strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 ma odlewy opla na bloku -ale nie wiem jaki model proszę o pomoc-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektrit1 Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Być może od opla admiral\\diplomat\\kapitanKapitan model od 1948 to takie cudo:http://www.autogallery.org.ru/opelkp.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pająk Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Z budowy to wygląda jak Kadett lub Olympia z końca lat 30-tych, ale mam wrażenie że jest trochę większy. I jakoś do końca mi nie wygląda znajomo. Jaką to orientacyjnie może mieć pojemność? W poniedziałek będę miał książki to może coś się da ustalić. P.S. Rozebrałeś go do remontu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 3, 2006 Author Share Posted February 3, 2006 szkoda nie zmierzyłem średnicy ma 4 gary jak widać wydaje mi sie będzie około 2 litrów rozrusznik ma mechaniczny [palony z buta dodatkową dzwignią }facec oddał go na złom z magazynów pewnej juz nie istniejącej firmy po likwidacji magazynów i twierdził ze silnik stał na magazynie od lat 60tych ubiegłego wieku i jest po remoncie z tamtego okresu-po zdjęciu głowicy nie wykluczam tego.-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pająk Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Hm, ponad 2 litry miał Kapitan, ale za to 6 garów. Nie będę spekulował, w poniedziałek sprawdzę i postaram się odpowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 sory pająk nie wyrobiłem sie dzisiaj męczyłem sie z hakiem moze jutro podam średnice cylindrów-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 wymiary cos tak 66,8m ale nie dam głowy bo juz było ciemno i na szybcika ale jeszcze jutro raz to zrobie pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazakwaffe Posted February 9, 2006 Author Share Posted February 9, 2006 ale jaja dzisiaj wyszło 69,7mm ale to moze być kolejny szlif skok tłoka jest ok.94mm-ale ktoś moze wstawił inne tłoki -dzieki za ifo-pozdro-co sie tyczy twojej prpopzcycji rozdzielenia sk.biegów to było świętokractwo-musi zostać w kupie -pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pająk Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Admiral i Diplomat na pewno nie bo to szóstki".Typuję Olympię 1,3 L z lat 1935-1937. Późniejsze miały już górne silniki.Średnica cylindra 67,5 mm, skok tłoka 90 mm, pojemność 1288 ccm.Skrzynia powinna mieć 4 biegi do przodu i koła z zębami prostymi.P.S. Jakbyś ją sprzedawał to proszę o kontakt, właściwie szukam do Kadetta (trochę mniejsza i z zębami skośnymi więc cichsza) ale od biedy taka też się nada.Hm, z innego postu wnioskuję, że gdzieś niedaleko mieszkasz, ja jestem z Rzeszowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Opel Olimpia ale nie jestem pewny w 100% -pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 sory R-51 wkleiłem nie do tego wątku heheh-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
strazakwaffe
ma odlewy opla na bloku -ale nie wiem jaki model proszę o pomoc-pozdro
16 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.