Skocz do zawartości

Korpus WEB Griffina

berdan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy wiecie może coś o dalszych losach cyklu Korpus - poswięconego korpusowi piechoty morskiej USA (swietny cykl i swietna formacja...).Cykl poswiecony II wojnie kończy się tomem Gobi, potem dziura (tak mi sie zdaje) , a potem pod ostrzałem - ale to juz wojna w Korei, chociaż główni bohaterowie ci sami...
Napisano
cześć chyba zostawił dziurę bo w miedzy czasie wdali dwa tomy Więzy honoru i Krew i honor o lotniku z km którego przenisiono do OSS ,zaczął też nowy cykl na wzór korpusu OFICEROWIE ale utknął po opublikowaniu Poruczników i Kapitanów .ostatnia jego książka która czytałem kilka dni temu to Z rozkazu prezydenta, ale to już tylko sensacja nie mająca nic wspólnego z tamtymi cyklami pozd.marek
Napisano
Szanowni dżentelmeni, sam W.E.B. Griffin w niczym nie utknął. Cykl Korpus" orginalnie jest tak skonstruowany, że po tomie Gobi" przenosimy się od razu w epokę wojny w Korei. Natomiast cykl Oficerowie" liczy sobie 9 tomów. W orginale jego tytuł brzmi rotherhood of war" i składa się z :
1. Porucznicy
2. Kapitanowie
3. The Majors
4. The Colonels
5. The Berets
6. The Generals
7. The New Breed
8. The Aviators
9. Special Ops
Z niezrozumiałych dla mnie przyczyn wydawnictwo nie pociągnęło dalej tego cyklu powieściowego. Jak pamiętamy Porucznicy" zostali wydani przez jedno wydawnictwo, Kapitanów" opublikowało już inne. Autor posiada swoją stronę internetową i zainteresowanych kieruję właśnie tam
Napisano
Super, że się odezwaliście już myślałem, że nikt tego nie czyta...Między nami mówiąc Z rozkazu prezydenta to już niestety popłuczyny" po poprzednich książkach WG...Czy Krew honoru wydało to samo wydawnictwo co poprzednie?
P.S>może warto dotrzeć do tłumacza (super!!!)p.Leszka Eren....itd nigdy nie pamietam jak to nazwisko się pisze chociaż warto się nauczyć bo tłumacz zacny...:-))
  • 1 month later...
Napisano
witam, mały sukces - kupiłem dziś druga część korpusu o wojnie w koreii, oraz III i IV tom ostatnich bohaterów - szpiedzy i żolnierze i walke agentów...pozdro.berdan
Napisano
z tego co wiem - ostatnia II wojenna część korpusu to Gobi.Koreańska to Pod ostrzałem i Odwrót do cholery.Pozdro.Berdan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie