bruner0 Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruner0 Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektrit1 Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Nie wiem od czego dokładnie,ale od czegos rosyjskiego-zacisk BK to wkliucienie"-tam mial być prąd jeżeli sie włączylo zapłon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Mniejszego zdjęcia nie miałeś ??!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruner0 Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 elektrit dzięki za odzew:)myślisz że to motocyklowa,ruscy mieli swoje ''wierchowiny'':)w czasie IIWŚ.może z jakiegoś samgopchamgo,mogły być zamontowane 2 sztuki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektrit1 Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Cewka wydaje się być od jakiegoś pojazdu militarnego.Świadczy o tym konstrukcja cewki,mianowicie jest ona ekranowana-górna część cewki jest osłonięta blaszaną nakrywką,zaś miejsca na przewody to gwintowane tuleje-a więc i przewody były ekranowane.Ekranowanie było stosowane w celu ograniczenia emitowania fal elekromagnetycznych,a tym samym w jakimś stopniu uniemożliwiało namierzenie pojazdu za pomocą aparatury.Doskonałym przykładem jest (był) samochód Star 66,jak i Ural,który właśnie-w wydaniu wojskowym,nie cywilnym-taką konstrukcję układu zapłonowego posiadał.Dodam że spędzała ona sen z powiek w warunkach poligonowych-częste przebicia i związane z tym fakty niemożliwości uruchomienia pojazdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruner0 Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 dzięki pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominic Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 hej powiekszyłem cewkę:))))))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bruner0
witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.