keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 po bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 po bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 :) zwyciężymy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keleborn Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 end - dla odprężenia :)po drugiej stronie drogi prze Skansenie jest rezerwat Niebieskie Źródła, i tak to wczoraj wyglądało pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za niezłe widowisko!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leiber45 Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Chciałbym podziękować za zaproszenie i współpracę organizatorom i wszystkim uczestnikom tej rekonstrukcji historycznej. Trzeba przyznać że tym razem aura i technika niezbyt nam sprzyjaly. z powodu awarii Lufcika"musieliśmy imrowizować dalszy przebieg scenariusza. Nam jako uczestnikom rekonstrukcji dodało to tylko emocji. Tak jak na prawdziwym polu walki sytuacja zmieniała się nieoczekiwanie.Mam nadzieję że pomimo tego całego zamieszania widowisko zadowoliło swoim poziomem merytorycznym przybyłą na miejsce publiczność, że udało nam się oddać realizm i atmosferę walk o Tomaszów w 1945 roku.Marek- Pomerania 1945 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 No nawet mi sie podobał ten reportaż ,tylko zrobcie cos z tym mauserem wz.29 .Troche drazni mnie ,ale moze i ich uzywało waffen ss .Koleś w kangurku zalozonym na płaszczy wyglądał najlepiej wg mnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Pokazywali w telewizji, ale drętwo, zdjęcie lepsze, niezły był ten pułkownik-kombatant.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Ja zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć ,w piątek/sobotę postaram się wrzucić ciekawsze tutaj.Ogólnie nie było źle ,szkoda że Lufcik" doznał awarii i pomieszało to szyki chłopakom ,więc improwizowali. Aura fatalna ,jeden z rekonstruktorów obarczył mnie jeszcze kamerą więc łapki trochę zmarzły :) Szkoda też ,że tak krótko to trwało.pozdrawiambjar_1P.S. Jeden z kolegów z 7 AA (z emgietą) chciał odemnie zdjęcia ,proszę o maila na który mam je wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 boruta a w jakim programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 bajar - czas trwania inscenizacji... przez awarie lufcika skróciła sie o ok 10-15 min. ale i tak wolelismy zrobić krócej ale intensywniej (duzo strzałów i wybuchów_ niż pojedyncze pukania przez godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 sorry - bjar a nie bajar :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Lufcik oberwał od sowietów ,czy moze padł ofiarą tzw friendly fire " ????? :DDCzy zaden ze szkopów" nie odmroził sobie konczyn ????:DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 moje wrazenia na widok zdjeci - wlaczylem piecyk, bo zimno sie zrobilo :)Ale wyglada super, jeszcze by sie przydala kawaleria ZSRR na malych konikach i oddzial narciarski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Witam. Czy któryś z kolegów Niemców podczas ucieczki nie zgubił czegoś. Jak tak to prosze o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Witam.piku - Lufcik doznał kontuzji kończyny tylniej ;) Po prostu pękło ogniwo gąsiennicy przy ruszaniu.Co do odmrożeń, to ja do dziś mam jeszcze mrowienie w palcach. Jak wróciłem i zdjąłem buty normalnie palców nie czulem :/ Największą moją porażką było rozdarcie spodni w kroku ;] Mam nadzieje, że żadna kamera tego nie uchwyciła, dziursko jak od p-panca :Pbjar - podeślij mi fotki na maila jeśli możesz, jak Cie prosiłem ;) kklokki@wp.plleowawa - napisz mi na maila co zginęło, sporo rzeczy ze Skansenu brało udział w widowisku, więc może to być jedna z nich. Mnie osobiście zginął pazur wyciągu od Mausa :/Swoją drogą, to dobrze trafiliśmy jeszcze z tą pogodą w sobotę, bo było jeszcze ciepło". W takich warunkach jak panują dziś rekonstrukcja by była nie lada wyzwaniem...Pozdrawiam wszystkich ostfrontowców.klOkiGRH Pilica" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Łódzkie Wiadomości Dnia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Kloki - zdjęcia wyślę Ci w pt/sob jak będę w domu.Okejos - tak przypuszczałem ,że to właśnie awaria Lufcika" skróciła czas rekonstrukcji. Ale pukanie" faktycznie było niezłe choć chłopaki mówili o sporej ilości niewypałów (Piotrek ze Skarżyska walił z Rosi" i co trochę krzyczał K****" :)No i Goriunow też podobno nieźle się zacinał...pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 widze że 7AA wprawiona na ost front -cie bo i lublin i tomaszów normalnie zasługuja na medal kampani zimowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 bjar 90% zacięc to warunki zimowe - przymarzające zamki.. tak ze realizm pełny. jak popukasz przez 10 sek to gorący zamek łapie wilgoć i przymarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Wojownicy z AA7 byli jeszcze w Twierdzy Modlin na inscenizacji walk w Stalingradzie. Walki odbywały się w 26 stopniowym mrozie ale chwilami było naprawde gorąco:)Juz niedługo bedzie dostepna galeria zdjec z tej imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.