Skocz do zawartości

Polskie schrony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To co to jest te białe pasy ? Wyglada na świeże deski z tartaku. Przed ciekawskimi taka osłona wystarczy. Wielu rzeczy brakowało podczas budowy. Mogło zabraknąć również farby.

Mathew
  • Odpowiedzi 521
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie dostałem ani wczoraj ani dzisiaj. Ale powiedz mi co to jest to białe nad workami z piaskiem. Jeżeli to płot to może to wskazywać na bunkry w Krzyżowej. Układ podobny i odległości mniejsze pomiedzy obiektami.

Mathew
Napisano
Do Mathew'a. Pisałem na adres który wyświetlił mi się pod twoim nickiem. Może masz inny.Napisz do mnie na jprzybylo@neostrada.pl Teraz sprawa tego ostatniego zdjęcia które zamieścił kopijnik2. Znam to zdjecie .Przedstawia prawdopodobnie zabitych polskich żołnierzy przed schronem z Nowogrodu,albo Wizny.Ja stawiam na Wiznę.
Napisano
Linz, zdjęcie rewelka, nie znałem go. Czy możesz je wystawić w nowym wątku ? Założę osobny temat dotyczący fortów w WG, żeby nie zapychać ogólnego postu pt Polskie schrony

Mathew
Napisano
Trudno cos powiedziec , zdjecie jest troche malo czytelne.
Przygladajac sie strzelnicy to moim zdaniem przedstawia schron z OWS z lat 36-38.Takich strzelnic nie stosowano w Nowogrodzie
  • 2 weeks later...
Napisano
przy powiekszeniu strzelnica wyglada na typ z 1939 roku-przynajmniej odnosze takie wrazenie.Moze to byc Wizna lub Nowogrod (zniszczona strona boczno czolowa)
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie