LEWY Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 Mam pytanie do specjalistów w tym temacie, których tutaj nie brakuje. Jakiego programu używacie do zrzucania" na komputer poszczególnych klatek filmowych? Trafił mi się ciekawy materiał i chciałbym z niego wyciąć najbardziej interesujące ujęcia. Liczę na pomoc. Dzięki i pozdrawiam.LEWY
Grzesio Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Fraps ( http://www.fraps.com/download.php ) albo np. VirtualDub ( http://www.virtualdub.org/ ).PzdrGrzesiu
Kaba Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Praktycznie wszystkie playery mają taką możliwość - poszukaj w opcjach.
idiota Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 A nie łatwiej użyć klawisza PrintScreen?Chociaż nie zawsze działa przy filmach :/Pzdr
LEWY Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 PrintScreen nie zawsze działa, masz rację. Akurat w moim przypadku zawodzi. Dlatego pytałem o jakiś program do tego typu działań. Dzięki za wszystkie propozycje, nie wiem jednak co mam ściągnąć z tych stron i jak się to obsługuje. Może jakieś szczegóły?pozdrawiamLEWY
Ricardo68 Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Ja używam Power DVD, który dostałem razem z nagrywarką, znakomicie rejestruje klatki, polecam, wystarczy zatrzymac film na wybranym elemencie i kliknąć w ikonkę i po podaniu miejsca zapisu , masz gotową fotkę
Ricardo68 Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 sorki, jeszcze trzy grosze, wydaje mi się, że jest on dostępny w sieci, gdyby nie to pisz na airborne@poczta.onet.pl
LEWY Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 Ricardo68, bandyckie dzięki:))) Też mam nagrywarkę z takim samym programem:) Masz rację, znakomicie rejestruje klatki":) Mam zajęcie na całą noc i parę kolejnych;) Jeszcze raz dzięki. Ale numer, człowiek sam nie wie co ma we własnym komputerze:)))pozdrawiamLEWY
zelig Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 Można robić print screeny na pececie, tylko trzeba przesunąć suwak akceleracji sprzętowej (w zaawansowanych opcjach karty graficznej) na zero - w lewo. (Po skończonym ekranowaniu zrzucaniu należy oczywiście wrócić spowrotem do akceleracji na full).
Ricardo68 Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 Gangstersko" się cieszę, że pomogłem, ale wyobraź sobie LEWY, że również nie wiedzałem co mam, dopiero kolega mi podpowiedział i też miałem z głowy nieprzespane noce, nadal się dobrze bawię, ale w rozsądnych godzinach, coby nie narazić się na gniew Oberkomando der..... czyli osobistej, rodzonej małżonki
LEWY Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 Ricardo68, ku swojemu zadowoleniu stwierdziłem, że nie trzeba zatrzymywać filmu:))) Po prostu w trakcie jego oglądania w interesujących Cię momentach naciskasz ikonkę CAPTURE FRAME i wybrana klatka ląduje w odpowiednim pliku:) Dzięki temu można wybrany widoczek" kliknąć nawet kilkanaście razy pod rząd, a później na spokojnie przejrzeć to na twardym dsyku i zostawić sobie te najlepsze. Jeszcze raz dzięki:) Weekend mam z głowy, ha,ha,ha:)))LEWY
Ricardo68 Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Faktycznie masz rację, filmu nie trzeba zatrzymewać, zasugerowałem się bo ostatnio z wrażenia coby mi nie uciekły klatki ja zatrzymywałem, a waga tychże była dla mnie taka, że obchodziłem się z jajkiem, ale rzeczywiście nie trzeba :):):):) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.