Skocz do zawartości

Stare mapy online - zbior informacji o mapach wszelkiego rodzaju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Drodzy forumowicze,proszę pomóżcie mi w otwarciu map z tej stronki http://militarymaps.narod.ru/maps_e.html,żaden program który mam,nie może otworzyć mapek tam zamieszczonych!!! Może wiecie przez jaki program dałoby się to zrobić? pozdrawiam:)
  • Odpowiedzi 466
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
czy ktoś zna może jakiś link gdzie mogę znaleźć stare mapy Bydgoszczy i okolic. Może nawet całego woj. kuj-pom. Bardzo byłabym wdzięczna. Czekam na odp.
Napisano
Poszukuję map z XIXw Prus Wschodnich Giżycko Gołdap Kętrzyn
W Królestwie Polskim były to mapy Kongresowe a na Prusach nie mam pojęcia.
Pomocy gdzie tego szukać
Napisano
Dzieki dzięki świetna stronka a mam pytanko sa moze gdzies w necie jakieś dostępne mapki plany czy cos podobnego gdzie mogę sie dowiedzieć o froncie jak pszechodzil w mojej okolicy lub o jakich kolwiek bitwach chodzi mi dokładnie to o okolice Kętrzyna dawniej rastenburg
Napisano
Też trochę szukałem podobnych stron o Gołdapi i Giżycku (map z naniesionymi frontami) ale są to jedynie zdawkowe szkice nic konkretnego. Jeśli coś znajdziesz to daj znać.
Pozdrawiam.
Napisano
Na stronce poniżej można pobrać mapy Rejmana 1837-1870 ale są bardzo mało dokładne. Widział ktoś w ogóle mapy Prus Wschodnich z XIX wieku w miarę dokładne interesują mnie głównie młyny karczmy itp

http://mki.wisc.edu/Resources/Links/Reymann_maps/Reymann_home.html
Napisano
A orientujecie się czy można gdzieś dostać mapy Schröttera z 1802r Gdzieś widziałem ogłoszenie że sprzedaje koleś ale nie aktualne. Swoją drogą to pewnie strasznie droga taka mapa nawet w wersji elektronicznej. Jeśli ktoś posiada arkusz S-12 (Giżycko Gołdap Węgorzewo) to mógłby się odezwać lukasbar@poczta.fm jakoś się dogadamy
pozdrawiam
Napisano
Witam panowie małe pytanko penetruje wykrywką troszeczke rejony północnej Angli i południowo zachodniej Szkocji tj. Cumbria (Carlisle) (Penrith) (Lockerby) (Newcastle). Za chiny nie mogę znaleść starych map w necie wszystko płatne a rozdzielczości nie są zadowalające może jakiś serwer w Polsce ma jakieś ciekawe mapki Wielkiej Brytanii .Jeżeli ktoś z Was trafił na jakieś to proszę o link stronki .Dzięki pozdrawiam