Skocz do zawartości

Zrzuty z filmów

LEWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie do specjalistów w tym temacie, których tutaj nie brakuje. Jakiego programu używacie do zrzucania" na komputer poszczególnych klatek filmowych? Trafił mi się ciekawy materiał i chciałbym z niego wyciąć najbardziej interesujące ujęcia. Liczę na pomoc. Dzięki i pozdrawiam.

LEWY
Napisano
PrintScreen nie zawsze działa, masz rację. Akurat w moim przypadku zawodzi. Dlatego pytałem o jakiś program do tego typu działań. Dzięki za wszystkie propozycje, nie wiem jednak co mam ściągnąć z tych stron i jak się to obsługuje. Może jakieś szczegóły?

pozdrawiam

LEWY
Napisano
Ja używam Power DVD, który dostałem razem z nagrywarką, znakomicie rejestruje klatki, polecam, wystarczy zatrzymac film na wybranym elemencie i kliknąć w ikonkę i po podaniu miejsca zapisu , masz gotową fotkę
Napisano
Ricardo68, bandyckie dzięki:))) Też mam nagrywarkę z takim samym programem:) Masz rację, znakomicie rejestruje klatki":) Mam zajęcie na całą noc i parę kolejnych;) Jeszcze raz dzięki. Ale numer, człowiek sam nie wie co ma we własnym komputerze:)))

pozdrawiam

LEWY
Napisano
Można robić print screeny na pececie, tylko trzeba przesunąć suwak akceleracji sprzętowej (w zaawansowanych opcjach karty graficznej) na zero - w lewo. (Po skończonym ekranowaniu zrzucaniu należy oczywiście wrócić spowrotem do akceleracji na full).
Napisano
Gangstersko" się cieszę, że pomogłem, ale wyobraź sobie LEWY, że również nie wiedzałem co mam, dopiero kolega mi podpowiedział i też miałem z głowy nieprzespane noce, nadal się dobrze bawię, ale w rozsądnych godzinach, coby nie narazić się na gniew Oberkomando der..... czyli osobistej, rodzonej małżonki
Napisano
Ricardo68, ku swojemu zadowoleniu stwierdziłem, że nie trzeba zatrzymywać filmu:))) Po prostu w trakcie jego oglądania w interesujących Cię momentach naciskasz ikonkę CAPTURE FRAME i wybrana klatka ląduje w odpowiednim pliku:) Dzięki temu można wybrany widoczek" kliknąć nawet kilkanaście razy pod rząd, a później na spokojnie przejrzeć to na twardym dsyku i zostawić sobie te najlepsze. Jeszcze raz dzięki:) Weekend mam z głowy, ha,ha,ha:)))

LEWY
Napisano
Faktycznie masz rację, filmu nie trzeba zatrzymewać, zasugerowałem się bo ostatnio z wrażenia coby mi nie uciekły klatki ja zatrzymywałem, a waga tychże była dla mnie taka, że obchodziłem się z jajkiem, ale rzeczywiście nie trzeba :):):):) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie