bruner0 Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki.
bruner0 Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki.
elektrit1 Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Nie wiem od czego dokładnie,ale od czegos rosyjskiego-zacisk BK to wkliucienie"-tam mial być prąd jeżeli sie włączylo zapłon.
bruner0 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 elektrit dzięki za odzew:)myślisz że to motocyklowa,ruscy mieli swoje ''wierchowiny'':)w czasie IIWŚ.może z jakiegoś samgopchamgo,mogły być zamontowane 2 sztuki??
elektrit1 Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 Cewka wydaje się być od jakiegoś pojazdu militarnego.Świadczy o tym konstrukcja cewki,mianowicie jest ona ekranowana-górna część cewki jest osłonięta blaszaną nakrywką,zaś miejsca na przewody to gwintowane tuleje-a więc i przewody były ekranowane.Ekranowanie było stosowane w celu ograniczenia emitowania fal elekromagnetycznych,a tym samym w jakimś stopniu uniemożliwiało namierzenie pojazdu za pomocą aparatury.Doskonałym przykładem jest (był) samochód Star 66,jak i Ural,który właśnie-w wydaniu wojskowym,nie cywilnym-taką konstrukcję układu zapłonowego posiadał.Dodam że spędzała ona sen z powiek w warunkach poligonowych-częste przebicia i związane z tym fakty niemożliwości uruchomienia pojazdu.
Pytanie
bruner0
witam:)znalazłem w bagienku takie cuś,zaciski gwintowane.przy lewym zac.syg.BK-1,prz prawym P.gabarytowo rozm.współczesnej cewki.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.