XANTOS Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 Skoro już o grach mowa, to nie zauważyłem wątku dotyczącego tej miłej gierki. Co prawda nie powinno zachwalać się... piractwa... ale niewiedząc czemu tej gry nie można jeszcze chyba u nas kupić w sklepach, a zabawa jest naprawdę przednia. Szczególnie jak zagra się na wyższych trybach trudności ;)Ale do rzeczy. Gracz wciela się w postać niemieskiego snajpera i tradycyjnie ma do wykonania różne misje. No niby typowe, ale... cholernie wciąga (choć mnie np. od drugiej misji). Nasz snajper musi odbijać jeńców, przeprowadzać agentów przez teren wroga, przenosić i ukrywać zwłoki, ustawiać zasazki, itd. Ale za przeciwników nie ma się tylko głupków", którzy zawsze wychodzą z tych samych drzwi, bo po każdym odpaleniu misji przebiega ona nieco inaczej i trzeba być przygotowanym na różny przebieg wypadków... A smaczku dodają jeszcze przyczajemi na dachach i w ruinach inni snajperzy, tak więc zanim wejdzie się na otwartą przestrzeń, trzeba najpierw dość dokładnie zlustrować otoczenie. A żeby było ciekawiej, to gnojki" się dobrze chowają i po oddaniu strału, jak na snajpera przystało, zmieniają pozycję. No ale największym chyba bajerem jest... kamera" podążająca za pociskiem, tak więc widać jak pocisk trafia przeciwnika i wyrywa mu np. dziurę w gardle albo w głowie... Poza tym, realizm podnosi grawitacja", na którą trzeba brac poprawkę przy strzałach na dalsze odleglości, oraz zadyszka", czyli jeśli idziesz powoli albo się skradzasz, to od azu jesteś prawie w stanie dobrze wycelować, ale jeśli biegniesz, to dostajesz zadyszkę i ręce się trzęsą (a niektórych przeciwników trzeba przecież wyeliminować tylko jednym strzałem). I jeszcze taki mały smaczek - jeśli trafisz wroga, jednak strzał nie był śmiertelny, to później facet wzywa pomocy, a niekiedy w lunecie widzisz, jak ktoś z pomocą przychodzi i odciąga albo wrzuca rannego na plecy i zabiera go w ezpieczne miejsce".W wersji sieciowej można się wcelić zarówno w niemców jak i rosjan, a poza tym są możliwości wyboru różnych mundurów i kamuflażu. Jednak w sieci nie grałem, więc o grywalności w necie nie potrafię się wypowiedziać. Reasumując: widziałem już gry z lepszą grafiką (tą oceniam na 4 w skali 0-5), jednak klimat gry pozwala na nie zwracanie uwagi na drobne niedociągnięcia. Muzyczka też OK. Odgłosy z pola boju w wersji 3D też bardzo fajne, choć wkurzjący jest niekiedy zbyt mały zakres słów jakim dysponują rosjanie, więc często się powtarzają" w języku który miał chyba przypominać rosyjski...Ale grę naprawdę polecam, bo warto w nią choc raz zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=gra,25,7005,3427powstawała dwa lata, pod pieczą m.in. historyków i byłych wojskowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Grałem, przeszedłem i...W grze jest parę ciekawych rozwiązań, ale ja głównie oceniam gry z perspektywy multiplayera. Niestety miałem takie lagi w tej grze że wiele sobie nie pograłem. Dziwne inne chodzą jak ta lala a sniper lipa.Ogólnie obowiązkowa pozycja dla miłośników II wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRaS_ZG Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Jak lubisz sie wcielac w snajperow to polecam gre online Americas Army do sciagniecia tutaj www.americasarmy.com (gra jest za free a grafika powala na nogi :) ) zrobisz sobie klase snajpera i bedziesz walczyl z ludzmi na serwerach,sa mapki idealne dla snajpera np Montain Pass,gra jest realistyczna na maksa!! wkoncu wojsko ją robilo i dalej robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 11 Marzec 2006 Share Napisano 11 Marzec 2006 wiele sobie po tej grze obiecywalem i moze dlatego czuje sie rozczarowany. znow musze sie wcielac w mac gyvera, taszczyc tony sprzetu, rozwalac tabuny bezmyslnych kolesi (wokol reichstagu). przeciwnicy strzelaja z mg42 z biodra w biegu (celnie! sic!!) itp. miasto to tez srednio szczesliwy teren dla strzelca wyborowego. nagromadzenie przeszkod jest tak duze, ze rzadko kiedy jest okazja, zeby strzelic do kogos z wiekszej