danieloff Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 Witam! Wczoraj coś takiego przywiózł mi kolega z Włoch. Znalazł to wśród gruzu w remontowanym domu. Co to za odznaka / blacha identyfikacyjna (chyba służba celna?), ale przede wszystkim - czy to może być oryginał?
danieloff Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 I zbliżenie z tyłu. Brak sygnator. Wygląda, jakby ta blacha miała jakąś podkładkę lub coś w tym stylu.Co o tym myślicie? Lipa?
Kiler Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Jest to odznaka z rekawa niemieckiej strazy granicznej.
danieloff Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 Wydaje mi się jednak, że jest to odlew, a powinna chyba być bita z kontrą. Sam nie wiem. Kumpel mówi, że w domu w którym pracował znalazł. Mam nadzieję, że tego gdzieś nie kupił, żeby mi prezent zrobić.
coriolan Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 To nie jest znaczek służbowy straży granicznej tylko granicznej służby celnej
adi72 Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Witam. Ja miałem kiedyś taką( tudzież PODOBNĄ)z giełdy w Bytomiu.Pozdrowienia dla Kumpla z Włoch :)
coriolan Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Odznaka masowo kopiowanaOryginały tu:http://www.zollgrenzschutz.de/frame.html?/ausstattung/wappenschild.htmlKopie tu:http://www.zollgrenzschutz.de/frame.html?/kopien_ws.html
danieloff Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 He,he,nawet numer ten sam, mam nadzieję, ze kumpel nie dał za nią zbyt wiele:-) No cóż, ale żeby nie robić mu przykrości trzeba będzie powiesić w kącie gablotki...Pozdrawiam!Daniel
coriolan Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Fałszywki o tym numerze została nazwane Polengurke
Pytanie
danieloff
Witam! Wczoraj coś takiego przywiózł mi kolega z Włoch. Znalazł to wśród gruzu w remontowanym domu. Co to za odznaka / blacha identyfikacyjna (chyba służba celna?), ale przede wszystkim - czy to może być oryginał?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.