Kopi Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 Witam.Sorry, że w tym dziale a nie na Allego Graetest Hits ale nie mogłem się powstrzymać:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82777494PozdrawiamKopi
panzerjager Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Takiego ekwipunku uzywala chyba piechota leśna SS. Poprawcie jesli sie myle...:P
HANS1 Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 O ile się nie mylę to szelki bojowe Milicji Obywatelskiej. Mam takie nowiuteńkie, tzn. w stanie magazynowym, dałem ok. 15 złotych. Takie ładownice były na wyposażeniu milicji w oddziałach reprezentacyjnych- mój kolega po prostu przemalował je na czarno. Wzór identyczny jak mauzera.
Horst Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Wzór identyczny jak mauserowskie? Są ZUPEŁNIE INNE !!! Człowieku, widziałeś kiedyś niemieckie ładownice?A tak w ogóle to ten mundur" z aukcji to porażka roku, dawno się tak nie uśmiałem!Buahahaha....
kikifas Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Popieram kolegę.Ta aukcja to porażka. Ciekawe czy ktos sie nabierze.Ładownice to nawet nie leżały przy niemieckich. Przecież to mosiny. Najlepsza jest bluza NRD lipnie przerobiona na SS i ten pas co na pewno miał kiedys zwykłą sprzączkę a teraz udaje skórę. A jakie camo na spodniach. Kurcze... to chyba wzór SS 1989.hahahahapozdrawiam
revolt Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 panowie w gazecie FAKT" zrobili by z tego mundur kapitana Klosa z okresu obleżenia Stalinogrodu:)
bjar_1 Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 He he - zestaw fajny! A ludziska kupują... :)
jaca2003 Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Zazdrościcie Koledzy ZAZDROŚCICIE. I dlatego krytykujecie.po prostu nie stac Was na zakup tak atrakcyjnych towarów(nawiasem mówiac idealne do rekonstrukcji Indiana Jonsa lub Gwiezdnych Wojen).Pozdrawiam
jabartoldi Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 OD GWIEZDNYCH WOJEN wara !!!!!! :-)))))))))))HEHEHHHHHEHH...
kamilo Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 powiem tak przydały by sie ładownice ale do polaka i do przerobienia szelki mogą jeszcze po drobnych przerubkach ujsc w tłoku. Klamra to nawet koło klamry ss nie leżała na moje oko to nie jest klamra ss i do tego munduru nie pasuje(ale moge się nie orietować ale z tego co wiem to ss na klamrach miało runy ) , poza tym sam mundur kiepski, gosc sie nie postarał i spodnie to już normalnie paranoja jak ten człowiek wystepował gdzies na jakiejs reko to był poprostu czad !!!!!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 19:43 29-01-2006
kikifas Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 o kurcze poszło ... 152,50 szukajmy teraz na reko kogos kto to ubierze.hahahah
Towarzysz Iwan Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Kiedyś było większe zdjęcie tego munduru. I o ile pamiętam to to nie był NRD ale bluza drelichowa z lumpeksu ;)
Horst Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Kamilo - czego byś nie zrobił, te szelki w żadnym wypadku nie nadają się na niemieckie!Klamra to licha imitacja SS, pas polski milicyjny.Drelichowa furażerka i bluza BW. Najlepszy jest orzeł WSS naszyty nie na rękawie tylko nad lewą kieszenią!Za taką profanację powinno się rozstrzelać :D
Klaus BOLS Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 ludzie a powiedzcie z czego jest ta wstążka?? to order odrodzenia rzeszy czy jak?? a pochwalic gościa można za sukces, bo zarobił....:D
revolt Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 po mojemu kolo który kupił ten kowbojski strój szalonego neonazisty z bundeswery jeszcze na tym zarobił:)szelki(10zł)+ładownice (2x15zł)+kurtka(30zł)+spodnie (30 zł)+furażerka(10zł)+klamra(25zł)+pas(10zł)+patki(40zł)+guziki (5x1zł)+pagony(20zł)=200 zł :) hehe za taką kase miałby ładnie przemalowanego i przeszytego szwajcara:)
Paweł80 Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 hehe!!dobrze kombinujesz revolt:))ale niestety gość sprzedawał tylko pas szelki i ładownice:)reszta miała charakter poglądowy hehee. Pozdro.
herrmateuss Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 do zestawu brakuje pióropusza przepaski na jajca i pistoletu laserowego wtedy mozemy mówic o rekonstrukcji histerycznej
zero66 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 a dodatkowo miejsce umieszczenia gapy" jakieś egzotyczne jak dla SS... chyba powinna być na rękawie :)ale panowie nie obrażając uczuć religijnych to wydaje mi się , że to formacja SS Der Ojciec Dyrektor" :)
panzerjager Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Hehehe nie moge uwiezyc, ze znalaz sie jelen na to. Mowilem, piechota lesna SS, same jelenie...
danieloff Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Kamilo, to jest co prawda kopia, ale klamra jest jak najbardziej typu SS. Klamry SS nigdy nie miały run, poza jednym wyjątkiem znanym z literatury przedmiotu - klamra zwana jako ochotników SS Wallonien", która miała runy w wieńcu, ale to unikat i raczej żadko noszona. Prawdopodobnie mylisz klamrę SS z klamerką Deutsche Jungvolk, na której był jeden run.Daniel
Ursus Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Właśnie, czy nikt jeszcze nie szyje spódniczek dla BDM w kamularzu Splitter albo Fleck (wersja raczej Werwolf-BDM)?
sanitater Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Ja najbardziej lubie aukcje typu kurtka ortalionowa Abidos - kroj prawie identyczny jak WH/SS/LW (po drobnych przerobkach idealna do rekonstrukcji [obstrukcji])"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.