zamka:-)"
Stwierdzam że nie strzelał z otwartego. Nie wiem jak przeniesc klatkę z filmu bo printscreen tu nie działa jak trzeba. ale na bank było ok z zamkiem wszystko.
Napisano
I my mamy swojego snajpera Zajcewa ,Usuryjski strełok ,z Czterech pancernych,ciekawe co to była za snajperka którą dostał od sybiraka,....
Napisano
W jednym z ujęć wyraźnie widać, że zamek jest otwarty - scena w fontannie, Zajcew celuje z otwartym zamkiem, aż dzisiaj jeszcze raz sprawdzę, ale nie sądzę, zeby mi się wydawało.
Napisano
Może scena była kręcona kilka razy i raz zamek był otwarty a raz nie, a po moontażu wyszło różnie ;) Hihi, dobrze ze na niektóre szczegóły nie zwracam uwagi ;) Choć w niektórych filmach do szaleństwa doprowadzają mnie pięknie wykonane odlewy plastikowe hełmów niemieckich, tylko że bez nitów... ;)
Napisano
otwarty jest na początku jak celuje komisarz, potem zamyka i celuje a potem okazuje sue że brak nabojów w nim a potem to juz zajcew przejmuje konsoletę.

filmik ok tylko jakby już dość stary.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie