cbndm Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 A CO TO, ŻYDZI ZNOWU KRĘCĄ JAKĄŚ AFERĘ.OBEJRZYJCIE SOBIE FILM JAK TO ŻYDOWCY BOCHATERSCY ŻOŁNIERZE NA FRONCIE ZACHODNIM MORDOWALI NIEMIECKICH JEŃCÓW BEZ SĄDU I JESZCZE SAMI O TYM MÓWIĄ.SAMI MORDUJĄ A POTEM PŁACZĄ JAKI TO POKSZYWDZONY I SPONIEWIERANY NARÓD.NIEJEDEN POLAK RATUJĄC ŻYCIE ŻYDOM STRACIŁ ŻYCIE ,A CZĘSTO JEGO CAŁA RODZINA O TYM JAKOŚ ŻYDZI ZAPOMNIELI.
huk 100 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 a to na zachodnim froncie było AK ???? jezuniu znwou pyskówa nie na temat
acer Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Sądzę że kwestia moralności żydowskiej wymaga osobnej oceny. U mnie w mieście ludność wcale nie zmartwiła się wywózką Żydów wiadomo po co i gdzie, a mało tego szumnie uczestniczyła w urządzonej przez Niemców aukcji z fantami na sprzedaż na zbędnym Niemcom. I tak każdy w moim mieście ma jakąś pamiątkę" po sąsiadach". Ja też u babci musiałem sprawdzić nogi od jednego wskazanego stołu....Zbaczmy z tematu wzajemnych rozwałek, obrabowywania się przez sąsiadów i wkładania siekier w plecy.
acer Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 miało być zbędnych Niemcom fantów.Skończmy dygresję z Żydami poza AK.
huk 100 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 a to jeszcze ja raz chciałem zapytać gdzie mozna ten film zobaczyć kolega sam rozprowadza kasety czy płyty a przytym kolega śiąga kopyta i salutuje na wprost -bubububheheheh
huk 100 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 no a mysli kolega administrator ze teraz to sie da rozwijac temat jak taki pik i ten drugi cb....ndm odbiorą człowiekow chęc rowinięcia tematu -nigdy nie widziałem zeby normalnie komuś pomogli ale zaczepek to mają duzo wykasuj ich w pi...... albo zablokuj watek niech sobie sami zostaną ze sobą a najprwadopodobie jest to ten sam gostek ma dwa niki-pozdrowienia dla normalnych ludzi
acer Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Zero dyskusji w niedziele. Każdy topic kończy się rozróbą i pojawieniem admina. Dość na dziś.pozdro
administrator Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 Na niektóre posty można po prostu nie reagować i kontynuować temat, mimo że wydaje się to z pozoru trudne. Osobiście starłbym się namówić staruszkę do tego, żeby zdecydowała się złożyć zeznania przed np. IPN-em. To jest najtrudniejsze. Człowiek coś wie, podzieli się z drugim ale jak przyjdzie co do czego może się po prostu przestraszyć i nic nie powiedzieć. Dopiero potem w miarę szybko - żeby się czasem nie rozmyśliła :) - uderzył do IPN.
pik78 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 huk 100 ty nawet nie stałeś koło ormalnego ludzia"...Tak jak napisalem pare postow wyzej ,a administrator to potwierdził idz tym do IPN-u !To najrozsądniejsze.pzdr
huk 100 Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 nie bazgrol-idz tym do IPN-u -tylko idz z tym do IPN-u-
cbndm Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Ściągnąć dzieciaku to można ci majtki i przyrżnąć kilka klapsów na rozjaśnienie w głowie.A tej teściowej to po jakimś jabolu może i chodziło o AK ale Erwina Rommla. A tak wogóle to może przeprośmy wszystkich;za 150 lat zaborów,za wczasy zimowe daleko na wschodzie,za 1939 i całą okupację; za pomoc której nie udzieliła Polska aliantom i muśieli ginąć za nasz kraj, podpisując na zakończenie pakt z dziadkiem Stalinem który zrobił nam dobrze.Przeprośmy żydów za obozy zagłady a chińczyków za ptasią grypę,eskimosów za efekt cieplarniany.Może jeszcze oddamy ;śląsk ,wielkopolskę i prusy.Krew mnie zalewa jak jeden z drugim bezmózg na forum publicznym oczernia Polskę i polaków przez właśnie takich JUDASZY w tym kraju nie będzie ideałów które można by pielęgnować bo znajoma przy wódce ,między jedną białą myszką a drugą mówiła że jakiś Mieszko I żydów kazał z łuków rozstrzelać sama to widziała .Wstyd panowie.
