Jacek P Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 Witam, mam dylemat, jakich argumentów użyć, by przekonać leśniczego/nadleśniczego, by mi wydał zgodę na poszukiwania na swoim terenie. Wiadomo, że by wystąpić do Konserwatora Zabytków z wnisokiem o pozwolenie, musi być załączona zgoda zarządcy terenu, na którym chce się poszukiwać.Spytałem ostatnio tak mimo chodem jednego leśniczego, co on na to, to strasznie jakoś posmutniał i zaczął kręcić nosem, że to może być niebezpieczne, a on bierze za las odpowiedzialność, że nie chce kłopotów jak minę znajdę itp...Jakich argumentów używacie(lub byście użyli) by taką zgodę w miarę sprawnie uzyskać? Wiem, że jest na forum kilku prawników, jaką treść powinna mieć taka zgoda? Pzdr! Jacek
jacenty2004 Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 zapytaj warsa98. On dopiero co pisał ,że to się załatwia w chwilę-moment i w miłej atmosferze :)
wars98 Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Witam!Jacek P! Napisz do mnie na priva, to spróbuję objaśnić co i jak.Pozdrawiamwars98
Jacek P Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 Chyba uprzedziłem Twój post, bo zaraz po wypowiedzi Jacentego napisałem :-)Też nie chcę by był to kolejny post, w którym 90% treści będą stanowiły kłótnie i zbyteczne zadymy. Jest sprawa do załatwienia i poszukuję sposobu, a nie interesują mnie dywagacje, czy to prawo jest takie czy siakie...Z góry dzięki!!!
wars98 Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Okey. To ja czekam na maila.Pozdrawiam i powodzenia!Bez odbioru... ;)wars98
zone Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Witam niejestem na czasie moze ktos przyblizyc zasady takiego pozwolenia????Pozdrawiam!!zone
acer Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Ustawa o Lasach z 28 września 1991 roku. Zależy o jakich poszukiwaniach mówisz - wyciąganie czołgu ? Z leśniczym nic nie załatwisz. Tylko z Nadleśniczym :)Bo on odpowiada za całokształt spraw związanych z prowadzeniem Nadleśnictwa w skład którego wchodzi rzeczone Leśnictwo Leśniczego. Gdyby Leśniczy powiedział ci idź pan kop i wyciągaj czołg bez wiedzy Nadleśniczego, to spokojnie mógłby zostać pozbawiony pracy w Lasach Państwowych :)A Nadleśniczy na nic nie musi wyrażać zgody, Ustawa o Lasach daje im dużą swobodę działania. Chyba że byłyby naciski z poziomu Dyrekcji Regionalnej - ich rzadko kiedy interesują eksploratorzy, bo mają swoje problemy :)Powodzenia :)))Pracownik Administracji Lasów Państwowychacer
wars98 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Zone. Pisz do mnie na priva.Ach te leśne ludki... ;)Pozdrawiamwars98
acer Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Niestety Wars też mi się to nie podoba, ale nie zmienie zdania na temat LP jako koszmaru z Franza Kafki. Taka to firma.
wars98 Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Firma jak firma...Acer sam chyba dobrze wiesz, że firma to ludzie. Pozdr. wars98
Romo Napisano 17 Marzec 2006 Napisano 17 Marzec 2006 to takie pozwolenie nie działa na terenie całego województwa ? myślałem że konserwator wydaje takie pozwolenia na tereny swojego działania a nie tylko np na kawałek lasu czy tam jakiegoś pola.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.