mr2z Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 Jakiś czas temu założyliśmy we Wrocławiu Grupę Rekonstrukcji Historycznej Festung Breslau. Skupiamy fascynatów umundurowania i wyposażenia z okresu drugiej wojny światowej, w szczególności niemieckiego. Odtwarzamy oddziały broniące Twierdzy Wrocław w 1945 roku: Wehrmachtu (pułk Mohr) oraz Waffen-SS (pułk SS-Besslein).O ile nam wiadomo jesteśmy jedyną GRH na naszym terenie. Wkrótce zamierzmy poszerzyć się o sekcję krasnoarmiejną, zatem jeśli ktoś ma ochotę... :)Więcej szczegółów na naszej stronie internetowej http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/Prosimy o ewentualne uwagi i konstruktywną krytykę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Brawo Panowie , jakbyście szukali co nieco o SS Besslein to mam troche materiałów,no i Leuthen też ma co nieco Tylko nie róbcie 11 kompanii :-)Ale technika zdjeć jest niezła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 no jak widać nie jesteście jedyni we Wrocławiu, skoro ułan na kobyle o wdzięcznej nazwie Cytryna" w niezbyt bojowej pozie, w galerii wydarzenia" to właśnie moja skromna osoba i większość sprzętu polskiego w tej imprezie była nasza :)Nie tylko Niemcy" w Festung Breslau :) pozdr.J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 Jeager o ile się dobrze orientuję, to należysz do poznańskiej Cytadeli. Nie chodzi mi o reenactorów z Wrocławia, bo takich jest zapewne wielu, ale o wrocławskie GRH - takich jest mało, a o ile sie dobrze orientujemy, konkretnie jedna, nasza. Oczywiście jeśli tak nie jest, to tym lepiej! :) Ale póki co, to nawet Cytryna nie jest z Wrocławia, tylko z Dobroszyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-adi- Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Chyba warszawskiej Cytadeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Ja tylko w kwestii formalnej - Cytadela to bardziej Trójmiasto, Warszawa, i pare osób z Wrocławia, Częstochowy, Lublina i innych, ale na pewno nie z Poznania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 Już nie pamiętam, czy na tym forum, czy na forum DWS rozgorzała niegdyś ostra dyskusja czyja bardziej jest Cytadela ;)Oczywiście za pomyłkę przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeager Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 skoro tak to zgoda, faktycznie nie tworzymy oddzielnej, wrocławskiej GRH :)pozdr.J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Trochę pohasaliśmy po śniegu... Mrozik był dość konkretny :)http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/wewreko1.htmhttp://www.festungbreslau.wroclaw.pl/wewreko2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Witam.Ach, te plastikowe MP-ki :(PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Bo niestety na nic innego nam nie pozwalają,a jak już to ceny są masakryczne.Pozdrawiam.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Witam.Wystarczy trochę nad nimi popracować i jak cię mogę, ale tak na żywca". :(PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Na żywca? W naszej ekipie są dwa empisze" i oba są dalekie od żywca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Żywiec" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Żywiec" 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Żywiec" 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Żywiec" 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Żywiec" 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 W jednym się zgodzę - ciągle jest to tylko plastik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Witam.Wypełnijcie jeszzce podstawę muszki bo się rzuca w oczy prześwitująca" muszka z boku. PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Witam.No i dziury od śrubek też poszpachlujcie.PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 O co do muszki to cenna uwaga :) Dziurki i łączenia plastiku dokładnie poszpachlowałem - pozostały tylko te, które widać na zdjęciu, jednak są one trochę trudno dostępne przy obróbce i bałem się że przedobrzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 do mr2z czy ty czasem nie krecisz filmów wojennych??? bo taki nick mi sie obił o uszy kiedyś. Chyba nawet kiedyś z toba gadalem o tych twojich filmach i przesyłałem Ci kadry z mojich. To było jakies 2 lata temu chyba. No chyba że sie myle..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maulwurf Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Macie niezłe podstarzone" zdjęcia na stronie, ale wydaje mi się że maskujecie nimi niedostatki w umundurowaniu i uzbrojeniu. Jesteście na starcie, ale za parę lat będziecie się śmiać z tych fotek. Powodzenia i sukcesów życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 Klaus hehehe nawet tego nie wspominaj :) Wstyd ;)Maulwurf być może będziemy się śmiać, jednak postarzanie fotek napewno nie ma na celu maskowania niedoskonałości - wtedy wszystkie fotki były by postarzone :) Nie twierdzę, że mamy jakieś niesamowite wdzianka. Wiem że sporo jeszcze u nas niedoróbek i jeszcze dość długa droga przed nami, jednak wolimy chyba konstruktywną krytykę na temat naszych braków niż maskowanie ich postarzonymi fotkami :) Dzięki za życzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.