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 a to sobie przepraszaj cb...... jak widze nic innego nie potrafisz wyprodukować juz to u ciebie czytalem kiedyś zasrajmajtku hehehehehehehebuububuuuuu
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 nie potrafisz uszanować zdania innych nietylko ty cb....ale i ten pić 78 Z Orzysza wiecznie jesteście na topie a moze coś bierzecie razem ????
danieloff Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Ideałów nie da się stworzyć, albo są, albo ich nie ma, a te sztucznie pielęgnowane stają się po prostu propagandą, zależną od aktualnej tendencji w badaniach historycznych. No chyba, że ktoś lubi karmić się wyidealizowanymi opowiastkami, z pominięciem ciemniejszych stron. Bardzo to krzepiące i patriotyczne, ale po prostu naiwne. Pozdrawiam młodych idealistów:-)
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 danieloff dzieki za pozdrowienia dla cb... i pić 78 bo chyba to było dla nich -[ja juz jestem po 40e ] -i uważam ze jednak powinno sie mówić o ciemnej stronie histori a po to tylko zeby pokazac ze nie było tak rózowo z tym pariotyzmem i zeby ich dzieci w przyszłości nie popełniły tych samych błędów co nasi dziadkowie ,ojcowie ,wujkowie-ja również ma swoje zdanie na temat żydów co nie znaczy ze musze ich zaraz opluwać i wszystkich dookoła ktorzy mają troche inne zdanie- pozdrowiena
Towarzysz Iwan Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Panowie- co Wy rzeźbicie? Tyle było próśb, o powstrzymanie się od kłótni...trudno, jakoś nie da się - to smutne.Przez ostatnie 50 lat wysłuchiwaliśmy (tzn. Polacy), że Armia Czerwona była kochająca i muchy nie ukrzywdzi, a AK to potwory, mordercy i współpracownicy Gestapo. I co? Teraz robimy komunę pod znakiem orzełka w koronie" - tzn. podmieniliśmy miejscami AK i RKKA, a metody te same - jedni biali, drudzy czarni. Proszę mnie źle nie zrozumieć - nie biorę tu RKKA w obronę, ani też nie oczerniam AK - tyle, że Koledzy, którzy od początku udzielali się w tym temacie, chcieli wyjaśnić jakąś wojenną historię. I w pewnym momencie temat zmienił się w pyskówkę, że nie są patriotami, bo biorą w obronę Żydów, a Żydzi są paskudni, wszyscy mordowali Polaków itp. Oczywiście, że niektórzy to robili. Tak jak niektórzy Polacy spalili stodołę pełną Żydów w Jedwabnem, albo już po wojnie dokonali pogromu kieleckiego. Nie można rozpatrywać historii li tylko od strony jasnej. Ale nie można też piętnować całego AK, za zbrodnie jednostek.Pozdrawiam.
XANTOS Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Punkt widzenia zależy NIESTETY zazwyczaj od punktu siedzenia... i trudno jest wyzbyć się emocji, żeby na sprawę spojrzeć naprawdę obiektywnie...
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 świeta racja Towarzyszu ale co do pogromu kieleckiego to tam maczała palce UB- pozdrawiam co do reszty zgadzam sie jak to ktoś juz tu pisał ot !!!! cała Polska
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 no to jeszcze napisze oczywicie nie uwłaczając AK i kombatantom -1944 rok rodzina mojego znajomego ukrywa dwie młode zydówki mają przy sobie troche złota są u gospodarza juz jakie 6 miesiecy za kazdym razem jak gospodarz przynosi jedzenie to dziewczyny chcą dawac to złoto ale gospodarz zawsze odmawia nie ma sumienia wziąść-po jakimś czasie do gospoarza przychodzi członek ruchu oporu- powiedzmy w ten sposób aby nikogo nie urażić-i daje mu do zrozumienia ze wie iz ukrywa zydówki ktore mają złoto i zeby sie ich pozbył.gospodarz nie miał sumienia tego zrobić -po dwoch tygodniach wieczorem przyszedł ten sam członek ru.op.w towrzystwia wiekszej grupu .kazali przyprowadzic dzieczyny-poczym zakomunikowli wszyskim w obec ze zostają wcielone do oddziału poczym wszyscy wyszli i słuch po nich zagino-po około 3 tygoniach rodzina gospodarz chodzac po lesie za grzybami wyczuła przerazliwy zapach -po chwili stali nad zagłebienim terenu i cos było przykryte to co tak śmierdziało-pobiegli po ojca -okazało sie ze były to dwie dziewczyny które poszły do oddzału wojować z niemcem.po jakimś czasie gospodarz spotakał tego samego członka ruchu oporu we wsi-okraść okradliście zabić zabilisćie a zakopać nie potrafiliście-tak mu powiedział-wieczorem przyszli panowie z całym odziałem i tak skutecznie[grozba zabicia rodziny] mu wybili z pamieci cała sprawe ze siedzaił cicho 50 lat i został sparaliżowany miał cięzkie uszkodzenia głowy-ot!!!!cała Polska wiem pewien osobnik powie -ić sie wyżal do IPN-ma nadzieje ze to nie był nikt z jego rodziny
strazakwaffe Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 sorki wszyskim znowu nie na temat nabazgrałem-pozdro
Boruta Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Myślę, że powinien zgłosić sprawę do IPN, a potem spokojnie umrzeć.PozdrawiamP.S. Bandytów z bronią było dużo, zxwłaszcza ci powojenni żołdacy władzy ludowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.