Skocz do zawartości

partyzanci z za buga

Klaus BOLS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba ich wiele nie zostało, na północ od Wronek ruscy zrzucili swoich spadochroniarzy, większość wybili niemcy a resztę (chyba 7) rozstrzelały regularne jednostki armii czerwonej pod Stobnicą. Z fantów pod Rzecinem można sądzić że ruskich goniła łotewska jednostka ss.
Eeee chyba odbiegłem od tematu...
Napisano
wiciu_r: dotarles do Stobnicy?:) To bardzo ciekawy teren, zwlaszcza, jak sie zna okoliczne lasy i historie tej wsi:) W Konczaku, zwanym tez przez miejscowych struga, zaraz niedaleko mostu w Stobnicy czeka jeszcze piekny zbior XVIII wiecznej broni mysliwskiej, ale jesli ktos kiedys wlazl do tej rzeczki, to wie, ze szanse sa mizerne. Natomiast warto bylo dotrzec do tzw. papierni" kawalek dalej w lesie. Swoja droga w zyciu bym nie przypuszczal, ze ktos odkryje to miejsce dla eksploracji:)
Napisano
maxikasek, uwaga na partizanki", ja kiedyś wstawiłem fotę
grupy rekonstrukcyjnej rosyjskiej w podobnym stylu i w wariancie umundurowania letniego" ;) i admin ocenzurował a ja zarobiłem karniaka.
Napisano
Tak przy okazji zydowskiej partyzantki. Czy nie powinni miec karabinów z zakrzywionymi lufami do strzelania zza węgła :) ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie