Skocz do zawartości

Sygnatury na czubkach??

kitolif

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy istniało coś takiego jak sygnatury na czubkach od pocisków od np: Mausera, bo mi sie zdaje, że mam takie, < i z drugiej strony - I gdzie można znaleźć informacje na ten temat. Z góry dzięki.
Napisano
Na 100% sygnatury były na dnach pocisków od Lebela. O francuskich jest w n-rze 55 Odkrywcy, było też o polskich ale ten numer akurat pożyczyłem kumplowi.
Napisano
Cześć. Tak jak pisze MK. Lebele ale nie wszystkie miały sygnowane pociski. Sygnowane były tylko te w całości wykonywane z mosiądzu. Innych typów sygnowanych pocisków do tej pory nie spotkałem. pozdr wz1977
Napisano
Na Mauserach też musiało być bo mam 2 naboje, których pociski są sygnowane gotycką literą m lub w(ciężko wyczuć której jest bliższa)
Napisano
Ja znalazłem na polskich 7,92x57 ze skarżyska sygnature PK" na denku pocisku. Rdzeń ołowiany. Mam pare takich.
Pozdrawiam!!
Napisano
Chodziło mi o to co ujął Kordelek. ja nie mam cyfrówki więc mam problemy z wstawianiem zdjęć. A czy wiecie gdzie można znaleźć jakieś informacje na temat znaczenia tych sygnatur??
Dzięki za info i pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie