berdan Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 czy wiecie może coś o dalszych losach cyklu Korpus - poswięconego korpusowi piechoty morskiej USA (swietny cykl i swietna formacja...).Cykl poswiecony II wojnie kończy się tomem Gobi, potem dziura (tak mi sie zdaje) , a potem pod ostrzałem - ale to juz wojna w Korei, chociaż główni bohaterowie ci sami...
honker Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 cześć chyba zostawił dziurę bo w miedzy czasie wdali dwa tomy Więzy honoru i Krew i honor o lotniku z km którego przenisiono do OSS ,zaczął też nowy cykl na wzór korpusu OFICEROWIE ale utknął po opublikowaniu Poruczników i Kapitanów .ostatnia jego książka która czytałem kilka dni temu to Z rozkazu prezydenta, ale to już tylko sensacja nie mająca nic wspólnego z tamtymi cyklami pozd.marek
Dunczyk Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Szanowni dżentelmeni, sam W.E.B. Griffin w niczym nie utknął. Cykl Korpus" orginalnie jest tak skonstruowany, że po tomie Gobi" przenosimy się od razu w epokę wojny w Korei. Natomiast cykl Oficerowie" liczy sobie 9 tomów. W orginale jego tytuł brzmi rotherhood of war" i składa się z :1. Porucznicy2. Kapitanowie3. The Majors 4. The Colonels 5. The Berets 6. The Generals 7. The New Breed 8. The Aviators 9. Special OpsZ niezrozumiałych dla mnie przyczyn wydawnictwo nie pociągnęło dalej tego cyklu powieściowego. Jak pamiętamy Porucznicy" zostali wydani przez jedno wydawnictwo, Kapitanów" opublikowało już inne. Autor posiada swoją stronę internetową i zainteresowanych kieruję właśnie tam
berdan Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Super, że się odezwaliście już myślałem, że nikt tego nie czyta...Między nami mówiąc Z rozkazu prezydenta to już niestety popłuczyny" po poprzednich książkach WG...Czy Krew honoru wydało to samo wydawnictwo co poprzednie?P.S>może warto dotrzeć do tłumacza (super!!!)p.Leszka Eren....itd nigdy nie pamietam jak to nazwisko się pisze chociaż warto się nauczyć bo tłumacz zacny...:-))
honker Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 cześć nie tylko to samo wydawnictwo ale i ta sama szata graficzna pozd,marek
berdan Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Napisano 6 Kwiecień 2006 witam, mały sukces - kupiłem dziś druga część korpusu o wojnie w koreii, oraz III i IV tom ostatnich bohaterów - szpiedzy i żolnierze i walke agentów...pozdro.berdan
feeder Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Jaki tytuł nosi koreańska" kontynuacja Korpusu"? Mam cały cykl i przydałoby się go dopełnić.
berdan Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Napisano 7 Kwiecień 2006 z tego co wiem - ostatnia II wojenna część korpusu to Gobi.Koreańska to Pod ostrzałem i Odwrót do cholery.Pozdro.Berdan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.