bolas Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 tak jak pisałem już w innych miejscach - na zachodzie gdzie reenacting ma nieco dłuższe korzenie równie ważna odp. jakości mundur i sprzęt jest odpowiednia sylwetka - goście sie tam ćwiczą i odchudzają co by wierniej odtwarzać zachudzonych bidoków z np. frontu wschodniego ... przynajmniej takie wrażenie czytając posty na www.forum.axishistory.com w dziale reenacting ... u nas pewnie na pewnym etapie tez zaczniemy na to zwracać uwagę ...
acer Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Panowie, rany Boskie, 150 kilo ?!100-105 dla zdrowego chłopa lubiącego michę moim zdaniem winno wystarczyć !!!
Mike Kovalski Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Ci Panowie różnych armii pewnie w sumie ważą pół tony :)))http://img.photobucket.com/albums/v79/doctordirt/Bulge%2006/bwMulti-NationalForce-Bastogne.jpg
pik78 Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 znam podobnego spaślaka z moego miasta ,sapie po lesie z detektem marki Cyklop . Nie wymienie go jednak ze ksywki >>>>>>>>>>>>>>>>> siemasz Yogi
feeder Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Ja myślę, że w rekonstrukcji historycznej jest miejsce i dla ponadwymiarowych. Wiadomo, że nie będzie taki hasał jako piechur itp. Jak się przytyje to zawsze można odstawiać jakiegoś oficera sztabowego, generała czy nawet marszałka. Ja tu widzę facetów mogących udawać Göringa, Popławskiego i innych podobnie zbudowanych.
qrak Napisano 25 Luty 2006 Napisano 25 Luty 2006 Feeder dobrze to ujal. Moim zdaniem kolo ze 150kg ladujacy sie na spadochroniarza to jak kaleka bez rak rzucajacy sie na gre na gitarze.
Boruta Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 A ja trochę podziwiam, bo mundur na taką figurę to ciężko zdobyć, zwłaszcza oryginał.Pozdrawiam
bolas Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Boruta tylko kto w rekonstrukcji używa oryginalnych mundurów z wojny ? Chyba każdemu szkoda ... zwłaszcza przy takiej dostępności kopii.
mostpegaza Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Wszystkim którzy wyśmiewają się tutaj z ludzkiego wyglądu oswiadczam że ja płaczę... z powodu waszej inteligencji!
acer Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Otyłość i duża nadwaga są przyczyną niewydolności układu krążenia i innych. Nie chodzi o szydzenie,ale o własne zdrowie żeby na jakiejś rekontrukcji naprawdę nie paść trupem.
Boruta Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Np PSZ lub wojsk amerykańskich, tam używają, zwłaszcza w Polsce.Pozdrawiam
AKMS Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 A moim zdaniem, jeśli ktoś podejmuje się rekonstruowania jednostek uchodzących za elitarne, to powinien przypominać także z wyglądu żołnierza tych jednostek. To jest niestety część dbałości o szczegóły.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.