odleglosci niz 100mtr.na plus napewno mozna zaliczyc ciekawe celowanie i dosc realistycznie oddane pole widzenia. w zle wybranym miejscu moga zajsc cie od tylca.co do dzwieku - chyba ktos nie pomyslal, ze niektore misje trwaja naprawde dluzsza chwile i sluchanie przez 30 tej samej sekwencji odglosow bedzie wkurzajace:) no ale wtedy gra zajmowalaby pewnie 3 plyty dvd zamiast jednej.ogolnie warto zagrac ale jesli chodzi o realizm pola walki to nic lepszego niz brothers in arms jeszcze nie widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianSO Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam. Czy ktoś może wie o patchach do snipera? Są takowe? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 304m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Ze ile Panie kolego??? :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Przepraszam kolege coś mi sie pomyliło... :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 całkiem najs te 500m. To chyba jedyne takie miejsce w grze gdzie się da z takiej odległości, chyba ze ktoś da więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Tam na tej miejscówce można jszcze pstryknąć wiecej, ale ja juz nie mam na to czasu. Może kiedy indziej...A i dziękuję za słowa uznania. :DPozdrawiam aslvP.S. Niech się nikt nie denerwuje jak nie będzie mógł wejść w tą miejscówkę. Ona jest otwarta " tylko przez jakiś czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Czy da sie sciagnac demko z jakiejs stronki?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Czy da sie sciagnac demko z jakiejs stronki?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 ok juz znalazlem http://www.idg.pl/ftp/gry_2727/Sniper.Elite.Demo..html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Norbert w sklepie były ostatnio po 9,99 , albo 19.99 czy jakos tak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 Ale pelna wersja?? bo demko przeszedlem i gra mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Wczoraj kupiłem pełna wersję tej gry za19.99,gdzie nie napiszę,ale powinna być w każdej większej sieci handlowej.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 http://www.youtube.com/watch?v=V6vbQSRt7Z8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 niech ktos przebije to :Dhttp://img19.imageshack.us/my.php?image=1007dq1.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 :-) No no, zacny strzał! Muszę przyznać, że na OFP dość regularnie strzelałem z M21 na 500-600 m, ale 1000 m to tam już jest poza zasięgiem wyświetlania postaci. PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Taaa szkoda. Moze w trakcie zwykłych misji ktos pobije moje 500m, bo w lanie to juz nie to samo.P.S. Ja waliłem z SVT :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 No i nabyłem sobie dziś SE - wygląda przyjemnie, niestety tylko wygląda - bo po najdalej kilku minutach grania mam niezawodnie samoczynny restart kompa... ;-(PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Czyli masz jakiegoś starego trupa, bo gra ma małe wymagania. Spróbuj zmienić ustawienia grafy na najniższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Bla bla bla... ;-) Żeby to tak prosto było - OFP też się regularnie wali pod mocnymi kompami z XP, mimo że powinno śmigać jak marzenie.Problem w SE jest prędzej z dźwiękiem - po obniżeniu przyśpieszenia sprzętowego gra zaczęła chodzić, ale i tak przy wychodzeniu z niej do windy miałem restart. Więc sobie odpuściłem - tym bardziej, że pierwsza misja, na ile miałem okazję w nią grać, niewiele miała wspaniałych snajperskich podchodów, jak to zdało się z recenzji wynikać, dziwnie zaś kojarzyła mi się z naparzanką w stylu MOHAA:B, w dodatku sporządzoną wg strasznie schematycznego programu, na najprostszych triggerach.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Właśnie gram w Sniper Elite na razie spoko gierka nie za trudna akcja nawet wciąga chociaż sam scenariusz jest trochę fantastyczny ale przecież chodzi o to aby sobie trochę postrzelać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.